Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Εμπειρογνώμονας προειδοποιεί: Οι τράπεζες θα ισχυριστούν ότι τα χρήματά σας δεν είναι πλέον δικά σας, ενδέχεται να παγώσουν τις τραπεζικές αναλήψεις στις ΗΠΑ.

 

Εμπειρογνώμονας προειδοποιεί: Οι τράπεζες θα ισχυριστούν ότι τα χρήματά σας δεν είναι πλέον δικά σας, ενδέχεται να παγώσουν τις τραπεζικές αναλήψεις στις ΗΠΑ…

Ο διαχειριστής hedge fund και μακροοικονομικός εμπειρογνώμονας Χιου Χέντρι έχει ειδοποιήσει το τραπεζικό σύστημα και την αμερικανική οικονομία συνολικά.

«Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν μπορεί να ψάχνει τρόπους για να κλειδώσει τον τραπεζικό λογαριασμό σας, να απαγορεύσει κυριολεκτικά τις αναλήψεις από το τραπεζικό σύστημα », προειδοποίησε.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Bloomberg Markets , ο Hugh Hendry είπε ότι ο μαζικός πανικός και η φυγή κεφαλαίων μακριά από τον τραπεζικό τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απολύτως δικαιολογημένη. Πρόσθεσε ότι μια περαιτέρω μείωση της προσφοράς χρήματος M2 θα μπορούσε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρέμβει και να αποτρέψει τους πολίτες από το να βγάλουν τα κεφάλαιά τους από το τραπεζικό σύστημα. Το M2 είναι ένα μέτρο της προσφοράς χρήματος που περιλαμβάνει μετρητά, καταθέσεις σε έλεγχο και άλλες καταθέσεις εύκολα μετατρέψιμες σε μετρητά.

“Μερικές φορές είναι κάπως σχετικό με τον πανικό. Θα σας συνιστούσα να πανικοβληθείτε… Έχετε δει τη μεγαλύτερη πτώση καταρράκτη στον Μ2 αυτή τη στιγμή”, είπε ο Hendry. “Το Μ2 είναι καταθέσεις, όχι δάνεια. Αυτές είναι οι καταθέσεις που φεύγουν από το σύστημα και πηγαίνουν σε κεφάλαια της χρηματαγοράς.”

Επισήμανε πώς η διοίκηση έχει οδηγήσει την οικονομία σε αυτή την κατάσταση . Ο Χέντρι πρόσθεσε ότι οι γραφειοκράτες που έχει εγκαταστήσει ο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν ήδη κινηθεί για να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουν περιορίσει τα είδη των συσκευών που μπορούν να αγοράσουν, λογοκρίνουν τα ερωτήματα που μπορούν να εγείρουν για δίκαιες εκλογές και πολλά άλλα.

«Τώρα το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός», είπε ο γκουρού της οικονομίας. «Αυτό θα μπορούσε να φτάσει σε ένα κρεσέντο όπου το Υπουργείο Οικονομικών και η Fed μπορεί να χρειαστεί να εισέλθουν και στην πραγματικότητα να περιορίσουν το δικαίωμά σας ως πολίτης των ΗΠΑ να βγάλετε χρήματα από τον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ».

Εξήγησε επίσης ότι η φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες δεν αφορά αποκλειστικά τους φόβους για το εάν η Federal Deposit Insurance Corporation θα ασφαλίσει καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων και μια γενική εγγύηση για τις καταθέσεις δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον Hendry, υπάρχει φυγή κεφαλαίων, φυγή καταθέσεων από τον τραπεζικό τομέα που αναζητούν απόδοση. Είπε ότι φοβάται ότι καθώς το 1934 ο νόμος για την Federal Reserve κατάσχεσε χρυσό από πολίτες των ΗΠΑ. Και έτσι, συμβούλεψε ότι όταν πρόκειται για το πού μπορούν οι Αμερικανοί να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους εν μέσω της αβεβαιότητας, το ενδιαφέρον του είναι τα αμερικανικά ομόλογα και ενδεχομένως το Bitcoin.

“Ήρθε η ώρα να κατέχουμε την πιο προσβλητική ασφάλεια στο σύμπαν, τα εξαιρετικά μεγάλα ομόλογα. Ξέρω ότι όλοι πιστεύετε ότι έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού. Ήταν ένα σοκ προσφοράς και ένα σοκ προσφοράς χρειάζεται την εκδήλωση ολοένα και περισσότερων τραπεζών Εκτύπωση δανείων για να το ωθήσει στο μέλλον Παίρνουμε το αντίθετο.

Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί εδώ και καιρό ότι από τη στιγμή που οι άνθρωποι βάλουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, τα χρήματα δεν είναι πλέον δικά τους και το σύστημα θα βρει έναν τρόπο να μην τα επιστρέψει.

«Το νόμισμά μας καταρρέει και σύντομα δεν θα είναι πλέον το παγκόσμιο πρότυπο», είπε ο Τραμπ.

Αντικραδασμικά στοιχεία ενεργητικού

Τα ομόλογα θεωρούνται πιο αξιόπιστα και ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, δεδομένου ότι η κυβέρνηση τα υποστηρίζει και συνοδεύονται από σταθερό επιτόκιο για τη διάρκεια ζωής του ομολόγου. Το Bitcoin είναι επίσης ένας πιθανός νικητής, με τον Hendry να προβλέπει ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τρεις ή τέσσερις φορές υψηλότερα τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Δεν υπάρχει άλλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσα να αποφασίσω», είπε.

Ένα άρθρο για το Moneywise  πρότεινε δύο ακόμη αντικραδασμικά περιουσιακά στοιχεία . Πρώτα είναι τα ακίνητα, τα οποία εδώ και πολύ καιρό αποτελούν εξαιρετικό αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και θα μπορούσε να είναι ένα ασφαλές στοίχημα όταν άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αντιμετωπίζουν αναταραχή. Ενώ θα μπορούσατε να γίνετε ιδιοκτήτης και να νοικιάσετε ένα εφεδρικό δωμάτιο για κάποιο παθητικό εισόδημα, υπάρχουν άλλοι τρόποι να επενδύσετε σε ακίνητα που δεν συνοδεύονται από τις ταλαιπωρίες της φιλοξενίας.

Για παράδειγμα, τα καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα κατέχουν διάφορα ακίνητα, όπως πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα και πύργους κινητής τηλεφωνίας, και πολλά είναι δημόσια διαπραγματεύσιμα στο χρηματιστήριο. Επίσης, πλατφόρμες crowdfunding, που επιτρέπουν στους επενδυτές να κατέχουν ένα ποσοστό φυσικής ακίνητης περιουσίας.

Ένα άλλο είναι το πολύτιμο μέταλλο, ο χρυσός. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τραπεζικές συναλλαγές σε χρυσό, ενώ τα μετρητά ενδέχεται να απομακρυνθούν. Η πρώτη δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδος είναι να αγοράσετε απλώς συμπαγή χρυσό, είτε πρόκειται για κοσμήματα, μπάρες ή νομίσματα. Απλώς έχετε κατά νου ότι οι τιμές μπορεί να είναι εμφανώς δύσκολο να προβλεφθούν και θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε επιπλέον χρεώσεις εάν διατηρείτε το χρυσό σας σε έναν ειδικό θεματοφύλακα ή μεσίτη. Η επόμενη επιλογή σας είναι να αγοράσετε μετοχές εξόρυξης χρυσού ή να επενδύσετε σε ETF χρυσού μέσω μιας επενδυτικής εφαρμογής ή μεσίτη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που κάνει λόγο για επερχόμενη τραπεζική κρίση .

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Thrivetime Show στο Brighteon.com .

lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου