Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

"Ως γυναίκα να σιωπήσεις" είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε βουλευτίνα!

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε σήμερα σάλο καθώς απαίτησε χωρίς περιστροφές από μια βουλευτίνα της αντιπολίτευσης που προσπάθησε να πάρει το λόγο στο κοινοβούλιο «ως γυναίκα, να σιωπήσει».Image
Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης στην Άγκυρα με επίκεντρο «τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» που κήρυξε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς βρισκόταν στο βήμα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η δικηγόρος Νουρσέλ Αϊντογάν, τον διέκοπτε συνεχώς έως εκείνος να χάσει την υπομονή του και να της φωνάξει: «Κυρία, καθίστε ήσυχα. Ως γυναίκα, σιωπήστε!»

Οι δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μέσω της ετικέτας #BirkadinOlarakSusmayacagiz (Ως γυναίκες δεν θα σιωπήσουμε).

Το HDP απαίτησε από τον Αρίντς να ζητήσει συγγνώμη, εξασφαλίζοντας τη στήριξη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης του κοινοβουλίου.

Ο Αρίντς είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας ανάλογης διαμάχης τον περασμένο χρόνο, όταν είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως.     http://www.onalert.gr/stories/os-gynaika-na-siopiseis-eipe-o-tourkos-antiproedros-se-vouleytina/43967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου