Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ρώσος Πρωθυπουργός: Η Ουκρανία μπορεί να εξαφανισθεί σαν την Γιουγκοσλαβία


Ιούλιος 25, 2015.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία και να παραχωρήσει αυτονομία στην ανατολική Ουκρανία, ειδάλλως μπορεί να παύσει να υπάρχει, όπως η Γιουγκοσλαβία.


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στη σλοβενική τηλεόραση «РТВ», όπως σημειώνει η ουκρανική ‘ Gazeta’.
Ο Μεντβέντεφ είπε ότι ούτε η Ρωσία ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ουκρανίας, αλλά αυτό πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί.
«Πρέπει να καθίσουν και να συμφωνήσουν για τα πάντα. Οι αρχές πρέπει να επιδείξουν ευελιξία στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μινσκ, να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που έλαβαν, ιδιαίτερα τις αποφάσεις που σχετίζονται με την πραγματικότητα στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία», είπε ο Μεντβέντεφ.
«Παρατηρούμε ότι παραστρατιωτικές ομάδες και πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν στα νοτιο-ανατολικά  προσπαθούν να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις των ουκρανικών αρχών. Πρέπει να πάψουν,  για να υπάρξει ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος», πρόσθεσε.
«Εάν δεν συμβεί αυτό, θα παρακολουθήσουμε μια πολύ επώδυνη διαδικασία», συμπλήρωσε.
Επικαλέστηκε τη Γιουγκοσλαβία,  μια χώρα που υπήρχε κάποτε στον ευρωπαϊκό χάρτη, την οποία οι νέοι άνθρωποι δεν γνώρισαν.
«Εγώ θυμήθηκα τη Γιουγκοσλαβία, μόνο και μόνο επειδή, δεν επιθυμώ να γίνει το ίδιο. Αν η κατάσταση συνεχισθεί χωρίς πρόοδο, θα θυμόμαστε όλοι αργότερα ότι υπήρχε ένα κράτος που λεγόταν Ουκρανία», είπε.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου