Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ο Γκρουέφσκι έχει διορία μέχρι τα μεσάνυχτα για να δεχτεί τα αιτήματα των Αλβανών και να ανακοινώσει κυβέρνηση,/ Οσμάνι: Είμαστε μακριά από συμφωνία με το PDUKM, όλα είναι εικασίες.

 Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρουέφσκι ,που έχει την
 εντολή για τη δημιουργία της κυβέρνησης της πΓΔΜ,έχει διορία μέχρι τα μεσάνυχτα, για να ανακοινώσει ότι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ,για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση στη πΓΔΜ....
Μέσα ενημέρωσης από τα Σκόπια αλλά και στην Αλβανία,το Top Channel, αναφέρoυν ότι έχει επιτευχθεί η συμφωνία συνασπισμού μεταξύ του VMRO-DPMNE και του DUI του Αλί Αχμέτι, αλλά  δεν υπάρχει ακόμα τίποτα επίσημο από την άποψη αυτή, γράφει η  gazetametro.net.
Το BDI για δύο συνεχόμενες ημέρες κάνει διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων στην έδρα του, στο Recica, που συζητήθηκαν οι προτάσεις για τον Γκρουέφσκι και το αντίστροφο.
Ο Αλβανικός πολιτικός παράγοντας στα Σκόπια, κυρίως το BDI σαν το μεγαλύτερο κόμμα, αντιλαμβάνονται ορισμένες προϋποθέσεις, μία από αυτές, να γίνει η αλβανική, επίσημη γλώσσα, την οποία θα πρέπει να αποδεχθεί ο Γκρουέφσκι, πριν φτάσει να λάβει την έγκριση για το συνασπισμό.
Αν και δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα,το Top Channel, επικαλούμενο δικές του πηγές στο εσωτερικό πολιτικό κόσμο στα Σκόπια, ανέφερε ότι επιτεύχθηκε ήδη συμφωνία μεταξύ του VMRO-DPMNE'και του BDI' και και ορίζει ότι το κόμμα του Αχμέτι λάβει 8 υπουργεία συμπεριλαμβανομένου  τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, ο Γκρουέφσκι δήλωσε ότι συμφώνησε με την προϋπόθεση ότι οι Αλβανοί θα έχουν επίσημη γλώσσα τη Σλαβική. 
http://gazetametro.net/gruevski-kohe-deri-ne-mesnate-te-pranoje-kerkesat-e-shqiptareve/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ GAZETA METRO :Corfiatiko.blogspot.com

Οσμάνι: Είμαστε μακριά από συμφωνία με το PDUKM, όλα είναι εικασίες.

Οσμάνι: Είμαστε μακριά από συμφωνία με την ΕΜΕΟ PDUKM-in, όλα είναι εικασίες
Ο εκπρόσωπος του DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι, απέρριψε όλες τις πληροφορίες για πιθανή συμφωνία με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι και είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για την επίτευξη μιας μελλοντικής συνεργασίας, ενημερώνει το Telegraph Σκοπίων.
Είπε ότι οι Αντιπρόεδροι και τα μέλη του DUI επανεξετάζουν όλες τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω. Ο Οσμάνι αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το αν θα αφήσουν τις θέσεις τους για το PSP στα αλβανικά και αν το ΕΜΕΟ PDUKM-in, εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε οριστικές απαντήσεις.
http://telegrafi.com/osmani-jemi-larg-marreveshjes-obrm-pdukm-ne-te-gjitha-jane-spekulime/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΤELEGRAFI :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου