Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ισραηλινοί αστυνομικοί σε τέμενος για να απομακρύνουν Παλαιστινίους.

Ισραηλινοί αστυνομικοί εισήλθαν το πρωί στο τέμενος Αλ-Ακσα στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να απομακρύνουν Παλαιστινίους που είχαν οχυρωθεί μέσα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο Iσραηλινοί αστυνομικοί να εισέρχονται στο εσωτερικό του τεμένους αυτού, που αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Οι ταραχές ξέσπασαν λόγω της άφιξης κατά τη διάρκεια της νύχτας υπερ-ορθόδοξων εβραίων που ήθελαν να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τζαμιών, όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ-Ακσα, την οποία αυτοί αποκαλούν Όρος του Ναού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας μασκοφόροι ταραξίες άρχισαν να πετούν πέτρες και βλήματα από το εσωτερικό του τεμένους προς τους αστυνομικούς, από τους οποίους μερικοί τραυματίστηκαν. Για να αποτροπεί η κλιμάκωση της έντασης και ταραχές, η αστυνομία εισήλθε μόλις μερικά μέτρα μέσα στο τζαμί και έκλεισε τις πόρτες του, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη.
Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία βρίσκονται ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ Ακσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου