Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ COBRA ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ.- Χιλιάδες μετανάστες στη σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στη Βρετανία.

  Περισσότερες από «1.000 προσπάθειες» πολλών μεταναστών που ήθελαν να εισέλθουν στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία καταγράφηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην είσοδο του υποθαλάσσιου τούνελ κοντά στο Καλέ της Γαλλίας, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Χιλιάδες μετανάστες στη σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στη Βρετανία

Χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς, εκπρόσωπος του Eurotunnel δήλωσε ότι η περιοχή "υφίσταται πολύ λιγότερες ταραχές αφότου έφθασαν οι ενισχύσεις" με τους 120 επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι προστίθενται στους 300 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλέ.Μία άλλη αστυνομική πηγή ανέφερε μάλιστα ότι "1.400 προσπάθειες" μεταναστών να εισέλθουν στην υποθαλάσσια σήραγγα καταγράφηκαν ανάμεσα στις 23:00 της Πέμπτης και τις 08:00 της Παρασκευής.

Τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά αυτοκίνητα βρίσκονταν γύρω από το σημείο όπου η κατάσταση ήταν ήρεμη, μετέδωσε ανταποκριτής του AFP.

"Υπήρξαν ενισχύσεις όμως η μεταναστευτική πίεση παραμένει", δήλωσε αστυνομική πηγή, διευκρινίζοντας πως "η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη διαχείριση".

Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "υπήρξε μία πολύ μικρότερη παρουσία στις αποβάθρες (του Eurotunnel). Έτσι λιγότεροι μετανάστες κατάφεραν να ανέβουν πάνω στα τρένα επειδή οι αποβάθρες φυλάσσονται αυστηρότερα".

Εδώ και πολλές εβδομάδες καταγράφονται μαζικές προσπάθειες μεταναστών να εισέλθουν στη υποθαλάσσια σήραγγα προκειμένου να φθάσουν στη Βρετανία, την οποία βλέπουν ως "ελντοράντο".

Στο μεταξύ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί σήμερα εκτάκτως την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων Cobra για το θέμα των μεταναστών στο Καλέ.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι ένα "σμήνος" μεταναστών που προσπαθεί να εισέλθει στη Βρετανία είναι υπεύθυνοι για το χάος στο Καλέ.    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64227038

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου