Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Αιφνιδιάζοντας τους πάντες αντί για την Ινδια ο Elon Musk είναι ήδη στο Πεκίνο> Τι συζητά με τους Κινέζους.


Το Πεκίνο επισκέπτεται ο επικεφαλής της Tesla Elon Musk όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει

να συζητήσει εκ νέου τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης για τα αυτοκίνητα της εταιρείας στην Κίνα. Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί.

Ο Musk συναντήθηκε ήδη με τον πρωθυπουργό Li Qiang και τον επικεφαλής του Συμβουλίου της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου. Στόχος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου είναι να ενεργοποιήσει την πλήρως αυτόματη οδήγηση (Full Self Driving, FSD) στην Κίνα και να μεταφέρει τα δεδομένα που συλλέγονται στη χώρα στο εξωτερικό για να εκπαιδεύσει τους αλγορίθμους της. Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όχι όμως και στην Κίνα.

Η μεταφορά των δεδομένων είναι αυτό που ανησυχεί την Κίνα. Η Tesla, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις κινεζικές αρχές σχετικά με την FSD, είχε προτείνει τη δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων στη Σαγκάη για την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τους Κινέζους καταναλωτές σύμφωνα με τους κινεζικούς νόμους.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla, υπάρχουν όμως εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες που διεκδικούν μερίδιο.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων κυκλοφόρησε το FSD, την τελευταία έκδοση λογισμικού αυτόνομης οδήγησης Autopilot, πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη διαθέσιμο στην κινέζικη αγορά, παρότι το ζητούν οι πελάτες της.

Η επίσκεψη του Elon Musk συμπίπτει με την έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο, η οποία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα και λήγει στις 4 Μαΐου. Η Tesla δεν έχει περίπτερο στη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτων της Κίνας και παραβρέθηκε εκεί επίσημα τελευταία φορά το 2021.

Το ταξίδι πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την ακύρωση μιας προγραμματισμένης επίσκεψη του Musk στην Ινδία όπου ο ιδιοκτήτης της Tesla επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αλλά ο ίδιος την ακύρωσε, επικαλούμενος τις “πολύ βαριές υποχρεώσεις της Tesla”.

Την ίδια στιγμή, αμερικανική έκθεση συνέδεσε τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης της Tesla με τουλάχιστον 13 περιστατικά, σε ένα από τα οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Η αρμόδια Εθνική Υπηρεσία για την Ασφαλή Οδική Κυκλοφορία των ΗΠΑ (NHTSA) διερευνά ακόμη κατά πόσον μια ανάκληση αντιμετώπισε επιτυχώς τις ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με το σύστημα της Tesla για την υποβοήθηση του οδηγού.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου