Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Τουλάχιστον έντεκα νεκροί στο Περού από πλημμύρες και κατολισθήσεις.


Οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.Περού
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν το Περού στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, με τους πλημμυροπαθείς να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.

Στη νομαρχία Αρεκίπα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια της Λίμας, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες από κατολισθήσεις λάσπης, ανέφερε το εθνικό ινστιτούτο πολιτικής προστασίας (Indeci).
Στην επαρχία Κοντεσούγιος, που υπάγεται στην Αρεκίπα, και στην επαρχία Λα Ουνιόν, στο κεντρικό Περού, δύο άνθρωποι συνθλίφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν τείχος κατέρρευσε στο σπίτι της στη νομαρχία Ουανκαβελίκα, στο νότιο Περού.
Την Πέμπτη, τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην ίδια νομαρχία, όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν καταπλακώθηκαν κατά τη διάρκεια κατολίσθησης.
Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πολλές επαρχίες και περιφέρειες των νομαρχιών Αρεκίπα, Ουανκαβελίκα, Ίκα και Λίμα, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σαβάλα, ο πρωθυπουργός του Περού.
Περίπου 11.400 οικογένειες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, σύμφωνα με το Indeci.
Οι ζημιές στις υποδομές είναι εκτεταμένες. Οι κατολισθήσεις απέκλεισαν την περασμένη εβδομάδα τον βασικό οδικό άξονα ο οποίος συνδέει τη Λίμα με το κεντρικό Περού και αποτελεί την κύρια οδό εφοδιασμού της πρωτεύουσας. Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν εξάλλου γέφυρες και καλλιέργειες.
Η περουβιανή εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Απρίλιο.
http://www.kontranews.gr/KOSMOS/267891-Toylachiston-enteka-nekroi-sto-Peroy-apo-plemmyres-kai-katolistheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου