Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Δικαστής «μπλόκαρε» εν μέρει τις απελάσεις, σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

tramp prvth
«Αλαλούμ» επικρατεί στις ΗΠΑ μετά την υπογραφή του διατάγματος για τους πρόσφυγες από τον Ντόναλντ Τραμπ.


Το διάταγμα που τέθηκε αμέσως σε ισχύ, προβλέπει πως η χώρα δεν θα δεχθεί κανέναν πρόσφυγα για τις επόμενες 120 ημέρες, με αποτέλεσμα άνθρωποι που βρίσκονταν ήδη στην διαδικασία εγκατάστασής τους στις ΗΠΑ, να «μπλοκαριστούν» στα αεροδρόμια και να κρατούνται έως ότου ξεκαθαριστεί η τύχη τους. Αρχικά έγινε γνωστό πως δύο Ιρακινοί είχαν κρατηθεί στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, όπου γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Αργότερα, ο ένας από τους δύο αφέθηκε ελεύθερος και συναντήθηκε με την γυναίκα και το παιδί του που τον περίμεναν.
diatagma 1 diatagma 2
Δικαστική εμπλοκή
Μετά το σάλο αντιδράσεων από όλο τον κόσμο, κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η δικαστική αναστολή μπλοκάρει μόνο εν μέρει το διάταγμα στο σύνολό του, καθώς η δικαστής δεν έβγαλε ετυμηγορία για τη συνταγματικότητά του. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για τη νέα διοίκηση στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η δικαστής Αν Ντόνελι του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν διέταξε κατεπείγουσα αναστολή, μπλοκάροντας την απέλαση όποιου ατόμου κρατείται σε αεροδρόμιο σε όλη τη χώρα. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν είναι μία πλήρη ευκαιρία να το σκεφτεί αυτό», είπε η δικαστής.
metanastes 1
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.
Εν τω μεταξύ, σε επανέλεγχο θα υποβάλλονται οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη χώρα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.
metanastes ksana
Στέλεχος της αμερικανικής προεδρίας αποσαφήνισε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο.
Την ίδια ώρα διαδηλώσεις είχαν ξεσπάσει σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια, με το πλήθος να ζητά από τον αμερικανό πρόεδρο να πάρει πίσω το διάταγμα και να επιτρέψει στους κατατρεγμένους από τον πόλεμο πρόσφυγες να μπουν στην χώρα.
metanastes 2 metanastes 4 metanastes3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου