Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Έτοιμος για χερσαία εισβολή ο τουρκικός στρατός στην Μοσούλη !

Μετακίνηση μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στην επαρχία Σιρνάκ!
Σύμφωνα με πλήθος πληροφοριών από forum , το τουρκικό επιτελείο απέστειλε μεγάλη χερσαία στρατιωτική δύναμη στην τουρκική επαρχία Σιρνάκ , σε μία κίνηση προάγγελο εξελίξεων στην περιοχή.
tyrkey 1
Η δύναμη αυτή προφανώς  αποτελείται από πλήθος μονάδων αρμάτων μάχης, μηχανοκίνητου πεζικού , αυτοκινούμενων πυροβόλων και πολλών εκτοξευτών πυραύλων  , καθώς και επίλεκτων δυνάμεων. Δεν αναφέρεται προς το παρόν η  σύνθεση της δυνάμεως αυτής, και  ο αριθμός των τουρκικών μέσων και ανδρών, αλλά πιθανότατα πρόκειται μία έως δύο Μονάδες επιπέδου ταξιαρχίας με την  ενίσχυση τάγματος  των ειδικών δυνάμεων.
Turkish soldiers patrol the border town of Ceylanpinar at the Turkish-Syrian border, on November 11, 2012. The Syrian Observatory for Human Rights reported that Kurdish residents backed by militia from the Democratic Union Party (PYD) had taken control of three towns near the border with Turkey after convincing pro-government forces to leave. AFP PHOTO / BULENT KILIC        (Photo credit should read BULENT KILIC/AFP/Getty Images)
Αυτή η τεράστια στρατιωτική ΕΝΙΣΧΥΣΗ μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:
– Είτε η Τουρκία θα εμπλακεί  ΑΜΕΣΑ στην επιχείρηση για να «απελευθερωθεί» η Μοσούλη από τον  ISIS
– Είτε η  ΕΝΙΣΧΥΣΗ αφορά καθαρά  την ασφάλεια των συνόρων από μια  τεράστια ροή Σύρων  προσφύγων , η οποία είναι αναμενόμενη  κατά την έναρξη χερσαίας αμερικανικής επίθεσης κατά της Μοσούλης.
Σύμφωνα  τώρα με τον  τουρκικό τύπο,   οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν  πολύ σύντομα  χερσαία επιχείρηση κατά την ISIS, με σκοπό  να  εκδιώξουν τους Τζιχαντιστές   από τη Μοσούλη.
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν σε ένα στρατιωτικό σχέδιο δράσης με στόχο την εκκαθάριση των τουρκο-συριακών συνόρων από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες , με την δημιουργία «ουδέτερης ζώνης», τονίζει το δημοσίευμα .

turkish army
Αυτό το σχέδιο δράσης αποτελεί  μέρος μιας συνολικής στρατιωτικής  συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, για την καταπολέμηση του  ISIL από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της οποίας τα  πολεμικά αεροσκάφη θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την  στρατηγική  αεροπορική  βάση του  Ιντσιρλίκ ως μέρος της  εκστρατείας  κατά των θέσεων των τζιχαντιστών .
Η ουδέτερη ζώνη  θα έχει μήκος  98 χιλιόμετρα  και 40 χιλιόμετρα πλάτος και θα  βρίσκεται μεταξύ της γραμμής Mare-Jarablus. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της περιοχής βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών του ISIL, και η Τουρκία έχει τονίσει  ότι δεν θα ανεχθεί τους  Τζιχαντιστές , οι οποίοι  συνιστούν  μεγάλη απειλή για τα τουρκικά σύνορα. Από την άλλη πλευρά όμως το λαθρεμπόριο πετρελαίου και άλλων «ειδών»  μεταξύ Τούρκων και Τζιχαντιστών  καλά κρατεί  υπό την ανοχή των τουρκικών δυνάμεων.
Μαζί με τις εναέριες επιθέσεις , τουρκικές δυνάμεις πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς θα χρησιμοποιηθούν εάν κριθεί  απαραίτητο, τονίζει ο τουρκικός τύπος. Γεγονός που επιβεβαιώνει τα σχέδια σύμφωνα με τα οποία  ο τουρκικός  στρατός  πιθανότατα θα διαβεί τα σύνορα και θα επιτεθεί μαζί με τους Αμερικανούς  στην  Μοσούλη , κανονικά και με τον νόμο.
Η Τουρκία έχει  ήδη ενισχύσει την στρατιωτική της παρουσία της κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, ειδικά κατά μήκος της γραμμής Mare-Jarablus, στην βορειοδυτική Συρία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Ελεύθερο Συριακό  Στρατού (FSA) , αναμένοντας συγχρόνως  την  πυροδότηση  μιας νέας εισροής προσφύγων προς την Τουρκία.
turkey
Το σχέδιο που σχεδιάστηκε  από την Άγκυρα και την  Ουάσινγκτον προβλέπει την ανάπτυξη των μονάδων  του FSA σε αυτόν τον τομέα,οι οποίες θα  διαφυλάττουν  την ζώνη από  τις δυνάμεις του  ISIL  , εμποδίζοντας  παράλληλα  και την παρουσία των μαχητών του  Δημοκρατικού  Κόμματος των Κούρδων (PYD).
Βέβαια, οι μαχητές του FSA δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την δική τους επιβίωση όχι να εκδιώξουν τους πάνοπλους μαχητές του ισλαμικού στρατού. Για αυτό μια χερσαία επιχείρηση και η παρουσία για μεγάλο διάστημα ,  πλήθος  αρμάτων  μάχης , ανδρών  των ειδικών  δυνάμεων σε αγαστή συνεργασία με την αμερικανική και τουρκική αεροπορία ,  είναι ο  πλέον  ενδεικνυόμενος τρόπος για να  «κτυπηθεί»  αποτελεσματικά ο ISIS.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε ότι η παρουσία χερσαίων αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων, κοντά στα συριακά και ιρακινά σύνορα έχει διττή αποστολή. Πρώτον την εξουδετέρωση των ιρανικών δυνάμεων και την επέκταση της ιρανικής-σιιτικής επιρροής στο Ιράκ , καθώς και το καθεστώς του Άσαντ. Η Μόσχα παρακολουθεί με προβληματισμό εκ του μακρόθεν ,  ενισχύοντας τον  ναυτικό στόλο της Μεσογείου. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι Τούρκοι για ακόμη μία φορά από «μαύρο πρόβατο» της όλης υπόθεσης, μεταπήδησαν στο καθεστώς του «υπερασπιστή» των αθώων  Σύρων και Ιρακινών προσφύγων από τους «κακούς»  ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS με αμερικανική «αρωγή». !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου