Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Πανικός στην Αργολίδα! Έχει γεμίσει φίδια η περιοχή… ΠΡΟΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ!!!

Γεγονός επαναλαμβανόμενο και μάλιστα με συχνότητα πρωτοφανή για τα κοινωνικά δεδομένα μιας περιοχής, παύει να θεωρείται τυχαίο και γίνεται ανησυχητικό, όταν, μάλιστα, πρόκειται για την εμφάνιση φιδιών σε σπίτια και σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (νοσοκομείο, καφετέρια…).

Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, σταχυολογώντας τις αναρτήσεις του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Αργολίδας, βλέπουμε πριν δυο μήνες ότι «Οικογένεια στο Άργος παραλίγο να κοιμηθεί αγκαλιά με ένα… φίδι», πριν ένα μήνα ότι «Φίδι έκοψε βόλτα σε καφετέρια στη Νέα Κίο», πριν δυο εβδομάδες ότι «Φίδι εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένης στο Άργος» και πριν έξι μέρες ότι «Φίδι έκανε βόλτα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Άργους»!Ομολογώ, ότι 30 σχεδόν χρόνια στο ρεπορτάζ δεν ενθυμούμαι τέτοια συχνότητα σε ένα τόσο ανησυχητικό θέμα.
Επιπλέον, όντας σε συνεχή επαφή με αγρότες και εργάτες γης, εφέτος έχω καταγράψει μεγάλη πυκνότητα σε αναφορές εμφάνισης φιδιών σε αγρούς!
Το τι έχει προκαλέσει αυτή την «έκρηξη» εμφάνισης των ιοβόλων ερπετών στην περιοχή δεν είμαι αρμόδιος να το εξηγήσω, μόνο να το καταγράψω και να επιστήσω την προσοχή προς τους πολίτες και τις αρχές…http://www.athensmagazine.gr/portal/eparxia/194159

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου