Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο, αλλά η αποτυχία του σήμαινε θυσία του Αλέξη.

Σκοπός της προπαγάνδας είναι να «σπάσει» τη λογική και να εμφανίσει τα δικά της «εισαγόμενα» στοιχεία ως λογικά. Για να γίνει αυτό κατορθωτό, χρησιμοποιείται μέρος της αλήθειας το οποίο συμπληρώνεται με στοιχεία μη πραγματικά και με τον περαιτέρω «βομβαρδισμό» της κοινής γνώμης επιτυγχάνεται να εισαχθεί μέρος (συνήθως) ή το όλο (πάρα πολύ σπάνια) του ζητούμενου της προπαγάνδας.

Γράφει ειδικός συνεργάτης

Η προπαγάνδα ξεπέρασε τα όριά της
Στην περίπτωση της Ελλάδας, όμως, η προπαγάνδα (δια των εκφραστών της) έχοντας καταλάβει σημαντικές θέσεις στα ΜΜΕ της χώρας, έχει δώσει νέα «χροιά» στην λειτουργία της αφού ξεπερνά την κοινή λογική και αποπειράται να εισάγει «τα δικά της στοιχεία» χωρίς να έχει επαρκή βάση της αλήθειας ή ακόμη και της επιστημονικής πραγματικότητας. Και αυτό συμβαίνει επειδή κανείς επώνυμος δεν τολμά να αντισταθεί στην εξόφθαλμη προπαγάνδα, επειδή φοβάται πως είτε θα χαρακτηριστεί «γραφικός» (σύνηθες εντεπιχείρημα ελλείψει πραγματικών επιχειρημάτων), είτε θα απομονωθεί επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά, από τις ομάδες «επιστημόνων» που χρησιμοποιεί ο προπαγανδιστικός μηχανισμός…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προπαγανδιστικής «διολίσθησης» είναι και το νέο «αφήγημα» του «πραξικοπήματος» το οποίο, αφού δεν βρήκε ικανές αντιστάσεις, έκανε ένα άλμα εις βάρος της λογικής και της επιστήμης (των νέων τεχνολογιών και δη της πληροφορικής) και απαιτεί να κατηγορηθεί για «εσχάτη προδοσία» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Βαρουφάκης, επειδή προσπάθησε να σχεδιάσει και στη συνέχεια να υλοποιήσει ένα Plan B. Μόνο που η «υπέρβαση» της προπαγάνδας (προφανώς οφείλεται σε υπερβάλλοντα ζήλο των ανίδεων επί των νέων τεχνολογιών εκφραστών της) έφτασε στο σημείο να τολμήσει να κατηγορήσει τον κ. Βαρουφάκη (επί «εσχάτης προδοσίας» παρακαλώ) επειδή θέλησε να δημιουργήσει μία άμεση απάντηση, με εύρυθμη οικονομική λειτουργία της χώρας, στην περίπτωση που υπήρχε Grexit και που, φυσικά, οι «εταίροι» και δανειστές της χώρας θα επιχειρούσαν τον άμεσο οικονομικό εγκλωβισμό της Ελλάδας (με ταυτόχρονη πιθανή «αδειοδότηση» μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό).

Η προετοιμασία για άμεση λειτουργία της ελληνικής οικονομίας
Τι έκανε, λοιπόν, ο κ. Βαρουφάκης; Έβαλε έναν δικό του άνθρωπο στα κεντρικά του συστήματος Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και μετέφερε όλα τα στοιχεία – δεδομένα σε ένα άλλο υπολογιστικό σύστημα. Μάλιστα, όταν ο έμπιστος άνθρωπός του απέκτησε πρόσβαση στον κεντρικό σέρβερ του υπουργείου, ζήτησε από τον υπουργό κ. Βαρουφάκη τους κωδικούς εισόδου (ο κάθε υπουργός έχει πρόσβαση και δεν πρόκειται για hacking).
Κι έτσι δημιουργήθηκε μία νέα βάση δεδομένων (η οποία έγινε με την «εικόνα» ενός back-up, για να μην αντιληφθούν οι Βρυξέλλες τι συνέβαινε) ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες ή από το Βερολίνο (οι προπαγανδιστές ξέχασαν να αναφέρουν πως τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών έχουν παραδοθεί προς πλήρη εκμετάλλευση από τους ευρωπαίους «εταίρους» της Ελλάδας)…
Πού βρίσκεται το μεμπτό και η «εσχάτη προδοσία» λοιπόν; Μήπως στο ότι ο κ. Βαρουφάκης εργάστηκε προς την κατεύθυνση αποφυγής οικονομικού εγκλωβισμού (και πιθανής οικονομικής σκύλευσης) της χώρας από τους «δανειστές», τους «φίλους» και τους «εταίρους»; Μα, αν το έκανε αυτό (γι αυτό ακριβώς τον κατηγορούν οι ανίδεοι και ανίκανοι προπαγανδιστές) τότε κάθε άλλο παρά πρέπει να κατηγορηθεί… Και όμως, κανείς δεν πρόσεξε την άτσαλη ασυνέπεια της προπαγανδιστικής μηχανής. Αφού αρχικά κατηγόρησε τον Βαρουφάκη πως δεν είχε Plan B, τώρα τον κατηγορεί επειδή έφτιαξε Plan B…!

Το «πραξικόπημα της δραχμής» απέτυχε εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα
Το ζητούμενο, όμως είναι, στο εάν αυτά που έπραττε ο κ. Βαρουφάκης ήταν σε γνώση και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αν λάβουμε υπόψη μας τις δηλώσεις των πρώην κυβερνητικών στελεχών, που αποχώρησαν μετά την καταψήφιση στην Βουλή των πρώτων «προαπαιτούμενων», τότε πρέπει να δεχθούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλα. Από την αρχή έως το τέλος…
Οι «πραξικοπηματίες» του ΣΥΡΙΖΑ είχαν όντως σχέδιο άμεσης οικονομικής ανεξαρτητοποίησης της Ελλάδας. Προσπάθησαν να βρούνε 10-20 δισ. Ευρώ, τα οποία ήταν απαιτητά για τους πρώτους 6 μήνες ή ένα χρόνο της «Ελλάδας της δραχμής». Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν κατόρθωσαν να πείσουν ούτε τη Μόσχα, αλλά ούτε και το Πεκίνο και διαπίστωσαν ότι αυτές οι μεγάλες δυνάμεις είχαν επιλέξει να κάνουν business με την Ευρώπη και όχι να έρθουν σε ρήξη μαζί της για μία Ελλάδα των 11 εκατ. Κατοίκων (περίπου όσο το Λονδίνο)… Τότε σκέφτηκαν να «βάλουν χέρι» στα μετρητά της ΤτΕ, ακόμη και στις… θυρίδες… στις οποίες ήταν γνωστό ότι υπάρχουν περισσότερα από 20 δισ. ευρώ.
Και η αλήθεια είναι πως το σχέδιο θα είχε μπει σε πλήρη εφαρμογή, εάν ο πρωθυπουργός εκείνο το πρωί της Δευτέρας, μετά από 17 ώρες πίεσης, δεν συμφωνούσε με τους «δανειστές». Αυτή η πρωθυπουργική «συμφωνία» έβαλε σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο Β των «πραξικοπηματιών». Και αυτό το σχέδιο περιελάμβανε τη διάσωση του «αριστερού ΣΥΡΙΖΑ», μετά την βέβαιη πτώση της κυβέρνησης που θα επέφερε η συμφωνία με τους δανειστές. Μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο υπήρξε και η (επί της ψηφοφορίας) κοινοβουλευτική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενέργεια η οποία προσέδωσε άλλοθι και πιθανότητες πολιτικής ύπαρξης για την «επόμενη ημέρα».

Η τηλεφωνική απειλή στον Τσίπρα
Το μόνο που περίμεναν, ήταν μία συνθηματική λέξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Αντί αυτού, όμως είδαν τον νεαρό χαμογελαστό αρχηγό να εμφανίζεται χλωμός. Όλα είχαν τελειώσει… «Ξαφνικά, και χωρίς κάτι να δείχνει την συγκεκριμένη εξέλιξη» τους ανέφεραν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες.
«Υπήρχε σύγκρουση και απόλυτο αδιέξοδο. Ζητήθηκε μία παύση από τον Τουσκ και ο Αλέξης μπήκε σε ένα δωμάτιο όπου και δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Όταν βγήκε ήταν άλλος άνθρωπος…»
Η αναφορά από τις Βρυξέλλες ήταν σαφής. Κάτι συνέβη στο τηλέφωνο. Ποιος κάλεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας τον Έλληνα πρωθυπουργό και πως τον έπεισε να αλλάξει την απόφασή του και να εγκαταλείψει την χώρα στα χέρια των δανειστών και των καταστροφικών τους απαιτήσεων;
Το τηλεφώνημα ήταν από τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος (αλλά και τις οικονομικές και –κυρίως- γεωπολιτικές επιπτώσεις εις βάρος των ΗΠΑ) ξεκαθάρισε στον νεαρό έλληνα πρωθυπουργό πως δεν θα φύγει από τις Βρυξέλλες εάν δεν συμφωνήσει. Του ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τόσο το Plan A όσο και το Plan B της ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα, φέρεται να του είπε πως δεν θα είναι σε θέση να συγκρατήσει περαιτέρω την «ανησυχητική» Τουρκία και ίσως ο Έλληνας πρωθυπουργός να βρίσκεται ακόμη στις Βρυξέλλες όταν θα εκδηλωθεί κάποιο σοβαρότατο ελληνοτουρκικό επεισόδιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας (όπως και σχεδόν κάθε «αριστερός» του ΣΥΡΙΖΑ) μη γνωρίζοντας τις πραγματικές δυνατότητες του ελληνικού στρατεύματος, αποδέχθηκε την έμμεση αλλά σαφή απειλή του αμερικανού προέδρου ως γεγονός που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει.
Πριν να κλείσει το τηλέφωνο, ο συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα του ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως πρέπει να συμφωνήσει και να μείνει πρωθυπουργός μέχρι να νομοθετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών…

Με στόχο την διάσωση του κόμματος, όχι του Αλέξη
Ο Αλέξης ήξερε πως είχε τελειώσει ως πρωθυπουργός και ως πολιτικός. Στην εμφάνισή του οι «πραξικοπηματίες» στην Αθήνα πήραν το μήνυμα. Η θυσία του Αλέξη Τσίπρα δεν έπρεπε να καταστρέψει το κόμμα. Έπρεπε να ετοιμαστεί η εμφάνιση του νέου προσώπου – αρχηγού. Έπρεπε να διαρρεύσουν τις αλήθειες, αν και γνώριζαν πως οι εντός Ελλάδας μηχανισμοί των «δανειστών» θα τους δαιμονοποιούσαν.
Άρχιζε μία μεγάλη μάχη για τους ίδιους. Η συντεταγμένη υποχώρηση με σκοπό την διάσωση τόσο των ιδίων όσο και της «αριστεράς»… Ο Αλέξης θα έμενε πίσω, βορά στις ορέξεις των δανειστών, ήταν το χειρότερο σενάριο και είχαν συμφωνήσει σε αυτό από τον Ιανουάριο του 2015… Γνώριζαν πως αυτό ήταν κάτι που θα τον διέλυε ψυχολογικά και ήδη, οι κρίσεις πανικού του πρωθυπουργού είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστές, σαν το ύστατο χτύπημα της προπαγάνδας των «δανειστών»…

ΥΓ: Το αρχικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξάντληση του χρόνου και η μεγιστοποίηση της άσκησης πίεσης στους δανειστές, ώστε να αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Το δεύτερο σχέδιο ήταν μία γρήγορη, αλλά οργανωμένη, στροφή στη δραχμή. Αυτό που δεν υπολόγισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας) ήταν ότι τόσο οι αμερικανικές όσο και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν θέσει υπό στενότατη παρακολούθηση ολόκληρη την ομάδα των "πραξικοπηματιών". Όταν άνθρωποι αυτών των μυστικών υπηρεσιών έμαθαν όλες τις εναλλακτικές της ελληνικής κυβέρνησης, τότε όλα είχαν χαθεί. Ούτε η δημιουργική ασάφεια, ούτε οι σχεδιασμοί για επιστροφή στη δραχμή είχαν κανένα νόημα. Ο τελευταίος που το έμαθε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας...  http://kostasxan.blogspot.com/2015/07/blog-post_799.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου