Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ. Τι αλλάζει με τις αναλήψεις μετρητών.

  Μέτρα διευκόλυνσης για εκατομμύρια Ελληνες που στήνονται στα ΑΤΜ για να βγάλουν 420 ευρώ κάθε εβδομάδα, έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Τι αλλάζει με τις αναλήψεις μετρητών
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το χρονικό διάστημα από αύριο έως την Παρασκευή θα είναι δυνατή- οποιαδήποτε από τις τρεις αυτές ημέρες- η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού έως το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου έως και σήμερα κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη έως και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.
Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη έως 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου.
Με τον τρόπο αυτόν, αναφέρεται από το υπουργείο, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδας, αναμένεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να γίνει ακόμη πιο ευέλικτη η διαδικασία ανάληψης χρημάτων. Υπό αυτό το πρίσμα, εξετάζεται η αλλαγή του τρόπου σωρευτικής ανάληψης ώστε να μην υπάρχει καθορισμένη μέρα που θα μηδενίζει το «κοντέρ».    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64225645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου