Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Επτά μήνες θέατρο από τη συζυγοκτόνο...

  Εγκλημα πάθους ήταν τελικά η δολοφονία του 42χρονου ναυτικού Θανάση Λάμπρου στην Αργολίδα.

Ο άτυχος Θανάσης Λάμπρου με τη γυναίκα του. Η 38χρονη ομολόγησε το έγκλημα ύστερα από επτά μήνες
Ο άτυχος Θανάσης Λάμπρου με τη γυναίκα του. Η 38χρονη ομολόγησε το έγκλημα ύστερα από επτά μήνες
Η σύζυγός του, η 38χρονη γυναίκα που φορούσε το μενταγιόν με το όνομά του και έκανε εκκλήσεις μέσω τηλεοπτικής εκπομπής για τον εντοπισμό των δολοφόνων του, «έσπασε» τελικά, επτά ολόκληρους μήνες μετά και ομολόγησε ότι η ίδια είχε διαπράξει το έγκλημα το μεσημέρι της 8ης Δεκεμβρίου 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας. Παράπλευρο θύμα, η 10χρονη κόρη του ζευγαριού που εκτός από τον πατέρα της, διαπιστώνει σήμερα ότι η μητέρα της είναι δολοφόνος...
Χθες το απόγευμα, οι απαντήσεις για την πολύκροτη υπόθεση δόθηκαν κατά την παρουσίαση που έγινε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, από την αναπληρώτρια του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Κωνσταντία Κορώνη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας Γεώργιο Μαρούδα και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου Θεόδωρο Οψιμο.
Ο 42χρονος πρώην ναυτικός εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του φίλου του. Το θύμα έφερε δύο τραύματα από περίστροφο στο στήθος και το κεφάλι. Το όπλο είχε βρεθεί δίπλα του. Αυτό έκανε αρχικά τους αστυνομικούς λανθασμένα να υποθέσουν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, κάτι που ανατράπηκε σύντομα, από τα ευρήματα του ιατροδικαστή.
Στην έκθεση του ειδικού σημειωνόταν ότι για το τραύμα στο στήθος υπήρχε έγκαυμα, που έδειχνε εξ επαφής πυροβολισμό, το άλλο όμως στο κεφάλι φαίνεται πως είχε προέλθει από απόσταση, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την πιθανότητα αυτοτραυματισμού.
Οι αστυνομικοί στο σπίτι εντόπισαν στοιχεία που προσδιόριζαν παρουσία γυναίκας εκεί το επίμαχο χρονικό διάστημα και πρόσφατης σεξουαλικής επαφής στον χώρο όπως και πλούσιο γενετικό υλικό. Από τότε, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για έγκλημα ερωτικής αντιζηλίας, που προέκυψε ύστερα από έντονη προστριβή ανάμεσα σε δράστη και θύμα, και στη συνέχεια «κακή» σκηνοθεσία αυτοκτονίας.
Στο μεταξύ, η 38χρονη σύζυγός του έκανε τα πάντα για να διώξει τις υποψίες από πάνω της. Είχε πάει μάλιστα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ζητώντας να πιαστούν οι δράστες της δολοφονίας. Στον λαιμό της φορούσε ένα μενταγιόν με το όνομα του συζύγου της...
Τι υποστήριξε
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η σύζυγος περιέγραψε με λεπτομέρειες την αλληλουχία των γεγονότων κατά τη διάπραξη της δολοφονίας. Ο άνδρας της τη ζήλευε και την απείλησε με όπλο. Εκείνη αντέδρασε και το όπλο εκπυρσοκρότησε, όπως είπε. Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της. Επειτα άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνό του που δεν το αποχωριζόταν ποτέ και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι.
Οπως υποστήριξε, δεν υπάρχει εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία του καπετάνιου και όλα έγιναν από την ίδια «πάνω σε μια κακιά στιγμή». Εκτιμάται, όμως, ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν λέει όλη την αλήθεια και πιθανότατα καλύπτει κάποιο άλλο πρόσωπο που ίσως να βρισκόταν στον ίδιο χώρο.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64224069

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου