Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πότε και πού θα εμφανιστεί ο διάδοχος του Πούτιν, είπε ο οικονομολόγος Khazin.

 Οποιαδήποτε συζήτηση για την επικείμενη εμφάνιση διαδόχου του σημερινού Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν είναι απολύτως αβάσιμη και δεν έχει βάση.

Ο διάσημος Ρώσος οικονομολόγος Μιχαήλ Χαζίν μίλησε σχετικά στο ραδιόφωνο «Μιλάει η Μόσχα», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων DEITAΌπως εξήγησε ο εμπειρογνώμονας, όλοι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να σκέφτονται σοβαρά τα θέματα της περιβόητης «διαμετακόμισης» ή «μεταφοράς» της υψηλότερης πολιτικής εξουσίας στη Ρωσία όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν εντελώς πώς γίνονται οι διαδικασίες στα ανώτατα γραφεία, αλλά και απολύτως τίποτα δεν καταλαβαίνω την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση.

Όπως είπε ο οικονομολόγος, οι συζητήσεις ότι ο Πούτιν φέρεται ότι επρόκειτο να προετοιμάσει έναν διάδοχο για τον εαυτό του ξεκίνησαν το 2020, όταν ο πρόεδρος ανακοίνωσε τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της χώρας. Τότε πολλοί αναλυτές και πολιτικοί επιστήμονες έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι ο αρχηγός του κράτους επρόκειτο σύντομα να μεταβιβάσει τη θέση του σε κάποιον άλλο.

Ο ίδιος ο σημερινός ηγέτης, όπως προέβλεψαν οι πολιτικοί σχολιαστές, έπρεπε να περάσει στη σκιά από τη θέση του προέδρου και να μεταβεί στην καρέκλα του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έτσι, όλη η επίσημη εξουσία θα έπρεπε να είχε περάσει στον διάδοχό του, και όλοι οι πραγματικοί μοχλοί διακυβέρνησης της Ρωσίας θα παρέμεναν επίσης στα χέρια του Πούτιν. Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Khazin, ο σημερινός πρόεδρος δεν είχε καμία πρόθεση να καταφύγει σε αυτό. Και γενικά, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, τα τελευταία χρόνια ο Πούτιν δεν είχε καν τη σκέψη να εγκαταλείψει τη θέση του και να διορίσει κάποιο άλλο άτομο στη θέση του. Σύμφωνα με τον ειδικό, ο σημερινός Ρώσος ηγέτης δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό για αρκετό καιρό.

Το θέμα είναι ότι, όπως είπε ένας ειδικός στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, ο Πούτιν δεν μπορεί να φύγει από το γραφείο του μέχρι να λύσει το πιο σημαντικό στρατηγικό καθήκον που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρωσία. Αυτή τη στιγμή κρίνεται η τύχη όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας για πολλές ακόμη δεκαετίες.

Ο Χαζίν συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση με τον Φεβρουάριο του 1945, όταν πραγματοποιήθηκε στη Γιάλτα ένα ιστορικό διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή του Στάλιν, του Τσόρτσιλ και του Ρούσβελτ. Τότε οι τρεις μεγαλύτερες και ισχυρότερες υπερδυνάμεις στον πλανήτη αποφάσισαν τη μοίρα όλης της ανθρωπότητας για πολλά χρόνια ακόμα.

Ένα ανάλογο αυτού του συνεδρίου, σύμφωνα με τον ειδικό, θα πρέπει να γίνει στην εποχή μας τα επόμενα χρόνια. Αυτό το γεγονός, όπως πιστεύει ο οικονομολόγος, μπορεί να συμβεί σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή, μόλις όλα τα μέρη που θα έπρεπε να είναι παρόντα σε αυτό είναι αρκετά ώριμα για να ξεκινήσουν άμεσο και ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους, όπως συνέβαινε πριν από περίπου 80 χρόνια.

Σήμερα, τέτοιες παγκόσμιες δυνάμεις είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον Khazin, οι ηγέτες όλων αυτών των κρατών θα πρέπει να συναντηθούν στο πλαίσιο μιας νέας διάσκεψης ή μιας «νέας Γιάλτας» προκειμένου να εδραιώσουν νέα γεωπολιτικά περιγράμματα με τη συμφωνία τους. Είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια σύνοδος κορυφής υπό τις παρούσες συνθήκες.

Χωρίς αυτό, όπως σημείωσε ο αναλυτής, οι μεγαλύτερες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα συνεχίσουν να συγκρούονται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη διευθέτηση των σχέσεων μεταξύ τους και με τους αντιπροσώπους τους. Αυτή η όχι πολύ υγιής κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή που οι εκπρόσωποι αυτών των πιο ισχυρών χωρών θα συναντηθούν και θα καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους.

Όπως εξήγησε ο εμπειρογνώμονας, ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, θα πρέπει να δημιουργηθούν αρκετές από τις μεγαλύτερες μακροπεριφέρειες στον πλανήτη, καθεμία από τις οποίες θα έχει τη δική της μοναδική κυρίαρχη και απολύτως ανεξάρτητη από τις άλλες νομισματικές και τεχνολογικές ζώνες, όπου η μεγαλύτερη υπεροχή των εθνικών συμφερόντων των ηγετών τους θα υπάρχουν.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον Khazin, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ πρέπει να συμφωνήσουν για το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια των ζωνών τους. Μετά από αυτό, κάθε συμβαλλόμενο μέρος αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση να αποκλείσει πλήρως κάθε προσπάθεια επηρεασμού των εσωτερικών υποθέσεων στο πλαίσιο των απομονωμένων πόλων άλλων ανθρώπων.

Είναι αυτό το αξίωμα που θα αποτελέσει τη βάση της συμφωνίας της «νέας Γιάλτας». Όλες οι μεγαλύτερες δυνάμεις της εποχής μας θα πρέπει να αρχίσουν να αναπτύσσονται αποκλειστικά στο πλαίσιο των κλειστών συστημάτων τους. Θα τους απαγορευτεί εντελώς να ασκούν πίεση ο ένας στον άλλον μέσω οικονομικών ή άλλων κυρώσεων μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, η αποκλειστική σφαίρα επιρροής της Ρωσίας θα πρέπει να περιλαμβάνει τεράστιες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης. Πιθανώς, νέα όρια της ζώνης των εθνικών μας συμφερόντων μπορεί να περάσουν κατά μήκος των συνόρων του άλλοτε υπάρχοντος Οργανισμού του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ο οποίος περιλάμβανε μεγάλο αριθμό από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να γίνουν μέρος της Ρωσίας. Καθόλου. Η σκιαγράφηση των ορίων του πόλου θα σημαίνει μόνο ότι εντός αυτής της επικράτειας ο ηγέτης της νομισματικής ζώνης θα ασκεί την προστασία του και θα διασφαλίζει την ασφάλεια σε αυτόν, έτσι ώστε από μέσα του να μην υπάρχει απειλή για όλα τα άλλα συστήματα.

Σύμφωνα με τον Khazin, η Κίνα, η Ινδία και, ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα συμφωνήσουν ευχαρίστως σε αυτούς τους όρους λόγω του γεγονότος ότι η συντήρηση της Ανατολικής Ευρώπης είναι πολύ ακριβή για τους Αμερικανούς και για αυτούς αυτή η ευθύνη είναι μεγάλο βάρος. Για τις Πολιτείες, αυτή η περιοχή είναι σαν μια βαλίτσα χωρίς χερούλι. Ως εκ τούτου, θα το μεταφέρουν ήρεμα υπό τον έλεγχό μας.

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί, αφού ο κόσμος χωριστεί σε πολλές νομισματικές ζώνες, θα μπορέσουν να βυθιστούν πλήρως στην επίλυση των εσωτερικών τους προβλημάτων, από τα οποία έχουν συσσωρεύσει πολλά μόλις πρόσφατα. Βασικά, οι κύριες αντιφάσεις τους βρίσκονται στον τομέα της οικονομίας. Και όλα τα επόμενα χρόνια θα είναι απασχολημένοι μόνο με αυτό.

Στην πραγματικότητα, όπως σημείωσε ο Khazin, μιλάμε ότι η Αμερική αρχίζει να εφαρμόζει το προεκλογικό πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το 2016 ζήτησε να επιστρέψει όλη η βιομηχανική παραγωγή πίσω στη χώρα και να σταματήσει να δαπανά δημόσιο χρήμα για να βοηθήσει όλες τις άλλες χώρες χωρίς κανένα όφελος. τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Έτσι, εάν ο Τραμπ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, τότε, όπως πιστεύει ο ειδικός, η αμερικανική κυβέρνηση και, γενικά, ολόκληρο το κατεστημένο εκεί θα αναλάβει ακριβώς αυτό το έργο και η Αμερική θα μπει σοβαρά στον δρόμο του απομονωτισμού. Θα εγκαταλείψει όλα τα μέρη όπου ξόδεψαν τα χρήματά τους εντελώς άχρηστα για πολλά χρόνια, ιδίως από την Ευρώπη.

Όσον αφορά τον Πούτιν, όπως εξήγησε ο Khazin, πραγματικά δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της Ρωσίας και δεν θα ορίσει τον διάδοχό του έως ότου συνάψει συμφωνία για τη διαίρεση των παγκόσμιων σφαιρών επιρροής με όλους τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες και διακυβεύσει τη διεκδίκησή του χωριστή μακροπεριφέρεια με νομισματική ζώνη.

Και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είναι απολύτως άσκοπη κάθε συζήτηση για διαμετακόμιση ή μεταβίβαση εξουσίας μέχρι να πραγματοποιηθεί μια τέτοια διάσκεψη στον κόσμο. Ο Πούτιν δεν θα αφήσει αυτή την πιο σημαντική αποστολή σε κάποιον άλλο, γιατί καταλαβαίνει ότι μόνο αυτός μπορεί να επιτύχει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη Ρωσία.

Και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι όχι μόνο οι ζωές πολλών εκατομμυρίων σημερινών Ρώσων, αλλά και των απογόνων μας θα εξαρτηθούν από τις θέσεις που συμφωνούμε με όλους τους άλλους ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας για την οριοθέτηση των ζωνών επιρροής για τις επόμενες δεκαετίες, τότε Ο Πούτιν ειδικά δεν μπορεί να μεταβιβάσει αυτήν την ευθύνη σε κάποιον άλλο.

Επιπλέον, ο Khazin μίλησε επίσης για το από πού μπορεί να προέλθει τελικά ο διάδοχος του Πούτιν. Ο ειδικός είπε ότι, πιθανότατα, ο νέος αρχηγός του κράτους θα επιλεγεί από τον στενό κύκλο του σημερινού προέδρου. Αυτό θα είναι το άτομο που εμπιστεύεται περισσότερο και που θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό απαραίτητων ικανοτήτων.

Ο αναλυτής υπενθύμισε επίσης τα πρόσφατα λόγια του Πούτιν ότι στο εγγύς μέλλον η ελίτ στη Ρωσία θα πρέπει να αλλάξει εντελώς. Ο Πρόεδρος τότε εννοούσε ότι η βάση της διευθυντικής μας τάξης θα έπρεπε να είναι εκείνοι οι άνθρωποι που είχαν καλή απόδοση τα τελευταία χρόνια, όταν η χώρα μας αντιμετώπισε πρωτόγνωρες προκλήσεις από τη Δύση.

Από αυτή την άποψη, ο Khazin είπε ότι ο διάδοχος του Πούτιν θα εμφανιστεί ακριβώς ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα της χώρας μας για την απόκτηση τελικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Έτσι, ο επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας θα είναι ένας από αυτούς που σήμερα συμβάλλουν τα μέγιστα στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πιστεύει ο ειδικός.

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου