Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΝΑΔΑΣ: Πίσω από την επίθεση στο τζαμί μπορεί να μην κρύβεται η «ισλαμοφοβία», αλλά φανατικοί μουσουλμάνοι που ήθελαν να εκδικηθούν τους «αποστάτες» αδελφούς τους!

Η είδηση λέει ότι στο Κεμπέκ του Καναδά «ένοπλοι» άνοιξαν πυρ μέσα σε τέμενος, κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής των μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να σκοτωθούν και οκτώ να τραυματιστούν. Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους.
Κατ΄αρχάς αυτό που παρατηρούμε είναι ότι σε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσει μουσουλμάνων που έχουν γίνει κατά «απίστων», ουδείς δυτικός πολιτικός και ουδέν δυτικό μέσο «ενημέρωσης» έχει προφέρει κάποια άλλη λέξη πιο… προσδιοριστική, πέραν του «τρομοκρατία» ή «τρομοκράτες» και στα χιλιοειπωμένα «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και λοιπά.
Τώρα όμως ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό θεώρησε ότι πρέπει να κάνει μία… εξαίρεση, μιλώντας όχι για «τρομοκρατία» σκέτη, αλλά για «τρομοκρατία σε βάρος των μουσουλμάνων», θέλοντας να βρει πάτημα για νέα καταδίκη της «ισλαμοφοβίας» και απόδοση ευθυνών σε «ισλαμοφοβικούς» και κακούς «ρατσιστές». Ένας βουλευτής βιάστηκε και είπε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της «δαιμονοποίησης των μουσουλμάνων»!
Ο Καναδός πρωθυπουργός πρόσθεσε στις δηλώσεις του και το κορυφαίο νεοταξικό τσιτάτο «η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας» (“Diversity is our strength”).
Τα μαθήματα όμως περί «διαφορετικότητας» καλύτερα να τα κάνει στους Σαλαφιστές πολίτες της «διαφορετικής» του χώρας, οι οποίοι φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση, καθώς ήθελαν να τιμωρήσουν τους murtadeen(«αποστάτες») αδελφούς τους.
Υπάρχουν λοιπόν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ότι οι ένοπλοι φώναζαν «Allahu Akhbar», ενώ έριχναν με τα όπλα τους.  
Το παρακάτω βίντεο ρίχνει κάποιο φως στο τι μπορεί στην πραγματικότητα να συνέβη στο Κεμπέκ. Είναι από τη σελίδα στο Facebook του τζαμιού που δέχθηκε την επίθεση. Σε αυτό θα ακούσετε τον ιμάμη του τζαμιού να συζητάει την εχθρότητα των πρώην μελών του εκκλησιάσματος που ήταν δυσαρεστημένοι με την βλάσφημη "μετριοπάθεια" αυτού τζαμιού – με λίγα λόγια το τζαμί ήταν γεμάτο με murtadeen, ή αποστάτες. Στην σελίδα υπάρχει επίσης βίντεο που δείχνει αγόρια και κορίτσια να είναι μαζί, κάτι που είναι αρκετά «προοδευτικό» για τους αυστηρά θρησκευόμενους.
Η επίθεση συνεπώς θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια εκτέλεση «ισλαμικής δικαιοσύνης» κατά των «αποστατών» από σαλαφιστές ζηλωτές.
Παρακάτω είναι αποσπάσματα από ένα άρθρο του CBC για την επίθεση:
«Το Κεμπέκ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή τη βάρβαρη βία», λέει ο Philippe Couillard
Η αστυνομία του Κεμπέκ αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι είναι νεκροί μετά από πυροβολισμούς μέσα σε ένα τζαμί στο Κεμπέκ Σίτι την Κυριακή το βράδυ.
Πολλοί επίσης είναι οι τραυματίες. Η κατάστασή τους δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή.
Μερικές δεκάδες άνθρωποι ήταν μέσα στο Ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο του Κεμπέκ στη γειτονιά Sainte-Foy, όταν οι πυροβολισμοί άρχισαν λίγο μετά 20:00
Ο αστυνόμος του Κεμπέκ Étienne Doyon δήλωσε ότι ως επί το πλείστον άνδρες είχαν συγκεντρωθεί στο τζαμί για τις βραδινές προσευχές.
Ο υπεύθυνος του ισλαμικού κέντρου, δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.
Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ένας από τους οποίους συνελήφθη μετά από καταδίωξη που έληξε κοντά στο L'Île d'Orléans.
Μια μεγάλη περίμετρος έχει δημιουργηθεί γύρω από το τζαμί.
«Προφορά Κεμπέκ»
Ένας μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε στο γαλλόφωνο παράρτημα του CBC, το Radio-Canada, ότι δύο μασκοφόροι εισήλθαν στο τέμενος.
«Μου φάνηκε ότι είχαν προφορά του Κεμπέκ. Άρχισαν να πυροβολούν και ενώ πυροβολούσαν φώναξαν, «Allahu Akbar!» Οι σφαίρες χτύπησαν ανθρώπους που προσεύχονταν. Άνθρωποι που προσεύχονταν έχασαν τη ζωή τους. Μια σφαίρα πέρασε ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου», είπε ο μάρτυρας.
«Υπήρχαν ακόμα και παιδιά. Υπήρχε ακόμη και ένα τρίχρονο παιδί που ήταν με τον πατέρα του».
ΚΟ: Ας έχουν στο νου τους αυτή την εξέλιξη οι οπαδοί της οικοδόμησης τζαμιών.

ΚΟ/ από εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου