Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σοκ οι Ουκρανοί αποσύρουν τα Abrams λόγω απωλειών - Καταρρέει το μέτωπο σε Avdiivka, Robotyne - Γαλλία: Πέφτει η Ουκρανία.

 Dominique Trencant (Γάλλος στρατηγός): Η Ουκρανία ή θα στείλει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες ή θα παραδοθεί - Σοκ και δέος: Ο Ουκρανικός στρατός αποσύρει τα αμερικανικά Abrams λόγω μεγάλων απωλειών – Τραγική η απόδοση τους.

Το Ουκρανικό μέτωπο βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου.
Στην Avdiivka οι Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκπληκτική προέλαση, έχουν κερδίσει 12 χιλιόμετρα σε βάθος σε λίγες ημέρες ενώ στα νότια το Robotyne έπεσε στα χέρια ξανά των Ρώσων.
Στην αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών που ξεκίνησε 5 Ιουνίου 2023 και διήρκησε 5 μήνες, η μόνη επιτυχία που είχαν να παρουσιάσουν οι Ουκρανοί ήταν η κατάληψη του στρατηγικά σημαντικού χωριού Robotyne νότια της Zaporizhia αλλά οι Ρώσοι το κατέλαβαν ξανά πρόσφατα…
Για την μάχη του Robotyne όμως οι Ουκρανοί θυσίασαν τρεις από τις καλύτερες Ταξιαρχίες τους…
Ο Γάλλος στρατηγός Dominique Trencant τόνισε ότι η Ουκρανία έχει δύο επιλογές ή θα στείλει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες στο μέτωπο ή θα παραδοθεί και θα διαπραγματευτεί.
Και συμβαίνουν όλα αυτά… οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τα Abrams από το μέτωπο στην Ανατολική Ουκρανία λόγω δραματικών απωλειών…
Μια ακόμη ταπεινωτική εξέλιξη για το αμερικανικό τεθωρακισμένο Abrams

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 68 Ουκρανικά drones στο Krasnodar - Χτύπησαν τον μεγάλο θερμοηλεκτρικό σταθμό Burshtyn και προξένησαν σοβαρές ζημιές σε τρεις ακόμη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 27/4/2024, δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 66 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την επικράτεια του Krasnodar και 2 UAV πάνω από την Κριμαία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
«Την περασμένη νύχτα, οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones τύπου αεροσκάφους εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστράφηκαν και αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας στην επικράτεια του Krasnodar και δύο ακόμη UAV καταστράφηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας», αναφέρει η δήλωση.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επικράτειας του Krasnodar, Veniamin Kondratyev, δήλωσε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπάθησαν να επιτεθούν σε εγκαταστάσεις υποδομής και ένα διυλιστήριο πετρελαίου, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.
Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής Slavyansky, Roman Sinyagovsky, μετά από 9 επιθέσεις drone στο τοπικό διυλιστήριο, μια δεξαμενή υπέστη ζημιά αλλά η φωτιά σβήστηκε.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά τις ρωσικές περιοχές, πραγματοποιούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πραγματοποιούν δολιοφθορές. Οι δυνάμεις αεράμυνας αποκρούουν τις εχθρικές επιθέσεις.

ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν τον εξοπλισμό τεσσάρων συνολικά, θερμοηλεκτρικών σταθμών, δήλωσε η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK στο κανάλι Telegram.
«Η Ρωσία επιτέθηκε σε τέσσερις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς DTEK, ο εξοπλισμός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές», ανέφερε το δημοσίευμα.
Όπως είπε στο RIA Novosti ο συντονιστής του μετρό Nikolaevsky Sergey Lebedev, οι ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό στην πόλη Burshtyn στην περιοχή Ivano-Frankivsk, στο Stryi στην περιοχή Lviv, καθώς και στον σταθμό Kryvyi στο Dnipropetrovsk και τη Ladyzhinskaya, στις περιοχές της Βίνιτσα.
Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Burshtyn στην περιοχή Ivano-Frankovsk στη δυτική Ουκρανία, μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, χτυπήθηκε από την ολονύκτια επίθεση της Ρωσίας, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της φιλορωσικής υπόγειας αντίστασης.
"Εκρήξεις στην περιοχή Ivano-Frankovsk καταγράφηκαν στην πόλη Burshtyn.
Η πόλη φιλοξενεί το θερμοηλεκτρικό σταθμό Burshtyn και αυτός δέχτηκε ισχυρό χτύπημα.
Όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου Dmitri Peskov, ο στρατός στις μάχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν χτυπά κτίρια κατοικιών και κοινωνικές υποδομές, αλλά την ενέργεια, την αμυντική βιομηχανία, τη στρατιωτική διοίκηση και τις επικοινωνίες σε όλη την Ουκρανία. 
Στην Ukrenergo, προειδοποιήθηκε ότι ο όγκος των ζημιών στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα είναι εξαιρετικά μεγάλος, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και οι υποσταθμοί λειτουργούν στο όριο των ευκαιριών, η εταιρεία προέτρεψε να καταναλώσει ηλεκτρισμό οικονομικά.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Herman Galushchenko προέτρεψε τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για πιθανές διακοπές ρεύματος ήδη την περίοδο άνοιξης-καλοκαιριού και να αγοράσει γεννήτριες.

Η Δύση πιέζει για πάγωμα των γραμμών μάχης στην Ουκρανία, επειδή το τελευταίο πακέτο στήριξης είναι ανεπαρκές - Ιούνιο η Ρωσική αντεπίθεση

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναφέρουν ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συστήνουν την ιδέα του «παγώματος των γραμμών» εκεί που βρίσκονται σήμερα… επειδή το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι αρκετό ώστε η Ουκρανία να ανακτήσει τα εδάφη της…
Οι υποστηρικτές του νέου πακέτου 61 δισεκ. – που θα καταλήξουν στην Ουκρανία 21 δισεκ. - δεν ισχυρίστηκαν ότι από μόνο του θα επέτρεπε στην Ουκρανία να απελευθερώσει όλα τα εδάφη.
Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ βρίσκεται επί του παρόντος καθ' οδόν προς την Ουκρανία και θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε μονάδες πρώτης γραμμής και να έχει απτές επιπτώσεις στο πεδίο της μάχης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει πρώτα να αξιοποιήσουν την νέα βοήθεια των ΗΠΑ για να σταθεροποιήσουν τις πρώτες γραμμές και να σταματήσουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές προελεύσεις, ιδιαίτερα στις κατευθύνσεις Avdiivka και Chasiv Yar, τις επόμενες εβδομάδες.
Η κλίμακα και η ένταση της προβλεπόμενης ρωσικής επιθετικής επιχείρησης το καλοκαίρι του 2024 που πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο παραμένει επίσης ασαφής και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ενδέχεται να αξιολογεί ενεργά και να αναθεωρεί τα σχέδια για την καλοκαιρινή επιθετική της προσπάθεια.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να αμυνθούν κατά της ρωσικής καλοκαιρινής επιθετικής προσπάθειας και να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις από το να κάνουν επιχειρησιακές σημαντικές προόδους τους καλοκαιρινούς μήνες προτού οι ουκρανικές δυνάμεις να είναι σε θέση να αμφισβητήσουν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο του πολέμου.

Ρωσία: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για συνομιλίες με την Ουκρανία

Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου αυτή τη στιγμή, επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνομιλίες γιατί όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση της Ουκρανίας να απορρίπτει κάθε είδους διαπραγματεύσεις.
Επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος που επανέλαβε ότι η θέση του Vladimir Putin είναι γνωστή.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η «η ρωσική στάση είναι συνεπής», απαντώντας σε ερώτηση εάν το προσχέδιο της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης μπορεί να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για συνομιλίες με την Ουκρανία.
Στις 11 Απριλίου, ο Putin και ο Lukashenko πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Κρεμλίνο, όπου ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ξανά ότι η Μόσχα δεν έχει ποτέ απορρίψει μια ειρηνική επίλυση.
Ο Λευκορώσος ηγέτης σημείωσε ότι οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης, που συνήφθησαν την άνοιξη του 2022, μπορεί να χρησιμεύσουν ως αφετηρία για συνομιλίες για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Dominique Trencant (Γάλλος στρατηγός): Η Ουκρανία ή θα στείλει εκατοντάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες ή θα παραδοθεί

Η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει να παραπονιέται για την έλλειψη βοήθειας από τη Δύση και να στρατολογήσει περισσότερους ανθρώπους στον στρατό, διαφορετικά πρέπει να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος στρατηγός, Dominique Trencant, στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Έχουν απαιτήσεις από τη Δύση και η Ουκρανία επικρίνει συχνά τη Δύση: δεν προμηθεύετε αρκετά όπλα, δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, και ούτω καθεξής, οι δυτικές χώρες, και ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, προμηθεύουν όπλα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Ουκρανία δεν έχει στρατό», τόνισε ο Γάλλος στρατηγός
Ο Dominique Trencant συνέκρινε τη σημερινή Ουκρανία και τη Γαλλία στην αρχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τον Dominique Trencant, με συγκρίσιμο πληθυσμό το 1914, τέσσερα εκατομμύρια Γάλλοι πήγαν στο μέτωπο, ενώ στην Ουκρανία τώρα υπάρχουν περίπου 300.000 στρατιώτες.
«Υπάρχει τεράστιο χάσμα», είπε ο Dominique Trencant αγανακτισμένος.
Ο Dominique Trencant χαρακτήρισε «επιλεκτικά» τα μέτρα του Κιέβου για την κινητοποίηση του πληθυσμού, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν στρατολογεί άνδρες ηλικίας 18 έως 25 ετών.
«Νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσουν να κατηγορούν την Δύση»…
Συγγνώμη, Ουκρανοί, αλλά πρέπει να πολεμήσετε, η Δύση δεν θα χάσει στρατιώτες στο Donbass κατέληξε ο Dominique Trencant

Tony Radakin (Ναύαρχος Βρετανίας): Η Ουκρανία να αυξήσει τις επιθέσεις με πυραύλους σε ρωσικό έδαφος

Οι δηλώσεις του αρχηγού του βρετανικού επιτελείου άμυνας, ναύαρχου Tony Radakin, ότι η Ουκρανία θα εντείνει τα χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος εν μέσω εισροής δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, θα εκληφθούν από το καθεστώς του Κιέβου ως «πράσινο φως» για περαιτέρω κλιμάκωση, σύμφωνα με ένα σχόλιο από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.
«Το γεγονός ότι μια τέτοια πρόβλεψη ακολούθησε την ανακοίνωση μιας νέας δόσης βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας, η οποία περιελάμβανε πυραύλους κρουζ Storm Shadow, μιλάει από μόνο του» για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης με πόρους των Δυτικών».
Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία, ανακοίνωσε τη διάθεση επιπλέον 500 εκατομμυρίων λιρών στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο. 
Η Βρετανία θα παράσχει επίσης στην Ουκρανία το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Η τελευταία ευκαιρία του Zelensky - Η Ουκρανία χρειάζεται άμεσα 25 συστήματα Patriot

«Πέντε έως επτά συστήματα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα προστατεύσουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, θα ξεμπλοκάρουν τον ουρανό, θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο CBS στα τέλη Μαρτίου.
Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, τα αιτήματα πολλαπλασιάστηκαν: «Είναι επιθυμητό να υπάρχουν 25 συγκροτήματα Patriot με έξι έως οκτώ μονάδες εκτόξευσης σε κάθε ένα».
Η Ουκρανία έλαβε το πρώτο του Patriot τον Απρίλιο του 2023 - μετά από «πλήγματα αντιποίνων» στην ενεργειακή δομή ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας που οργανώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.
Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε πολύ την κατάσταση: οι Ρώσικοι πύραυλοι κατάφεραν ακόμα να καταστρέψουν τους επιλεγμένους στόχους.
Επιπλέον, τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας αποδείχθηκαν ευάλωτα - το Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα αναφέρει την ήττα τους.
Αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από δυτικούς δημοσιογράφους όσο και από την Ουκρανία.
Τα Patriots δεν ήταν ικανά να προστατεύσουν την υποδομή της Ουκρανίας. 
Εκτός από αρκετούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του υδροηλεκτρικού σταθμού του Δνείπερου, έξι από τους εννέα υφιστάμενους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθούν τέσσερα από αυτά, όπως αναφέρθηκε στο Κίεβο.

Stoltenberg για αποστολή Patriot από Γερμανία στην Ουκρανία: Οι σύμμαχοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια «προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας», ζήτησε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz κατά την συνάντησή του, χθες Παρασκευή 26/4, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος με τη σειρά του επαίνεσε την Γερμανία για «τη μείζονα συνεισφορά της στην κοινή μας ασφάλεια».
Σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν ιδιαίτερα την σημασία της συνοχής της Συμμαχίας.
Η επικείμενη σύνοδος κορυφής, 9-11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, όπου θα τιμηθεί η 75η επέτειος από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, «αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να δείξουμε την συνοχή μας και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας», δήλωσε ο κ. Scholz και υπενθύμισε ότι κατά την τελευταία σύνοδο στο Βίλνιους οι σύμμαχοι επέδειξαν ενότητα και αλληλεγγύη και ανακοίνωσαν διμερείς συνεργασίες με την Ουκρανία, οι οποίες έχουν ήδη υλοποιηθεί.
«Το θέμα είναι τώρα να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο καγκελάριος.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει την παρουσία της στη Λιθουανία και στην περιφρούρηση του εναέριου χώρου στην Βαλτική, αλλά και την διάθεση 12.000 στρατιωτών της Bundeswehr στην άσκηση Steadfast Defender, την μεγαλύτερη του ΝΑΤΟ μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Επαίνεσε ακόμη την «ιστορική και πολύ σημαντική απόφαση - σταθμό» για αύξηση των αμυντικών δαπανών και διαβεβαίωσε ότι «το γεγονός ότι η Γερμανία επενδύει τώρα το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα έχει μεγάλη σημασία για όλους τους συμμάχους».
Ο κ. Stoltenberg ευχαρίστησε επίσης τον κ. Scholz για την απόφαση να διατεθεί και τρίτο σύστημα Patriot στην Ουκρανία και ζήτησε «οι άλλοι σύμμαχοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας».
«Οι νέες αποφάσεις για συνεισφορά θα πρέπει σύντομα να μετατραπούν σε παραδόσεις όπλων», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στις πρόσφατες ανακοινώσεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ολλανδίας.
Με το βλέμμα στις πρόσφατες αποκαλύψεις περί κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας στη Γερμανία και στη Βρετανία, ο Jens Stoltenberg ζήτησε «μεγαλύτερη επαγρύπνηση» των συμμάχων για τις ρωσικές μυστικές δραστηριότητες στην Ευρώπη.
«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της Γερμανίας και της Βρετανίας.
Τέτοιες ενέργειες είναι επικίνδυνες και απαράδεκτες, αλλά δεν θα μας αποτρέψουν από την παροχή στήριξης στην Ουκρανία, ενώ θα συντονίσουμε πολύ στενά την απάντησή μας σε οποιαδήποτε εχθρική πράξη εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ», δήλωσε.
Νωρίτερα ο κ. Stoltenberg είχε συναντηθεί με μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Bundestag, ενώ είχε και ανεπίσημο δείπνο με την υπουργό Εξωτερικών Annalena Baerbock.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τιμήθηκε με το βραβείο «Έρικ Μ. Βάρμπουργκ» της «Atlantic Bridge» και επισκέφθηκε αεροπορική βάση, όπου πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter.

Wang Wenbin (Κινέζος αξιωματούχος): Αποκλειστική ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει το ΝΑΤΟ

Αξιωματούχοι της Κίνας ισχυρίστηκαν ότι το ΝΑΤΟ φέρει την ευθύνη για την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και αυτά ελέχθησαν εν μέσω της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στις 26 Απριλίου με Κινέζους αξιωματούχους.
Ο Blinken συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping και δήλωσε ότι η υποστήριξη της Κίνας στη ρωσική αμυντική βιομηχανία υπονομεύει την ευρωπαϊκή και διατλαντική ασφάλεια.
Ο Blinken σημείωσε ότι η Κίνα προμηθεύει την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας με εργαλειομηχανές, μικροηλεκτρονικά, νιτροκυτταρίνη (ενδιάμεσο υλικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πυρίτιδας και εκρηκτικών) και άλλα είδη διπλής χρήσης και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν εάν η Κίνα συνεχίσει να υποστηρίζει η ρωσική αμυντική βιομηχανία
Το ISW παρατήρησε πρόσφατα αναφορές ότι η αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας (DIB) συνεχίζει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εξαρτήματα εργαλειομηχανών και ηλεκτρονικά που παράγονται από την Κίνα.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin, δήλωσε, ως απάντηση στον Blinken, ότι η Ρωσία εισάγει περισσότερο από το 60% των εξαρτημάτων όπλων και των αντικειμένων διπλής χρήσης από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.
Ο Wang Wenbin πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ φέρει «απόλυτη» ευθύνη για την «κρίση της Ουκρανίας» και ότι η Κίνα συνεχίζει να προωθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η δήλωση του Wang Wenbin είναι αισθητά ισχυρότερη από τις προηγούμενες δηλώσεις των Κινέζων σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σοκ και δέος: Ο Ουκρανικός στρατός αποσύρει τα αμερικανικά Abrams λόγω μεγάλων απωλειών – Τραγική η απόδοση τους

Ο ουκρανικός στρατός έχει αποσύρει τα άρματα μάχης M1A1 Abrams που παρέχονται από τις ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή, λόγω μεγάλων απωλειών από ρωσικά drones.
Το Associated Press (AP) ανέφερε στις 26 Απριλίου, επικαλούμενο δύο στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, ότι η Ουκρανία έχει αποσύρει τα άρματα μάχης Abrams από την πρώτη γραμμή, λόγω απωλειών.
Ουκρανοί χειριστές drone είπαν πρόσφατα στην Washington Post ότι ο αριθμός των drones που χρησιμοποιούν τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις έχει κάνει το πεδίο της μάχης «σχεδόν διαφανές», δεδομένου ότι έως και 100 ρωσικά και ουκρανικά drones αναγνώρισης και επίθεσης μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν την Ουκρανία με 31 Abrams τον 2023.
Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο δηλαδή 10 τανκς έχουν ήδη καταστραφεί.
Όλες οι απώλειες ήταν κοντά στην πόλη Avdiivka στην κατεύθυνση του Donetsk.
Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί είπαν ότι η απόφαση της Ουκρανίας να αποσύρει το Abrams από το μέτωπο ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης drones από τον ρωσικό στρατό, γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολο για τα τανκς να λειτουργήσουν χωρίς εντοπισμό ή να δεχθεί επίθεση.
Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τους Ουκρανούς για να επαναφέρουν τις τακτικές τους, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Μικτού Επιτελείου, του αμερικανικού στρατού Ναύαρχος Christopher Grady.
«Όταν σκέφτεστε τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί ο πόλεμος, η μαζική θωράκιση σε ένα περιβάλλον όπου τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα είναι πανταχού παρόντα οδηγούν σε απώλειες», τόνισε ο Christopher Grady.
«Τώρα, υπάρχει τρόπος να το κάνουμε», είπε.
«Θα συνεργαστούμε με τους Ουκρανούς εταίρους μας και άλλους εταίρους στο έδαφος, για να τους βοηθήσουμε να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα Abrams, σε αυτό το είδος πλήρως αλλαγμένου περιβάλλοντος, όπου τα πάντα φαίνονται αμέσως».
Ενώ οι Αμερικανοί στρατιωτικοί τόνισαν ότι τα ρωσικά drones ήταν η κύρια απειλή που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά άρματα μάχης Abrams, πολλές από τις απώλειες προκλήθηκαν στην πραγματικότητα από κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.
Ένα Abrams καταστράφηκε από ένα ρωσικό κύριο άρμα μάχης T-72B3.
Η απόδοση των Abrams στην Ουκρανία ήταν τουλάχιστον καταστροφική.
Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα παράσχουν στην Ουκρανία πρόσθετα πακέτα τεθωρακισμένων για τα υπόλοιπα άρματα μάχης Abrams.
Ωστόσο, αυτό δεν θα κάνει καμία διαφορά.

Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Η Ρωσία θα συνεχίζει να εξαφανίζει τα δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να εξαφανίζει τα άρματα μάχης που έστειλε η Δύση στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Abrams, δήλωσε ο στρατηγός Waldemar Skrzypczak, πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας.
«Λάβετε υπόψη σας ότι κανένα τανκ δεν είναι ανίκητο.
Οι Ρώσοι θέλουν να το καταστήσουν σαφές.
Έχουν καταστρέψει γερμανικής κατασκευής Leopards και θα συνεχίσουν να καταστρέφουν και άρματα μάχης Abrams αμερικανικής κατασκευής», δήλωσε ο απόστρατος Πολωνός στρατηγός στο Wirtualna Polska Tech.

Εντυπωσιακή η προέλαση των Ρωσικών δυνάμεων δυτικά της Avdiivka, έχουν κερδίσει 12 χιλιόμετρα σε βάθος

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα πρόσθετα τακτικά κέρδη βορειοδυτικά της Avdiivka και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν περαιτέρω στην περιοχή στις 26 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν πρόσφατα προόδους στο κέντρο Solovyove (βορειοδυτικά της Avdiivka) και στο κέντρο Semenivka (δυτικά του Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια της Ocheretyne (βορειοδυτικά της Avdiivka) και μέχρι ένα χιλιόμετρο δυτικά του οικισμού κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου O-0544 (Ocheretyne-Hrodivka), βόρεια, δυτικά και νότια της Novobakhmutivka (βορειοδυτικά της Avdiivka) και βόρεια της Novokalynove (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το υπόλοιπο Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και προχώρησαν σε χωράφια βορειοδυτικά του οικισμού μετά την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από το Berdychi.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την Semenivka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Ocheretyne στο Arkhanhelske (βορειοανατολικά της Ocheretyne και βορειοδυτικά της Avdiivka)…
Λόγω της συνεχούς προέλασης οι ρωσικές ομάδες επίθεσης έφτασαν στα περίχωρα του Arkhanhelske που δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα δεν έχουν ισχυρές οχυρώσεις μεταξύ Ocheretyne και Arkhanhelske.
Οι μάχες συνεχίστηκαν επίσης βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Keramik, δυτικά της Avdiivka κοντά στο Umanske και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Netaylove και στο Nevelske.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν με το πυροβολικό κατοικημένες περιοχές στο Belgorod – Εκτόξευσαν πάνω από 60 βλήματα

Οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν με τουλάχιστον 60 βλήματα κατοικημένες περιοχές στο Belgorod της Ρωσίας τις τελευταίες 24 ώρες, όπως δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov.
Βομβαρδισμοί καταγράφηκαν σε πέντε συνοικίες της περιοχής.
Τα θραύσματα έσπασαν τζάμια και κατέστρεψαν τους τοίχους σε τέσσερις κατοικίες στη δημοτική περιφέρεια Yakovlevsky.
Τα περίχωρα του χωριού Prilesye στην περιοχή Krasnoyaruzhsky βομβαρδίστηκαν από όλμους, προκαλώντας ζημιές σε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος.


Welt (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις το 2022 λόγω… της ρωσικής γλώσσας

Η Ουκρανία τον Απρίλιο του 2022 εγκατέλειψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, λόγω της ρήτρας να γίνει η ρωσική δεύτερη κρατική γλώσσα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη το σχέδιο συμφωνίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν κοντά σε μια ειρηνευτική συμφωνία, ενώ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η Ουκρανία δεν συμφώνησε να γίνει η ρωσική γλώσσα δεύτερη κρατική γλώσσα, να άρει τις αμοιβαίες κυρώσεις, να εγκαταλείψει τις αξιώσεις στα διεθνή δικαστήρια και να απαγορεύσει νομικά τον ναζισμό.
Η Ουκρανία φέρεται να δεσμεύτηκε να διατηρήσει μόνιμη ουδετερότητα, πράγμα που σήμαινε να αποκηρύξει τις φιλοδοξίες του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να μην παράγει ή να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να μην επιτρέπει σε ξένα στρατεύματα να χρησιμοποιούν τη στρατιωτική του υποδομή ή να διεξάγουν διεθνείς ασκήσεις.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία φέρεται να συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία «συνολικές εγγυήσεις ασφαλείας» από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.
Το ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσης την άνοιξη του 2022 ήταν μεγάλο, ανέφεραν στην Welt αρκετοί διπλωμάτες που συμμετείχαν στις συνομιλίες.
«Ήταν η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε κάνει», παραδέχτηκε ένα πρώην μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας.
O επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού στο Verkhovna Rada της Ουκρανίας David Arakhamia ήταν βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Medinsky κατά τη διάρκεια ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων στο παλάτι Dolmabahce στην Κωνσταντινούπολη.
Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία βρίσκεται σε άμυνα και υφίσταται μεγάλες απώλειες, γράφει η Welt.
«Κοιτάζοντας πίσω, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία ήταν σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση τότε από ότι είναι τώρα», τόνισε η Welt.

Medvedev: Η απάντησή μας σε ΗΠΑ, ΕΕ για την κλοπή των ρωσικών assets θα είναι ασύμμετρη και θα πονέσει πολύ

Η απάντηση της Μόσχας στην αμερικανική νομοθεσία που προβλέπει τη δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα πονέσει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Μόνο μια ασύμμετρη απάντηση είναι δυνατή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πονέσει λιγότερο», έγραψε στο Telegram.
Ο Medvedev υπονόησε τη θέσπιση νομοθεσίας που θα επιτρέπει στη Ρωσία να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε πολίτες μη φιλικών χωρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική νομοθεσία «θα πρέπει να προβλέπει όχι μόνο τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ξένων υπηκόων, αλλά και τον τερματισμό των δικαιωμάτων τους, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο αποκλεισμός της περιουσίας οντοτήτων από μη φιλικές χώρες και να δοθεί στη ρωσική κυβέρνηση», διευκρίνισε ο στενός συνεργάτης του Putin.
«Αυτό θα απαιτήσει ορισμένες αλλαγές στον αστικό κώδικα της Ρωσίας», πρόσθεσε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία πάγωσαν 300 δισεκ δολάρια περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_26_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_26_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_26_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_26_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_26_2024.png

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου