Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Για νέα αρχιτεκτονική στα Βαλκάνια μίλησε ο Τσίπρας από τη Σερβία.


Για νέα αρχιτεκτονική στα Βαλκάνια μίλησε ο Τσίπρας από τη Σερβία
Πηγή: REUTERS/Marko Djurica
«Οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μας σε κοινωνικό, πολιτικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό επίπεδο μπορεί να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα υπάρξει μια νέα αρχιτεκτονική της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Σερβο-Ελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Βελιγράδι.

Σημείωσε ότι αυτό είναι το όραμα μιας αρχιτεκτονικής που εδράζεται στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών και βεβαίως των οικονομικών παραγόντων, που θέτει στο επίκεντρο την ευημερία και την ανόρθωση του επιπέδου διαβίωσης των κοινωνιών.


Επιπλέον, όπως είπε, ενθαρρύνει τον εκσυγχρονισμό των διαρθρωτικών δομών των οικονομιών μας που στοχεύει στην αναπτυξιακή τροχιά των οικονομιών μας και προσανατολίζει και οριοθετεί τα Βαλκάνια ως πεδίο σταθερότητας και ζώνης οικονομικής ανάπτυξης.
640x640 4REUTERS/Marko Djurica
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη σημερινή συγκυρία αυτό αποτελεί το κρίσιμο διακύβευμα των Βαλκανικών χωρών και αυτή είναι η κρίσιμη συνεισφορά της ελληνο-σερβικής φιλίας και συνεργασίας. "Σερβία και Ελλάδα μοιράζονται κοινές απόψεις και αξίες", είπε.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούμε να σχεδιάζουμε μαζί, να έχουμε όραμα για τις σχέσεις των χωρών μας να οικοδομούμε από κοινού τη συνανάπτυξη της περιοχής των Βαλακανίων και ταυτόχρονα να βάζουμε ένα σημαντικό λιθαράκι στη σταθερότητα και την ειρήνη σε μια πολύπαθη περιοχή», τόνισε ο πρωθυποτργός, σημειώνοντας ότι:
Η Ελλάδα και η επιχειρηματική της κοινότητα ήταν, είναι και θα είναι παρούσες στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα και η επιχειρηματική της κοινότητα ήταν, είναι και θα είναι παρούσες και ενεργές στη Σερβία. Η σημερινή πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή στο φόρουμ αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα αυτής της προοπτικής.

«Είμαστε ζωτικοί εταίροι και αρωγοί στην σημαντική πορεία σας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι έτοιμοι και ανοικτοί σε νέες συνεργασίες, επενδυτικά εγχειρήματα στη βάση της προώθησης αμοιβαίων συμφερόντων.
640x640 5
REUTERS/Marko Djurica
«Είμαι σίγουρος για τα εχέγγυα της αδιάλειπτης εξέλιξης των σχέσεών μας που αντανακλούν μια πολύπλευρη στρατηγική σύγκλιση» είπε ο κ. Τσίπρας, γιατί «η Ελλάδα ήταν διαχρονικά σύμμαχος, συντελεστής και συμπαραστάτης σε κρίσιμες φάσεις της ιστορικής πορείας αλλά και της αναπτυξιακής τροχιάς της Σερβίας... Πόσο μάλλον, όταν μας συνέχει η αρχή της συμπληρωματικότητας και της συνέχειας στον ευρύτερο γεωοικονομικό χώρο των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου».
http://www.cnn.gr/news/politiki/story/65407/gia-nea-arxitektoniki-sta-valkania-milise-o-tsipras-apo-ti-servia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου