Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτή είναι η κατάσταση στο Σωτήριο Λάρισας: Χτύπησαν οι καμπάνες, φεύγουν όπως όπως και με τρακτέρ – Απειλείται και το Αρμένιο (βίντεο)./Εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Βόλο»Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ξύπνησε τον πρόσφατο εφιάλτη του “Daniel” στο Σωτήριο Λάρισας.

Το 112 ήχησε το απόγευμα της Δευτέρας στα κινητά των κατοίκων για να απομακρυνθούν προς Λάρισα οι κάτοικοι, ενώ στο χωριό ήχησαν και οι καμπάνες, με τον ιερέα του χωριού να ενημερώνει τον κόσμο ότι πρέπει να εκκενώσει τον οικισμό.

Μάλιστα οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να γλυγουν όπως όπως, άλλοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα, άλλοι με την Πυροσβεστική και άλλοι ακόμη και με τα τρακτέρ τους, καθώς η οδηγία του 112 είναι να φύγουν από την ΠΕΟ προς Λάρισα λόγω του πλημμυρικού φαινομένου.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο του MEGA με περιοχές που άρχισαν να πλημμυρίζουν εκ νέου στο χωριό, καθώς βρέχει από τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν δουλεύουν οι αντλίες αποστράγγισης λόγω της διακοπής ρεύματος» 

Μετά το δεύτερο «112» που ήχησε με διαφορά λίγων ωρών στα κινητά των κατοίκων στο Σωτήριο Λάρισας, οι καμπάνες του χωριού ξεκίνησαν να χτυπούν προειδοποιώντας και τους τελευταίους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο Βασίλης Ντελόπουλος, πρόεδρος του χωριού Σωτήριο, εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος οι αντλίες αποστράγγισης του νερού δεν δουλεύουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για έντονα πλημμυρικά προβλήματα τις επόμενες ώρες: «Έχω δώσει εντολή να εκκενωθεί το χωριό. Εδώ και λίγη ώρα χτυπούν οι καμπάνες ώστε ο κόσμος να ξεκινήσει να απομακρύνεται γιατί φοβόμαστε για πλημμυρικά φαινόμενα. Εξαιτίας της βροχής έχει ανέβει η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα σπίτια ξανά. Έχουμε απομείνει λίγοι πλέον, αλλά κι αυτοί θα φύγουμε. Δεν θα είναι τόσο δύσκολα όπως στην περίπτωση του “Daniel” όμως πάλι θα έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε ρεύμα κι έτσι δεν δουλεύουν οι αντλίες ώστε να αποστραγγίσουν τα νερά γι΄ αυτό και φοβόμαστε».

Στο μεταξύ σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται και το Αρμένιο καθώς ήδη αυλές σπιτιών έχουν πλημμυρίσει. Τα νερά της βροχής κατεβαίνουν από τον χείμαρρο “Γκουσπαντανιώτη” και οδηγούνται στα υπόλοιπα ρέματα της περιοχής. Τέλος, στην διασταύρωση της Χάλκης χωματουργικό επιδίδεται σε εργασίες στο ανάχωμα για παν ενδεχόμενο.

onlarissa.gr

Εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον Βόλο»Μήνυμα εστάλη στα κινητά των Βολιωτών, όπου αναφέρεται πως «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου