Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η Τρόικα θα δει υπουργούς για ασφαλιστικό, εργασιακά και φόρους.

Για τα ανοιχτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων ενημέρωσε το απόγευμα τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στις 5 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής-ΚΥΣΟΙΠ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί τα τεχνικά κλιμάκια συλλέγουν στοιχεία για την υστέρηση στην είσπραξη των φόρων, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, αλλά και για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.Η Τρόικα θα δει υπουργούς για ασφαλιστικό, εργασιακά και φόρους


Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως, αν οι απεσταλμένοι των θεσμών ζητήσουν να δουν τους υπουργούς, θα τους δουν. Απέκλειαν όμως να τους δει ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλύτερα να μην το ζητήσουν καν».

Αν και ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι στην Αθήνα θα βρίσκονταν σήμερα και οι τέσσερις απεσταλμένοι των θεσμών (Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ), τελικώς η Ρουμάνα του ΔΝΤ ανέβαλε το ταξίδι της, πιθανότατα για αύριο Πέμπτη.

Μόλις καταφτάσει, θα αρχίσει η πραγματική διαπραγμάτευση, επί τη βάσει των στοιχείων που συλλέγουν τα τεχνικά κλιμάκια από τα υπουργεία.

Ήδη, από το πρωί το ΔΝΤ «ξεσκονίζει» τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ. Ενδεικτικό του βάρους που δίνουν στον εκτροχιασμό των εσόδων και των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και ΕΝΦΙΑ, είναι ότι στη συζήτηση έχει ενεργή εμπλοκή η Νο2, γνωστή και μη εξαιρετέα, Ίβα Πέτροβα.

Το... στρατηγείο των εκπροσώπων των «θεσμών» έχει στηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον. Εκεί γίνονται και οι πρώτες συναντήσεις του συμβούλου του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κ. Γιώργου Χουλιαράκη, με τους «υπαρχηγούς» των ελεγκτών, μέχρι να καταφτάσουν και οι επικεφαλής.

Επίσης κάθε υπουργός θα ορίσει και ειδικούς εκπροσώπους (γενικούς γραμματείες και διευθυντές) που θα συνομιλούν με τους ξένους διαπραγματευτές για τα θέματα Ενέργειας, Υγείας κλπ.

Σύμφωνα με σχετικό «non paper», οι συζητήσεις στα τεχνικά κλιμάκια συνεχίστηκαν χωρίς προβλήματα και αφορούσαν στα εξής θέματα:
1. Ενεργειακά
2.Πλαίσιο αδειοδοτήσεων
3. Δημοσιονομικά (συνέχεια)
4. Φορολογικά

Όλες οι συζητήσεις έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και ακολουθήθηκε πλήρως η ροή του προγράμματος, ενώ οι θεσμοί επισκέφθηκαν εκ νέου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αύριο, εκτός απροόπτου, θα βρίσκεται στην Αθήνα και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Τέλος, το σημερινό ΚΥΣΟΙΠ απασχολήθηκε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.    http://www.protothema.gr/economy/article/496852/tha-dei-upourgous-i-troika-gia-asfalistiko-ergasiaka-kai-forous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου