Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Άσαντ: Στον πόλεμο δεν υπάρχουν συμβιβασμοί.

Άσαντ: Στον πόλεμο δεν υπάρχουν συμβιβασμοί - Κεντρική Εικόνα
Ο Σύριος πρόεδρος ομολογεί ότι ο στρατός έχει ελλείψεις και έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει κάποιες περιοχές.Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει κάποιες περιοχές προκειμένου να διατηρήσει τις θέσεις του σε σημαντικότερες στη μάχη κατά των τζιχαντιστών και από την έκταση του πολέμου προκύπτει ότι ο στρατός αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ο ίδιος είπε ότι οι οργανώσεις που μάχονται για την ανατροπή του έχουν λάβει σημαντική υποστήριξη από χώρες όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.
"Κάποιες φορές, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε περιοχές ώστε να μετακινήσουμε αυτές τις δυνάμεις σε περιοχές όπου θέλουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας", είπε ο Άσαντ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα και τόνισε ότι στον πόλεμο δεν υπάρχουν συμβιβαστικές λύσεις.
"Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τις σημαντικές περιοχές όπου οι ένοπλες δυνάμεις μας διατηρούν τις θέσεις τους ώστε να μην επιτραπεί να πέσουν οι υπόλοιπες περιοχές. Ο στρατός είναι ικανός...Διαθέτουμε τα πάντα, αλλά υπάρχει έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό", είπε ο Άσαντ.
Οι δυνάμεις του έχουν αντιμετωπίσει ήττες στο πεδίο της μάχης από τον Μάρτιο: έχασαν το μεγαλύτερο τμήμα της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ που κατέλαβε συμμαχία ισλαμιστικών δυνάμεων, περιλαμβανομένου του υποστηριζόμενου από την αλ Κάιντα "Μετώπου αλ Νόσρα", καθώς και σημαντικές περιοχές στη νότια συνοριακή περιοχή που κατέλαβαν άλλες οργανώσεις όπως το "Νότιο Μέτωπο".
Εξάλλου, τον Μάιο το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την κεντρική πόλη Παλμύρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.http://www.parapolitika.gr/article/310165/asant-ston-polemo-den-yparhoyn-symvivasmoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου