Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Απίστευτη φωτογραφία από τον Βόλο – Τα νερά μετέτρεψαν σε θάλασσα τον δρόμο.

 Ο Βόλος ζει για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα τον εφιάλτη της πλημμύρας εξαιτίας της καταστροφικής κακοκαιρίας Elias. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι μια φωτογραφία από δρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.Ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που έχουν σηκωθεί κύματα, κάνοντας τον δρόμο να μοιάζει με θάλασσα.

«Δεν είναι κάποια παραλία ή από τυφώνα στο Μαϊάμι είναι κεντρικός δρόμος του Βόλου», αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανάρτησε το Forecast Weather Greece.

Δραματική κατάσταση.

Το πρωί εστάλη νέο μήνυμα από το 112, στους κατοίκους του Βόλου, ενημερώνοντας ότι συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας της πόλης, μέτρο που ισχύει από χθες Τετάρτη.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

Από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Το 80% περίπου του Βόλου έχει μείνει χωρίς ρεύμα ενώ η υδροδότητση δεν έχει αποκατασταθεί.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά.  Τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου