Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αξιολόγηση: Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με... εκλογές.

Ο Τσίπρας βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο - Εν μέσω επικίνδυνης «στασιμοχρεοκοπίας» επιχειρεί να σώσει το κόμμα του την ώρα που βουλιάζει η χώρα.Αξιολόγηση: Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με... εκλογές


Ο δρόμος που οδηγεί προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, έλεγε ο Σκοτσέζος συγγραφέας, Σερ Γουόλτερ Σκοτ, πατέρας του Ιβανόη. Μόνο που στην περίπτωσή μας ο... κόκκινος ιππότης Αλέξης Τσίπρας οδηγεί μια ολόκληρη χώρα στην κόλαση, ενώ τελικά αμφισβητούνται και οι προθέσεις του.
Αυτό που ο ίδιος ονόμασε «αυταπάτη» συνεχίζεται και οδηγεί την Ελλάδα στο σημείο μηδέν, χωρίς πλέον κανένα σύμμαχο -μόλις μας εγκατέλειψαν και η Γαλλία και η Κομισιόν- και δίνει πλέον το δικαίωμα σε όλους να μιλούν για πολιτικό τυχοδιωκτισμό σε συνδυασμό με άγνοια. Αλλά το ακόμη χειρότερο είναι πως πλέον και οι πλέον δύσπιστοι αντιλαμβάνονται ότι δυστυχώς ο πρωθυπουργός και ο συνέταιρός του Πάνος Καμμένος δεν είχαν απολύτως κανένα σχέδιο, ούτε καλό ούτε κακό.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον υπό ασφυκτική πίεση, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, εγκλωβισμένος μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και προσπαθεί να σκεφτεί τη μαγική επικοινωνιακή κίνηση που θα του επιτρέψει ν κάνει για ακόμη μια φορά το μαύρο άσπρο.
Δυστυχώς όμως για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα ολόκληρη το λαϊκό παραμύθι για «τον ψεύτη βοσκό» μοιάζει να έχει βρει τον απόλυτο προορισμό του...
Ο Αλέξης Τσίπρας δρα με μοναδικό του γνώμονα, πλέον, την προσωπική του διάσωση. Γνωρίζει πολύ καλά, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Newsbomb.gr ότι θα ηττηθεί στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. Όμως υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που δίνουν διαφορετικό νόημα στην ήττα. Και αυτές έχουν να κάνουν αφενός με τη διαφορά από το πρώτο κόμμα και αφετέρου με τον χρόνο της διενέργειας της εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με ένα παγιωμένο προβάδισμα της τάξης του 10% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κινείται πλησίον του 20%, από το 36% των εκλογών του 2015. Στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως, γνωρίζουν ότι πολλές φορές, όπως έγινε το 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2015 με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ η προκήρυξη των εκλογών απελευθερώνει ανεξέλεγκτες λαϊκές δυνάμεις και το ρεύμα προς το νικητή αποδεικνύεται τσουνάμι για τον ηττημένο.
Με ήττα πάνω από 10% τον ρίχνουν
Έτσι, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ένας στενός επιτελικός πυρήνας γύρω του προσπαθούν να υπολογίσουν ποια θα είναι η διαφορά της ήττας που δεν θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα θα κρατήσει τον ίδιο στο παιχνίδι ενδεχόμενων επαναληπτικών εκλογών με απλή αναλογική.
Το Newsbomb.gr, είχε επισημάνει αμέσως μετά το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τις εξαιρετικά επισφαλείς για τον Αλέξη Τσίπρα ισορροπίες που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του. Επίσης, έχει αναδείξει το ότι μια διαφορά περί τις 10 ποσοστιαίες μονάδες μπορεί να αποτελέσει οριακά μια αποδεκτή ήττα, αλλά μόνον στην περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα, στο οποίο η ψαλίδα της διαφοράς θα είναι μεγαλύτερη του 10% τότε ο σημερινός πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη προκειμένου να μείνει στην ηγεσία του κόμματός του και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και η Ρένα Δούρου προετοιμάζονται σταθερά και μεθοδικά για το ενδεχόμενο να τεθεί αντικειμενικά ή από τους ίδιους θέμα ηγεσίας.
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/765833/axiologisi-o-dromos-pros-tin-kolasi-einai-stromenos-me-ekloges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου