Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Προορισμός ο πλανήτης Άρης.Ετοιμάζεται επανδρωμένη αποστολή;

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής του SpaceX και του Tesla,πήγε δύο φορές στον πύργο του Τραμπ,ενώ τον συνάντησε και στο Λευκό Οίκο,όταν ανέλαβε τα Προεδρικά του καθήκοντα.
CtYlzm1VUAASyJ_-879x485Συζήτησαν μια πιθανή επανδρωμένη αποστολή στον Άρη με τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού χώρου,θέτοντας τη ΝΑΣΑ σε νέο προσανατολισμό,πέρα από την κλιματική αλλαγή.

Ο Elon Musk και η ομάδα του στο SpaceX ,έχουν το τολμηρό όνειρο αποικισμού τον Άρη, και νομίζω ότι μπορούν να ξεκινήσουν την πρώτη αποστολή ανθρώπου στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, το συντομότερο  το 2024.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι η μόνη χώρα που έστειλε άνθρωπους στο φεγγάρι, και η μόνη χώρα στη γη με πλήρως επιχειρησιακό διαστημικό σκάφος στον Άρη. «Που είναι αμερικανικής κατασκευής είπε ο Brinkley.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Elon Musk αποκαλύπτει ότι το SpaceX στο μέλλον θα στείλει όχημα στον Άρη και συζητά τις μακροχρόνιες τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν, για να υποστηρίξει τη δημιουργία για μόνιμη, αυτάρκη ανθρώπινη παρουσία στον Άρη. Η παρουσίαση εστιάζει σε πιθανές αρχιτεκτονικές, για τη διατήρηση του  άνθρωπου στον κόκκινο πλανήτη με βιομηχανική, κυβερνητική και επιστημονική κοινότητα που θα μπορούν να συνεργάζονται για τα επόμενα χρόνια.


Το  SpaceX έχει σχεδιάσει τον ισχυρό βαρύ πύραυλο Falcon, ο οποίος θα μπορούσε να στείλει ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο στο διάστημα.
Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει το 70-μέτρα (230 πόδια) ψηλό πύραυλο, ο οποίος έχει στην απογείωση ώση που ισοδυναμεί με 18 αεροσκάφη Boeing 747.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DAILY GALAXY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου