Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Yuval Noah Harari: Ήρθε η ώρα του μετανθρωπισμού, το τέλος του Homo sapiens. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γράψει μια νέα Βίβλο. ήρθε το τέλος της ανθρωποκρατούμενης ιστορίας?


Η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταστροφικές δυνατότητες: σε λίγα χρόνια μπορεί να είναι πολύ αργά
Yuval Noah Harari: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το τέλος της ανθρωποκρατούμενης ιστορίας
Ο γνωστός Ισραηλινός ιστορικός Yuval Noah Harari βλέπει την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) ως κίνδυνο για την ανθρωπότητα. 
το σχετικό μας βίντεο
Yuval Noah Harari: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το τέλος της ανθρωποκρατούμενης ιστορίας

Θα έρθει η ώρα που η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει την κατεύθυνση της παγκόσμιας ιστορίας. Το στρατιωτικό όφελος είναι πολύ μεγάλο και δελεάζει τους ανθρώπους να κάνουν κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι να ξεφύγει από τον έλεγχο.
Ο Yuval Noah Harari είναι ένας διεθνούς φήμης Ισραηλινός ιστορικός, ο οποίος επίσης συμβουλεύει συχνά πολιτικούς και έχει εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Διδάσκει στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ από το 2005 και έχει γίνει γνωστός με παγκόσμιες ιστορικές διατριβές.
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό επιχειρηματικό περιοδικό « The Economist », προειδοποιεί για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Κατά τη γνώμη του, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν η τεχνητή νοημοσύνη εμπλακεί δημιουργικά και αναπτύξει μια δική της ζωή.
Σε λίγα χρόνια (αναφέρεται σε μια περίοδο μόνο πέντε ετών), η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να γίνει τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρωποκρατούμενης ιστορίας. [της ιστορίας που κυριαρχείται από τον άνθρωπο].
Είναι σαν εξωγήινοι με υψηλότερη νοημοσύνη να έρχονται στη Γη, εκτός από το ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι επίγεια και οι σπόροι φυτεύτηκαν από ανθρώπους στα τεχνολογικά τους εργαστήρια.
Όσο τα κράτη είναι οικονομικά και στρατιωτικά εχθρικά μεταξύ τους και απειλούν το ένα το άλλο με κούρσες εξοπλισμών και τεχνολογικές εξελίξεις, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν ένα κράτος ωθήσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς ή άλλους καταστροφικούς σκοπούς σε τέτοιο βαθμό ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να αναπτύξει μια δική της ζωή, η οποία γίνεται κίνδυνος για όλη την ανθρωπότητα.
==========================

WEF Clown: Η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να γράψει την «αληθινή» Βίβλο
Τα βιβλία του δεν είναι τίποτα περισσότερο από διανοουμενισμό γρήγορου φαγητού που εξυπηρετεί τις ψευδο-πνευματικές ψευδο-ελίτ. 
(σχετικό δημοσίευμα--Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο Klaus Schwab παραδέχονται ότι η Νέα Παγκόσμια Τάξη αποτυγχάνει και η Ατζέντα 2030 «κινδυνεύει»)
 
Ο Yuval Noah Harari, γνωστός για τα μπεστ σέλερ Sapiens και Homo Deus, εξέφρασε πρόσφατα τον ενθουσιασμό του για την ιδέα ότι η AI θα μπορούσε να γράψει μια νέα Βίβλο. Ενώ κάποιοι βλέπουν τον Χαράρι ως γκουρού για σημαίνουσες προσωπικότητες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Καρλ Σβαμπ, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Μπιλ Γκέιτς, άλλοι θεωρούν ότι τα βιβλία του δεν είναι τίποτα περισσότερο από διανοουμενισμό γρήγορου φαγητού που εξυπηρετεί τις ψευδο-πνευματικές ψευδο-ελίτ, όπως αναφέρουν οι Υπέρμαχοι της Ελευθερίας του Λόγου.
Ο ισχυρισμός του Harari ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γεννήσει νέες ιδέες και ακόμη και να γράψει μια νέα Βίβλο είναι ψευδής. Η τεχνητή νοημοσύνη στην τρέχουσα μορφή της δεν είναι υπεράνθρωπη νοημοσύνη, αλλά προϊόν στατιστικών μεθόδων που καθοδηγούνται από τον άνθρωπο και δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν ηθικές κρίσεις ή αποφάσεις.
Η σύγκριση μεταξύ κειμένων που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη και του στυλ γραφής του ίδιου του Χαράρι είναι κάπως ειρωνική, καθώς τα έργα του έχουν επικριθεί ως αναμάσημα υφιστάμενων θεωριών σε δραματική μορφή. [αναπαράγουν υπάρχουσες θεωρίες σε δραματική μορφή].
Η ιδέα μιας θρησκείας με ένα ιερό βιβλίο γραμμένο από μια τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι εντελώς νέα, αλλά ο ισχυρισμός του Harari ότι ένα τέτοιο βιβλίο θα μπορούσε να θεωρηθεί σωστό επειδή προέρχεται από μια υπεράνθρωπη νοημοσύνη είναι παραπλανητικός.
Διαφορετικές θρησκείες έχουν διαφορετικές ιδέες για την προέλευση των ιερών κειμένων τους και η αφήγηση του Χαράρι είναι ανακριβής και παραπλανητική.
Οι επικριτές κατηγορούν τον Χαράρι για πνευματική επιπολαιότητα, ειδικά όταν ασχολείται με πολύπλοκα φιλοσοφικά και ηθικά ζητήματα. Απορρίπτει την έννοια της ελεύθερης βούλησης ως ψευδαίσθηση και υιοθετεί την ηδονιστική θεωρία του διαδρόμου χωρίς να εμβαθύνει στις εκτεταμένες φιλοσοφικές συζητήσεις σχετικά με αυτά τα ζητήματα.
[Ο ηδονικός διάδρομος , γνωστός και ως ηδονική προσαρμογή , είναι η παρατηρούμενη τάση των ανθρώπων να επιστρέφουν γρήγορα σε ένα σχετικά σταθερό επίπεδο ευτυχίας παρά τα σημαντικά θετικά ή αρνητικά γεγονότα ή αλλαγές στη ζωή.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, καθώς ένα άτομο βγάζει περισσότερα χρήματα, οι προσδοκίες και οι επιθυμίες αυξάνονται παράλληλα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει μόνιμο κέρδος στην ευτυχία. Η άποψη του ηδονικού διαδρόμου υποδηλώνει ότι ο πλούτος δεν αυξάνει το επίπεδο της ευτυχίας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hedonic_treadmill ]

Τα βιβλία του συχνά περιέχουν δηλώσεις που τραβούν την προσοχή και απευθύνονται στην πνευματική τεμπελιά του κοινού του αντί να εμπνέουν πραγματικά κριτική σκέψη.
Η απεικόνιση της θρησκείας ως απλή μυθοπλασία από τον Χαράρι και η αναγωγιστική [αναγωγική] του άποψη για την ανθρωπότητα ως αλγόριθμους και μηχανές επεξεργασίας δεδομένων μαρτυρούν [καταδεικνύουν] έλλειψη αποχρώσεων και κατανόησης της ανθρώπινης κατάστασης.
[ο «αναγωγισμός», η άποψη δηλαδή ότι όλα τα πολύπλοκα φυσικά φαινόμενα μπορούν, κατ' αρχήν, να εξηγηθούν από λίγους απλούς νόμους ή από κάποιες θεμελιώδεις «πρώτες αρχές» στις οποίες και οφείλουμε να αναγάγουμε τα πάντα. Αυτό το αναγωγιστικό εξηγητικό σχήμα αποδείχτηκε εξαιρετικά γόνιμο αλλά ταυτόχρονα και υπερβολικά περιοριστικό για την ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης
Ο Αναγωγισμός είναι μια από τις πολλές φιλοσοφικές ιδέες που σχετίζονται με τους συσχετισμούς μεταξύ φαινομένων, τα οποία μπορούν να περιγραφούν με όρους άλλων απλούστερων ή πιο θεμελιωδών φαινομένων. Περιγράφεται επίσης ως μια πνευματική και φιλοσοφική θέση που ερμηνεύει ένα σύνθετο ζήτημα ως το άθροισμα των μερών του.]
Αντί να αμφισβητούν τις προκαταλήψεις και να ενθαρρύνουν τη βαθιά σκέψη, τα βιβλία του θεωρούνται θρίαμβος του ύφους έναντι της ουσίας.
Ενώ η ιδέα του Χαράρι για μια Βίβλο γραμμένη από τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα για μερικούς, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ταιριάζει στη δική του αυταρέσκεια και επιφανειακή σκέψη.
Τελικά, οι τρέχουσες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης είναι περιορισμένες και κάθε βιβλίο που γράφει θα εξακολουθεί να επηρεάζεται από την ανθρώπινη συμβολή και κρίση.
Συμπερασματικά, ο ενθουσιασμός του Harari για την ιδέα ότι μια τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να γράψει μια νέα Βίβλο είναι περισσότερο ενδεικτική της δικής του ύβρεως παρά μια πραγματική εκτίμηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης.
Καθώς η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία και τη δημιουργικότητα συνεχίζεται, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μια κριτική και στοχαστική προοπτική αντί να υποκύπτουμε σε απλοϊκές και εντυπωσιακές ιδέες.
Μετανθρωπισμός [Υπερανθρωπισμός] και Homo sapiens
Ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι, 46 ετών, λέκτορας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αναφέρεται όλο και περισσότερο ως «Ο Προφήτης». Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ουγγρικά (και γερμανικά) και τα οποία βρίσκονται στην κορυφή των λιστών μπεστ σέλερ. Είναι μια απίστευτη διασημότητα, που δίνει διαλέξεις [μιλά] σε όλο τον κόσμο και δίνει συνεντεύξεις στον κορυφαίο διεθνή τύπο και μέσα ενημέρωσης.
Παρόλο που δεν το βλέπουμε πραγματικά εδώ στην Ουγγαρία [και στη Γερμανία; – A.K.], είναι ένας από τους πιο εξέχοντες ιστορικούς και φιλοσόφους στον κόσμο, ακούγεται και παρακολουθείται από πολλούς, και η επιρροή του στη διεθνή κοινή γνώμη είναι τεράστια.
Αλλά τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος, από πού προέρχεται αυτή η μεγάλη επιτυχία; Η απάντησή μου είναι: τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Ο κ. Harari δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής σύμβουλο του Klaus Schwab, Προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ο οποίος ανακοινώνει τη Μεγάλη Επαναφορά για τον κόσμο. Ξέρετε τι είναι η Μεγάλη Επαναφορά;
Εν ολίγοις, είναι η ανακοίνωση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης στην οποία δημιουργείται μια παγκόσμια κοινωνία, ελεγχόμενη κυρίως από τεχνοκράτες πολυεθνικών εταιρειών και γιγατραπεζών, [gigabanks], στην οποία τα έθνη τελικά περιθωριοποιούνται και η ιδιοκτησία καταργείται. Προσωπικά, θα το αποκαλούσα φιλελεύθερο νεοκομμουνισμό, στον οποίο «δεν έχω ιδιοκτησία, αλλά είμαι ευτυχισμένος», όπως διακηρύσσει το WEF για το λαμπρό μέλλον.
Αυτό πιθανώς εξηγεί την ανήκουστη [απίστευτη] δημοτικότητα του Χαράρι. Το έργο και τα βιβλία του έχουν επαινεθεί από «μεγάλους» όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει επαινεθεί από τα πανεπιστήμια του Στάνφορντ και του Χάρβαρντ και σχεδόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ειδικά οι New York Times, είναι εντελώς ενθουσιώδεις γι 'αυτόν. Στη συνέχεια, θα παραθέσω απλώς μερικές από τις δηλώσεις του Χαράρι για να δείξω ποιος είναι ο ήρωας και ο έγκυρος «προφήτης» της εποχής μας, ο προάγγελος του μέλλοντος.
Ο Harari, όπως και το αφεντικό του Klaus Schwab, μιλά για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, πυρήνας της οποίας θα είναι η σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών. Στο βιβλίο του Homo Deus, ο Harari εξηγεί λεπτομερώς πώς δημιουργείται ο μετανθρωπιστής άνθρωπος του αύριο (προτιμώ να τον αποκαλώ robot man), γενετικά τροποποιημένο, με νανορομπότ στο σώμα του, ελεγχόμενο από τεχνητή νοημοσύνη (AI), εκτρέφεται σε εργαστήριο και δεν μεταφέρεται από τη [δεν το κουβαλούσε η] μητέρα του. Ένα από τα σχόλιά του σχετικά με αυτό είναι: «Ο Covid είναι κρίσιμος επειδή είναι αυτό που πείθει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την πλήρη βιομετρική παρακολούθησή [επιτήρηση ] τους».
Αυτός θα ήταν ο μετανθρωπισμός για τον οποίο ο Klaus Schwab μιλάει πολύ τελευταία. Αλλά ας παραθέσουμε τα λόγια του Χαράρι σε αυτό το πλαίσιο: «Μια νέα εξωγήινη νοημοσύνη έχει εισβάλει στη ζωή μας, όχι από έναν μακρινό πλανήτη, αλλά από τα εργαστήρια. Τεχνητή νοημοσύνη. Και αυτό είναι κάτι νέο. Αλλάζει τον κόσμο επειδή, σε αντίθεση με όλες τις άλλες τεχνολογίες της πληροφορίας, μπορεί να λαμβάνει αυτόνομες αποφάσεις. Μπορεί να μας αναλύσει. Μπορεί να μας χακάρει.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι δυνατό να σπάσουμε τους ανθρώπους και να τους χειριστούμε με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί. [πρωτοφανείς] Και δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε». (Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα το γνωρίζουν αυτό.)
Και ο Χαράρι έχει ακόμα πιο ωραία πράγματα για το όμορφο μέλλον - ή το παρόν; –να πω. Λέει, ́ ́Είσαι μαριονέτα. [Ο αλγόριθμος] μπορεί να σας χειραγωγήσει. Μπορεί να σας επηρεάσει συναισθηματικά. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, τα λαμπρότερα μυαλά στον κόσμο και η καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο εργάζονται πάνω στο πρόβλημα του πώς να σπάσουν τους ανθρώπους [αυτή είναι η αγαπημένη του λέξη: "κρακ" – T.F.] και να τους ελέγχουν μέσω οθονών, μέσω smartphones.
Και τι προκύπτει από αυτό; Η απάντησή του δεν είναι ακριβώς καθησυχαστική: «Αυτή θα είναι η τελευταία γενιά του Homo sapiens». Έτσι, στον 21ο αιώνα, οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να πάνε στα σκυλιά και πιο προηγμένα «μετανθρώπινα» όντα – δηλαδή οι ρομποτικοί άνθρωποι – θα πάρουν τη θέση μας. Ζήτω!
Μέχρι στιγμής, μπορούμε να πούμε ότι προσπαθεί να ρίξει μια τρομακτική αλλά κάπως ρεαλιστική ματιά στο μέλλον του 21ου αιώνα, αλλά δεν σταματά εκεί. Έχει μια σαφή ιδέα για το τι σημαίνει τεχνητή νοημοσύνη και πού μπορεί να μας οδηγήσει. Από εδώ και πέρα στεκόμαστε σε βαλτώδες έδαφος. Ο ήρωάς μας κάνει μερικές ενδιαφέρουσες – ή μάλλον αφόρητες και απαράδεκτες – παρατηρήσεις.
Τα ακόλουθα:
«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πραγματικά να μας μετατρέψει σε θεούς». Λοιπόν, αυτή είναι μια σκέψη που είναι πέρα από την ανοχή μου. Από τον Διαφωτισμό, από τη λατρεία της λογικής, από την κατάκτηση της φύσης, έρχεται η ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να πάρει τη θέση του Θεού. νομίζαμε ότι το είχαμε αφήσει πίσω μας [δηλαδή μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου – Α. Κ.] και ιδού: αυτή η σκέψη επέστρεψε, σε πλήρες φυσικό μέγεθος.
Αλλά ο Χαράρι πηγαίνει επίσης πέρα από αυτό και επίσης σέρνεται στη Βίβλο: «Αν πετύχουμε, και οι πιθανότητες είναι καλές, σύντομα θα είμαστε πέρα από τον Θεό της Βίβλου». Αλλά ούτε ο Χριστός δεν μένει έξω απ' αυτόν: «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την επιστροφή του Χριστού για να νικήσουμε τον θάνατο. Μερικοί σπασίκλες σε ένα εργαστήριο μπορούν να καταφέρουν να δημιουργήσουν εντελώς ανόργανες μορφές ζωής. Αυτή θα είναι η τελευταία επανάσταση στη βιολογία». Σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε άνθρωποι;». Η απάντηση ήταν: «Όχι με την έννοια με την οποία αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνίες σήμερα».
Η άλλη «μεγάλη» ιδέα του Harari είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα καταστήσει την εργασία παρωχημένη με την παραδοσιακή έννοια, έτσι ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων απλά να μην χρειάζεται πλέον. Σε ένα σημείο, το έθεσε με λίγα λόγια: «Δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού». Και συνέχισε: «Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τι να κάνουμε με αυτούς τους άχρηστους ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι μάλλον η [περισσότερη] πλήξη και τι κάνετε με αυτά όταν είναι άχρηστα. Η καλύτερη συμβουλή μου είναι ένας συνδυασμός ναρκωτικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών [παιχνιδιών υπολογιστή ]». «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι οικονομικά άχρηστοι και πολιτικά ανίσχυροι. [...] Αρχίζουμε να βλέπουμε μια νέα τάξη ανθρώπων. Η άχρηστη τάξη».
Αλλά σίγουρα ο Klaus Schwab, το WEF και, φυσικά, ολόκληρη η παγκόσμια ελίτ, η οποία εργάζεται εδώ και χρόνια για να δημιουργήσει αυτόν τον γενναίο νέο κόσμο, έχουν ακόμη πιο «προοδευτικές» ιδέες για να διασκεδάσουν ή να κατευνάσουν την άχρηστη τάξη. Για παράδειγμα, αυτό που μας λέει επίσης το WEF στο προπαγανδιστικό υλικό του, το οποίο λέει ότι θα φροντίσει για όλα όσα χρειάζονται οι άχρηστοι άνθρωποι και ακόμη και αν δεν έχουν ιδιοκτησία και θα νοικιάσουν τα πάντα, ο Big Brother θα εκπληρώσει κάθε επιθυμία τους και τα drones θα παραδώσουν τεχνητά τρόφιμα χωρίς κρέας στα σπίτια τους (στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματά τους) [...], Και δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο Yuval Noah Harari έχει κερδίσει τις απόψεις του [άξιζε απόλυτα ] για να είναι σύμβουλος του Schwab και έτσι να μπορεί επίσης να συμμετέχει στα ετήσια φόρουμ του WEF 2020 και 2022. Το 2020, για παράδειγμα, μίλησε για το γεγονός ότι το μόνο που χρειάζεστε για να σπάσετε και να χακάρετε εκατομμύρια ανθρώπους είναι τα δεδομένα τους. Το σπάσιμο των δεδομένων τους σημαίνει ότι θα γνωρίζουμε περισσότερα γι 'αυτούς - δηλαδή, για τους μεμονωμένους ανθρώπους - από ό, τι γνωρίζουν για τον εαυτό τους. Μπράβο, μπορώ να καταλάβω γιατί (και) ο Mark Zuckerberg συνεχάρη τον Harari.
Τέλος, αυτό που νομίζω ότι είναι ένα πολύ άσχημο επιχείρημα από τον Χαράρι, το οποίο έκανε στις 23 Μαρτίου 2022 στην Έκθεση Βιβλίου της Μπολόνια, όπου μίλησε για τη νέα του σειρά βιβλίων για νέους και είπε ότι ήθελε να απελευθερώσει τα παιδιά από το παρελθόν.
«Για μένα, το νόημα της διδασκαλίας της ιστορίας δεν είναι να θυμόμαστε το παρελθόν, αλλά να απαλλαγούμε από το παρελθόν, και ως ιστορικός λέω ότι αυτό είναι το κύριο καθήκον μου, προσπαθώ να τους απελευθερώσω από το παρελθόν».
Έχουμε φτάσει στο κύριο σημείο: αφαιρέστε το παρελθόν του ανθρώπου και αφαιρέσατε την ανθρώπινη φύση του. Χωρίς γνώση του παρελθόντος, γινόμαστε πραγματικά ελεγχόμενα ρομπότ χωρίς ταυτότητα.
Ο κύκλος έκλεισε, αυτός είναι καθαρός κομμουνισμός, το γνωρίζουμε [από το κομμουνιστικό παρελθόν στην Ουγγαρία και τη ΛΔΓ – Α.Κ.] ότι το παρελθόν πρέπει να διαγραφεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα άγαλμα του Λένιν είναι ζωγραφισμένο στο ράφι της βιβλιοθήκης του Klaus Schwab.
Ο Χαράρι είναι ένας πονηρός τύπος, επειδή προσποιείται ότι διαφωτίζει, αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζει τους ανθρώπους, τους κάνει να αποδεχτούν κάτι, τους συνηθίζει σε κάτι. Σε αυτό για το οποίο μιλούν οι Schwabs, αν και δεν είναι ειλικρινείς για τα πάντα, επειδή προφανώς μας κρύβουν πολλά από αυτά που σχεδιάζουν.
Θυμάσαι; Πριν από τριάντα δύο χρόνια, ένας φιλόσοφος ονόματι Φράνσις Φουκουγιάμα ήρθε και έγινε αστέρι όταν είπε ότι είχε έρθει η εποχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας και η ιστορία είχε τελειώσει Δεν είχε δίκιο. Τώρα έχουμε τον νέο προφήτη που λέει: Ήρθε η ώρα του μετανθρωπισμού, το τέλος του Homo sapiens.
Το τέλος του ανθρώπου. Τώρα προβλέπω: ούτε αυτός θα έχει δίκιο.
Απλά πρέπει να κάνετε κάτι γι 'αυτό, για να μην δικαιωθεί.
πηγή 27-9-23
read more “Yuval Noah Harari: Ήρθε η ώρα του μετανθρωπισμού, το τέλος του Homo sapiens. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γράψει μια νέα Βίβλο. ήρθε το τέλος της ανθρωποκρατούμενης ιστορίας?”

Δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου "Ring of Fire" στις 14-10-23. Μπορεί να αλλάξει εμάς και τη ζωή μας?

Μη χάσετε τη θεαματική δακτυλιοειδή ολική ηλιακή έκλειψη του 2023
Στις 14 Οκτωβρίου 2023, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συγκλονιστούν από ένα ουράνιο γεγονός επικών διαστάσεων. Μια δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη θα κοσμήσει τον ουρανό, δείχνοντας τον υπέροχο «δακτύλιο της φωτιάς» της Σελήνης που περιβάλλει τον Ήλιο. Αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε περιοχές από τις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες έως τη Βραζιλία, γεγονός που θα επιτρέψει στους λάτρεις της αστρονομίας και της παρατήρησης του ουρανού να έχουν μια μοναδική εμπειρία.
Τι είναι μια δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη;
Μια δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ιδανική θέση μεταξύ της Γης και του Ήλιου, αλλά λόγω της ελλειπτικής τροχιάς της, είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας για να αποκρύψει εντελώς τον Ήλιο. Σε αντίθεση με μια ολική ηλιακή έκλειψη, όπου η Σελήνη κρύβει εντελώς τον Ήλιο, μια δακτυλιοειδής έκλειψη είναι ένα μαγευτικό θέαμα όταν ένας φωτεινός δακτύλιος ηλιακού φωτός περιβάλλει τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης. Αυτό το συναρπαστικό θέαμα εξηγείται από τη φαινομενική μικρότητα της Σελήνης σε σύγκριση με τον Ήλιο.
Ο όρος "δακτύλιος" προέρχεται από τη λατινική λέξη "annulus", που σημαίνει "δακτυλιοειδές", το οποίο περιγράφει τέλεια το εντυπωσιακό οπτικό θέαμα που παρατηρείται κατά τη διάρκεια αυτού του ουράνιου φαινομένου.
Παρατήρηση του "δακτυλίου της φωτιάς"
Το αποκορύφωμα της δακτυλιοειδούς ολικής ηλιακής έκλειψης είναι η μαγευτική επίδραση του "δακτυλίου της φωτιάς". Όταν η Σελήνη περνά μπροστά από τον Ήλιο, δεν έχει χρόνο δεν προλαβαίνει να τον καλύψει εντελώς, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένας φωτεινός δακτύλιος στο φόντο του σκοτεινού ουρανού, που μοιάζει με έναν φλεγόμενο κύκλο φωτιάς. Αυτό το μαγευτικό φαινόμενο κάνει τους παρατηρητές και τους αστρονόμους να ανυπομονούν για κάθε δακτυλιοειδή έκλειψη, καθώς παρουσιάζει ένα εκπληκτικό οπτικό θέαμα που αφήνει τους θεατές με δέος. Ωστόσο, πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την παρατήρηση του "δακτυλίου της φωτιάς". Η έντονη φωτεινότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μάτια εάν παρατηρηθεί χωρίς την κατάλληλη προστασία. Για μια αξέχαστη εμπειρία, είναι απαραίτητη η χρήση πιστοποιημένων γυαλιών ηλίου ή άλλων ασφαλών μεθόδων παρατήρησης.
Η τροχιά μιας δακτυλιοειδούς ολικής ηλιακής έκλειψης
Η δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη του 2023 θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και, περνώντας από το Μεξικό, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, θα προσελκύσει την προσοχή των θεατών. Τελικά, η έκλειψη θα αποχαιρετήσει την ήπειρο, ολοκληρώνοντας τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή της στη Βραζιλία.
Αν και η διαδρομή της δακτυλιοειδούς έκλειψης θα είναι η πιο συναρπαστική, όσοι βρεθούν έξω από την άμεση διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μια μερική ηλιακή έκλειψη υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Αυτό το ουράνιο φαινόμενο παρέχει την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συναντηθούν και να θαυμάσουν τα θαύματα του σύμπαντος μας.
Αποσπάσματα από εμπειρογνώμονες και επιστήμονες
Η διάσημη αστρονόμος Δρ Sarah Roberts, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για την επερχόμενη δακτυλιοειδή ολική ηλιακή έκλειψη, δήλωσε: «Αυτά τα ουράνια φαινόμενα είναι απίστευτα σπάνια και παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ομορφιά και το μεγαλείο του σύμπαντος μας. Είναι μια υπενθύμιση του πόσο μικροί είμαστε στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων».
Ο Δρ James Thompson, καθηγητής αστροφυσικής, προσθέτει: «Οι δακτυλιοειδείς εκλείψεις μας δίνουν πολύτιμες γνώσεις για τη μηχανική του ηλιακού μας συστήματος. Μελετώντας αυτά τα φαινόμενα, μπορούμε να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για τις ουράνιες κινήσεις και να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας για το σύμπαν.
Ιστορική σημασία
Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι ηλιακές εκλείψεις ήταν η γοητεία των πολιτισμών και συχνά έχουν αποδοθεί σε υπερφυσικά φαινόμενα ή θεϊκή παρέμβαση. Οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν μύθους και θρύλους που σχετίζονται με αυτά τα ουράνια φαινόμενα, θεωρώντας τα ως οιωνούς ή μηνύματα από τους θεούς.
Σήμερα έχουμε μια επιστημονική κατανόηση των ηλιακών εκλείψεων, αλλά η ελκυστικότητα και η επιρροή τους παραμένουν εξίσου ισχυρές. Χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της απεραντοσύνης και της ομορφιάς του σύμπαντος μας, προκαλώντας δέος και θαυμασμό σε όλους όσους τα παρατηρούν.
πηγή 27-9-23
https://earth-chronicles.ru/news/2023-09-27-174465
 
==============
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 η Σελήνη θα διασχίσει την όψη του Ήλιου και μια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή στην Αμερική.
Αυτή η έκλειψη είναι η δεύτερη από τις τρεις « Μεγάλες Αμερικανικές Εκλείψεις »: η πρώτη ήταν ολική έκλειψη το 2017 και η επόμενη θα είναι άλλη μια ολική έκλειψη Ηλίου το 2024 .
Μια έκλειψη δεν έρχεται ποτέ μόνη της —δύο εβδομάδες αργότερα, στις 28–29 Οκτωβρίου , μπορεί να δει κανείς μια μερική έκλειψη Σελήνης στη νυχτερινή πλευρά της Γης .
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου στις 14-10-23, που θα σαρώσει περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής— θα συνοδεύεται από μια μερική έκλειψη Σελήνης στις 28-29 Οκτωβρίου , ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.
===============
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου (που ονομάζεται: Δαχτυλίδι της Φωτιάς) στις 14 Οκτωβρίου 2023 μπορεί να αλλάξει εσάς και τη ζωή σας!
Σεπτέμβριος 27, 2023 
Μαγικές ενέργειες φωτός και σκιάς, καταστροφή και αναγέννηση:
Οι ηλιακές εκλείψεις πάντα ενέπνευσαν [ενθουσίαζαν] και γοήτευαν τους ανθρώπους. Δεν είναι περίεργο, γιατί πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει ξαφνικά το σκοτάδι στη μέση της ημέρας; Ενώ στο παρελθόν πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν με φόβο σε μια ηλιακή έκλειψη, τώρα ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα μετά από αυτά τα πολύ ιδιαίτερα φυσικά γεγονότα.
Στις 14 Οκτωβρίου 2023, μας περιμένει ένα πολύ ιδιαίτερο αστρολογικό και πνευματικό highlight [αποκορύφωμα] γεμάτο μαγεία και δύναμη, δηλαδή η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη, που ονομάζεται Δαχτυλίδι της Φωτιάς. Αυτή η εκδήλωση στις 14 Οκτωβρίου 2023 είναι τόσο ξεχωριστή που έχει ακόμη και το δικό της άρθρο στη Wikipedia.
Τι είναι όμως η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη; Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για πνευματικές τελετουργίες; Και ποιες τελετουργίες πρέπει να αποφεύγουμε; Το ακόλουθο άρθρο το εξηγεί.
Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου - αστρολογική έννοια
Μια ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται μεταξύ του ήλιου και της γης, έτσι ώστε να σκοτεινιάζει τον ήλιο. Ως αποτέλεσμα, το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στη γη.
Αυτό που είναι μυστικιστικό εδώ είναι ότι η τροχιά του φεγγαριού έχει κλίση γύρω από τον ήλιο κατά περισσότερο από πέντε μοίρες, οπότε είναι πολύ σπάνιο να συμβεί αυτή η τέλεια γωνία για την ευθυγράμμιση του φεγγαριού, του ήλιου και της γης, που είναι η ιδιαιτερότητα μιας ηλιακής έκλειψης. Μια ηλιακή έκλειψη μπορεί να συμβεί μόνο κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης, η οποία είναι γνωστό ότι συμβολίζει μια νέα αρχή.
Σαν να μην ήταν αρκετά ξεχωριστή μια ηλιακή έκλειψη, η δακτυλιοειδής έκλειψη ξεπερνά αυτή την αποκλειστικότητα. Σε αυτό το μυστικιστικό γεγονός, η Σελήνη βρίσκεται επίσης μεταξύ του Ήλιου και της Γης, αλλά η τροχιά της είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο.
Ως αποτέλεσμα, μπορεί να φανεί η εξωτερική άκρη του ήλιου, η οποία είναι ορατή σε εμάς ως φωτεινός δακτύλιος - ο λεγόμενος δακτύλιος της φωτιάς [δαχτυλίδι της φωτιάς]. Αυτή η φάση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε από ένα δευτερόλεπτο έως πάνω από δώδεκα λεπτά.

(σχετικό δημοσίευμα--Το μυστικό της λήψης – Η τέχνη της ευγνωμοσύνης στο νόμο της έλξης)

Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη – πνευματικό νόημα
Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη αντιπροσωπεύει έναν πολύ ιδιαίτερο πνευματικό οιωνό. Ειδικά ο όρος «δακτύλιος της φωτιάς» συμβολίζει δύο έννοιες της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, οι οποίες πρέπει να γίνουν κατανοητές σε ολιστικό επίπεδο: Η φωτιά αντιπροσωπεύει την ιδιαίτερη δύναμη και δύναμη της φύσης της ηλιακής έκλειψης στις 14 Οκτωβρίου 2023. Έτσι, η φωτιά έχει τη δύναμη να καταστρέψει καίγοντας τα πάντα γύρω της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απώλειες.
Αλλά κάθε καταστροφή, στο πνεύμα της δυαδικότητας, δημιουργεί χώρο για αναγέννηση, για εξελίξεις και νέες ευκαιρίες. Έτσι, η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου στις 14 Οκτωβρίου 2023 προσφέρει ευκαιρίες για εσωτερική ή/και εξωτερική ανάπτυξη.
Μια νέα αρχή είναι επίσης δυνατή κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης. Ταυτόχρονα, η φωτιά θερμαίνει και μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση. Η ζωή σας μπορεί επίσης να αλλάξει με μαγικό και ισχυρό τρόπο κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης.
Ακριβώς όπως η φωτιά αντιπροσωπεύει την καταστροφή και την αναγέννηση και επομένως έναν κύκλο, το δαχτυλίδι συμβολίζει επίσης έναν κύκλο. Κάθε ηλιακή έκλειψη αντιπροσωπεύει ένα τέλος καθώς και μια νέα αρχή.
(σχετικό δημοσίευμα--Η δύναμη του υποσυνείδητου – Η πηγή μας για μια θετική ζωή!)
Ακόμη και οι πρόγονοί μας είδαν τις ηλιακές εκλείψεις ως σημάδι από το σύμπαν ότι τελειώνει ένας συγκεκριμένος κύκλος και αρχίζει ένας νέος κύκλος. Αυτός είναι ένας (φυσικός) κύκλος. Κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, ο δακτύλιος της φωτιάς και επομένως ένας νέος κύκλος είναι ιδιαίτερα εστιασμένος. [στο επίκεντρο].
Αλλά όπου υπάρχει φως, υπάρχει και σκιά, επίσης με την έννοια της δυαδικότητας. Ειδικά κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, το φως και η σκιά είναι επίσης παρόντα ταυτόχρονα. Οι ηλιακές εκλείψεις κάνουν τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται, να απολαμβάνουν συνειδητά και να αντανακλούν [αναστοχάζονται] τις γεμάτες φως πτυχές της ζωής τους. Ίσως έχετε μια μεγάλη έμπνευση για τον εαυτό σας και τη ζωή σας;
Ίσως ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ποιοι τομείς και ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά σημαντικοί για εσάς στη ζωή; Οι ενέργειες της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης το καθιστούν δυνατό.
Αλλά είναι ακριβώς αυτές οι ενέργειες που σας φέρνουν αντιμέτωπους με τις σκοτεινές πλευρές σας, έτσι ώστε να γίνουν πιο συνειδητές και προσιτές σε εσάς. Ταυτόχρονα, θα αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση των κρυφών πλευρών σας.
Οι ηλιακές εκλείψεις και ειδικά ο πνευματικός οιωνός του Δακτυλίου της Φωτιάς στις 14 Οκτωβρίου 2023 δεν είναι μόνο οπτικά και αστρολογικά στιγμιότυπα, αλλά σημαντικές στιγμές για την προσωπική σας ανάπτυξη. Είναι σημαντικά γεγονότα στο σύμπαν που επηρεάζουν κάθε άτομο σωματικά και ψυχολογικά. Έτσι, το πνευματικό νόημα της έκλειψης ηλίου είναι ότι οι κρυμμένες πηγές της δύναμής μας γίνονται ορατές. Ο λόγος για αυτό είναι οι ισχυρές και μαγικές ενέργειες της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης.
Τελετουργίες κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης
Αλλά πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πολύ ιδιαίτερες και ισχυρές ενέργειες της ηλιακής έκλειψης για τον εαυτό σας και τη ζωή σας; Τα παρακάτω τελετουργικά θα σας βοηθήσουν. Αυτή η γνώση του Δακτυλίου της Φωτιάς και των τελετουργιών κάτω από το ζώδιό του, η οποία είναι κρυμμένη από τους περισσότερους ανθρώπους, θα σας επιτρέψει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να κάνετε το επόμενο βήμα στην πνευματικότητα και την αστρολογία.
Επιπλέον, υπάρχουν επίσης τελετουργίες που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης για να αποφύγετε αρνητικές ενέργειες.
Θετικές τελετουργίες
Τα ακόλουθα τελετουργικά θα αλλάξουν πραγματικά το παιχνίδι για εσάς, την προσωπική σας ανάπτυξη και τη μελλοντική πορεία της ζωής σας εάν τα εκτελέσετε κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης στις 14 Οκτωβρίου 2023:
Περνώντας χρόνο με την οικογένεια σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα
Η επανέναρξη των εγκαταλειμμένων δραστηριοτήτων
Η εκτέλεση τελετουργιών για να απαλλαγεί [να απελευθερωθεί κανείς ] από κατάρες ή μαγεία
Απελευθέρωση από ασθένειες
Να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες
Ο καθαρισμός του δικού του κάρμα (γι 'αυτό, είναι κατάλληλο να κάνετε ένα ντους αντίθεσης μισή ώρα πριν από την έκλειψη)
[a contrast shower-- ντους με «θεραπευτική αντίθεση» – η πράξη της γρήγορης αλλαγής της θερμοκρασίας του σώματος από ζεστό σε κρύο και πάλι πίσω, εναλλάσσοντας ζεστό και κρύο νερό ]

Σχεδιάζοντας τη δική σας μελλοντική πορεία στη ζωή
Εκτέλεση τελετουργιών για την εκπλήρωση των επιθυμιών αγάπης και της επιστροφής ενός συντρόφου (για παράδειγμα: πριν πάτε για ύπνο, μπορείτε να βάλετε μια φωτογραφία και ένα προσωπικό αντικείμενο του αγαπημένου σας προσώπου κάτω από το μαξιλάρι σας και να απεικονίσετε [να οραματιστείτε] μια σχέση μαζί του)
Διαλογιστείτε και οραματιστείτε
Διεξαγωγή αυτο-προβληματισμού [αυτοστοχασμών]
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου έχει να κάνει με το σύμβολο μιας νέας αρχής, μιας αναγέννησης και ενός νέου κύκλου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ενέργειες για τον εαυτό σας για να κάνετε κάτι θετικό για τον εαυτό σας, καθώς και για να προβληματιστείτε και να παρατηρήσετε τον εαυτό σας:
Τι μάθατε τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες και μήνες; Ποια θέματα σας αφορούσαν περισσότερο;
Υπήρξαν αλλαγές; Τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς στη ζωή; Από αστρολογική και πνευματική άποψη, οι ηλιακές εκλείψεις είναι η ιδανική στιγμή για να ξανασκεφτείτε και να διαμορφώσετε τον εαυτό σας και την τρέχουσα πορεία σας στη ζωή.

Οι μυθικές, θαυματουργές και μαγικές δονήσεις θα σας κάνουν [παρακινήσουν] να μάθετε και να προβληματιστείτε, ώστε να βγάλετε συμπεράσματα από το παρελθόν σας για τη μελλοντική σας ζωή.
Και ποιος ξέρει, ίσως συμβεί ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός που θα οδηγήσει τη ζωή σας σε υπέροχες και νέες κατευθύνσεις; Εμπιστευτείτε το σύμπαν!
Ταυτόχρονα, η δακτυλιοειδής έκλειψη είναι η ιδανική στιγμή για να απαλλαγείτε εύκολα από κακές συνήθειες, αρνητικό κάρμα ή ασθένειες. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, οι επιθυμίες [ευχές] γίνονται πραγματικότητα, τις οποίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο σύμπαν με τη βοήθεια διαμεσολαβήσεων και οραματισμών με την έννοια του νόμου της έλξης.
Αυτές οι τελετουργίες έχουν μια πολύ ιδιαίτερη, και ισχυρή δύναμη κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, όπως, μεταφορικά η δύναμη της φωτιάς στο σύμβολο του δακτυλίου της φωτιάς.

Αρνητικά τελετουργικά
Θα πρέπει να απέχετε από τις παρακάτω ενέργειες κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης και ειδικά κατά τη διάρκεια του Δακτυλίου της Φωτιάς στις 14 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή να μην τις εκτελέσετε:
Πραγματοποίηση επενδύσεων
Αγορά ακινήτου ή άλλα σχετικά πράγματα
Η σύναψη συμβάσεων
Λήψη επαγγελματικών και οικονομικών αποφάσεων
Κατανάλωση αλκοόλ
Η γέννηση των παιδιών (επειδή θα λάβουν όλες τις αρνητικές ιδιότητες των γονέων τους σύμφωνα με ένα μύθο)
Εκτέλεση [Διεξαγωγή] γάμου ή διαζυγίου
Η προσφορά ή/και ο δανεισμός αντικειμένων
Δράμα και άγχος
 
Αποτέλεσμα
Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 14 Οκτωβρίου 2023 έχει πολύ ιδιαίτερη πνευματική και αστρολογική σημασία, επειδή συμβολίζει το φως και τη σκιά καθώς και την καταστροφή και την αναγέννηση. Χωρίς τον ένα πόλο, ο άλλος πόλος δεν μπορεί να υπάρξει. Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη είναι ένας πνευματικός οιωνός γεμάτος δύναμη και μαγεία, τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας μέσα από τις θετικές τελετουργίες.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο ορατός δακτύλιος της φωτιάς, ο οποίος έχει πολλές επιδράσεις και επιρροές, εξ ολοκλήρου στη δύναμη και τον συμβολισμό της φωτιάς, πάνω μας.
πηγή 27-9-23
==================

28–29 Οκτώβριος 2023 Partial Lunar Eclipse
Στις 14 Οκτωβρίου, μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου θα σαρώσει περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής— συνοδεύεται από μια μερική έκλειψη Σελήνης στις 28-29 Οκτωβρίου , ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 η Σελήνη θα διασχίσει την όψη του Ήλιου και μια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή στην Αμερική.
Αυτή η έκλειψη είναι η δεύτερη από τις τρεις « Μεγάλες Αμερικανικές Εκλείψεις »: η πρώτη ήταν ολική έκλειψη το 2017 και η επόμενη θα είναι άλλη μια ολική έκλειψη Ηλίου το 2024 .
Μια έκλειψη δεν έρχεται ποτέ μόνη της —δύο εβδομάδες αργότερα, στις 28–29 Οκτωβρίου , μπορεί να δει κανείς μια μερική έκλειψη Σελήνης στη νυχτερινή πλευρά της Γης .

Οι εκλείψεις χρειάζονται Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο
Η βασική προϋπόθεση για μια ηλιακή έκλειψη είναι η Νέα Σελήνη , η οποία συμβαίνει όταν η Σελήνη περνά ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Μια σεληνιακή έκλειψη απαιτεί Πανσέληνο , όταν η Σελήνη βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από τον Ήλιο.
Η Σελήνη χρειάζεται περίπου 29,5 ημέρες για να περάσει από όλες τις φάσεις της και η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος χωρίζονται κατά περίπου δύο εβδομάδες.
Η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη έχει κλίση κατά περίπου 5,1 μοίρες σε σχέση με την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Αυτός είναι ο λόγος που οι εκλείψεις δεν συμβαίνουν κάθε μήνα: στη Νέα Σελήνη και στην Πανσέληνο, τις περισσότερες φορές, η Σελήνη είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά για να ευθυγραμμιστεί ακριβώς με τη Γη και τον Ήλιο.
Περίπου κάθε έξι μήνες, η Γη έρχεται σε ένα γλυκό σημείο στην τροχιά της όπου μπορεί να συμβεί μια τέλεια —ή σχεδόν τέλεια— τριπλή ευθυγράμμιση της Γης, της Σελήνης και του Ήλιου. Κάθε γλυκό σημείο διαρκεί περίπου 34,5 ημέρες: μια εποχή έκλειψης.

Εάν υπάρχει Νέα Σελήνη κοντά στη μέση μιας εποχής έκλειψης, θα σχηματίσει μια ευθεία γραμμή με τη Γη και τον Ήλιο. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ολική έκλειψη ηλίου ή μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου , εάν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο. Με παρόμοιο τρόπο, μια Πανσέληνος κοντά στη μέση μιας εποχής έκλειψης θα προκαλέσει μια ολική έκλειψη Σελήνης .
Τι είναι η υβριδική έκλειψη Ηλίου;
Από την άλλη πλευρά, αν μια Νέα Σελήνη ή μια Πανσέληνος πλησιάσει στην αρχή ή στο τέλος μιας εποχής έκλειψης, η τριπλή ευθυγράμμιση δεν θα είναι τέλεια. Σε αυτήν την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι είτε μια μερική έκλειψη Ηλίου , μια μερική έκλειψη Σελήνης , είτε, εάν η Σελήνη περάσει μόνο από το αμυδρό εξωτερικό μέρος της σκιάς της Γης, μια μισογύνη έκλειψη Σελήνης .
==============
το σχετικό μας βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου