Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«Με το σταγονόμετρο οι εγκρίσεις για εισαγωγές». «Καμπανάκι» κινδύνου για ελλείψεις προϊόντων τον Αύγουστο λόγω των capital controls.

Διαδικασίες εξπρές για την έγκριση των αιτημάτων ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εισάγουν τα απαραίτητα προϊόντα πριν κλείσουν τα ευρωπαϊκά εργοστάσια για τις διακοπές του Αυγούστου.«Καμπανάκι» κινδύνου για ελλείψεις προϊόντων τον Αύγουστο λόγω των capital controls

Κατηγορίες εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος και των εμπορικών τραπεζών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κάνοντας λόγο για κοροϊδία των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αιτήματα για εισαγωγές πρώτων υλών, ημιέτοιμων και έτοιμων προϊόντων.Ο κ. Κορκίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, κατηγόρησε τις τράπεζες για συστηματική κωλυσιεργία στις εγκρίσεις αιτημάτων, παρά τη χαλάρωση των capital controls που ισχύει εδώ και μια εβδομάδα. Αποτέλεσμα της κωλυσιεργίας είναι να έχουν εγκριθεί ελάχιστα αιτήματα.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ προειδοποίησε ότι πρέπει να εγκριθούν τα αιτήματα με διαδικασίες εξπρές τις αμέσως προσεχείς ημέρες προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να εισάγουν τα απαραίτητα προϊόντα πριν κλείσουν τα ευρωπαϊκά εργοστάσια για τις διακοπές του Αυγούστου.

Αν δεν υπάρξουν τις επόμενες ώρες και ημέρες μαζικές εγκρίσεις αιτημάτων η αγορά θα αρχίσει να εμφανίζει ελλείψεις προϊόντων από τον Αύγουστο προειδοποίησε ο κ. Κροκίδης ενώ θα επιτευχθεί νέο πλήγμα στο μερίδιο αγοράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις ομοειδείς πολυεθνικές.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι η εταιρεία του έχει υποβάλει τέσσερα αιτήματα προς την Επιτροπή Εγκρίσεων και τις τράπεζες δεν έχει όμως εγκριθεί κανένα εξ αυτών. Ερωτώμενος δε για το θέμα της μεταφοράς καταθέσεων από επιχειρήσεις στο εξωτερικό επισήμανε πως αν μια επιχείρηση δεν μπορεί να καλυφθεί από τις τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα θα στραφεί προκειμένου να επιβιώσει στις τραπεζικές εργασίες του εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ σήμερα υπάρχει συνεδρίαση των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης για το θέμα της καθυστέρησης εγκρίσεων εισαγωγών και εξαγωγών καθώς εκτιμάται ότι το 70% των αιτήσεων είτε απορρίφθηκε είτε έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.   http://www.protothema.gr/economy/article/497020/korkidis-proeidopoiei-gia-elleipseis-proiodon-ton-augousto-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου