Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ρωσικά στρατεύματα τέθηκαν μεταξύ συριακών και ισραηλινών δυνάμεων: Δημιούργησαν σημεία ελέγχου στα σύνορα στο Γκολάν.

 Σε μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να έχει μεγάλες προεκτάσεις προέβη σήμερα η Ρωσία καθώς μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας πλέον ξεκίνησαν στήνουν σημεία ελέγχου-επιτήρησης στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας θέτοντας έτσι κάθε κίνηση στο κατεχόμενο από το Τελ Αβίβ, Γκολάν στο μικροσκόπιο της ρωσικής πολιτικής.


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν σημεία ελέγχου στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ισραήλ για να παρακολουθούν τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, γράφει αραβικό δημοσίευμα, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εγγυηθούν την συνοριακή ακεραιότητα της Συρίας.

Μάλιστα, χθες, 29 Νοεμβρίου 2023, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί το Ισραήλ να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Υπέρ του εγγράφου ψήφισαν 91 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.

Οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, καταψήφισαν το ψήφισμα, ενώ 62 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

Μια ομάδα χωρών συμμετείχε στην εκπόνηση του ψηφίσματος, μεταξύ των οποίων η Αλγερία, η Βενεζουέλα, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Ιράκ, το Κατάρ, η Βόρεια Κορέα, η Κούβα, το Κουβέιτ, ο Λίβανος, η Μαυριτανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Συρία και η Τυνησία.

Το έγγραφο περιέχει οκτώ διατάξεις. Η πρώτη αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να εφαρμόσει το ψήφισμα 497 του 1981 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο κηρύσσει άκυρη την ισραηλινή προσάρτηση.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου