Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η Χαμάς αρνείται την κατάπαυση του πυρός και τις διεθνείς προσπάθειες - και πάλι.

Η Χαμάς συνεχίζει να είναι ασυμβίβαστη με τη θέση της σχετικά με την διεθνή κατάπαυση του        πυρός, αναφέρει το AFP την Τετάρτη.

Khaled Mashaal in Gaza
"Τις απορρίπτουμε σήμερα και θα τις απορρίψουμε και στο μέλλον," επέμεινε ο ηγέτης της  Χαμάς  -σε-εξορία Μασαάλ, σε μια δημόσια ομιλία στο Κατάρ.

Ο Μεσάαλ επέμεινε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποδεχθεί την  λίστα του με τους  πρωτοφανείς όρους   για την κατάπαυση του πυρός-που περιλαμβάνει άρση σε πολλά μέτρα ασφαλείας, όπως το ναυτικό αποκλεισμό και τον έλεγχο των συνόρων, έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τους τρομοκράτες που εισέρχονται στο Ισραήλ, καθώς και απελευθερώνει τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν νωρίτερα αυτό το μήνα - και μόνο τότε η Χαμάς θα δεχτεί από το Ισραήλ μια ημερομηνία για κατάπαυση του πυρός.

Ο Μεσάαλ υποστήριξε ότι η άποψη - που οι παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν σε μια ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα ,είναι ακόμη πιο μεγαλεπήβολα τα σχέδιά του από ό, τι ήταν πριν διαρρεύσουν στα μέσα ενημέρωσης - είναι «νόμιμη», και ότι δεν θα σταματήσει η   Χαμάς  την εκτόξευση πυραύλων μέχρι το Ισραήλ να συνθηκολογήσει στα αιτήματα.

Ο Μεσάαλ ειρωνεύεται το Ισραήλ για τη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας τη συνεργασία με τις  διεθνείς δυνάμεις που δείχνουν επίσης στο εβραϊκό κράτος ότι φοβάται από τον καταιγισμό πυραύλων που εκτοξεύει η Χαμάς.

Τόνισε, στο πλαίσιο αυτό, ότι η Χαμάς δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση για εκεχειρία με το       Ισραήλ, και θα εξακολουθήσει να ασκεί την πολιτική και την διπλωματική μάχη ενάντια στο Ισραήλ.

Επανέλαβε τις απαιτήσεις για τα επί μονίμου βάσεως ανοικτά σημεία διέλευσης των συνόρων στη    Γάζα, αν και είπε ότι δεν θα είχε αντίρρηση για μια  προσωρινή «ανθρωπιστική κατάπαυση του     πυρός

Ο Μεσάαλ επανέλαβε επίσης υπέρ της Χαμάς την  "απαγωγή των  ισραηλινών στρατιωτών                στη συνέχεια" για να διασφαλισθεί η απελευθέρωση σε κάθε παλαιστίνιο τρομοκράτη που κρατείται στις φυλακές του Ισραήλ.         http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183268   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου