Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Από το Fox στη ρωσική τηλεόραση ο Τάκερ Κάρλσον.

 Οαμφιλεγόμενος δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον κατακεραύνωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία, επιτέθηκε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και δικαιολόγησε πλήρως την εισβολή της Ρωσίας στην πρώτη του εκπομπή για ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Tucker» του φιλορώσου παρουσιαστή προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Rossiya24, όπου ο Κάρλσον μετέδωσε συνέντευξή του από τον γενικό εισαγγελέα του Τέξας Κεν Πάξτον, έναν αξιωματούχο σχεδόν άγνωστο στους Ρώσους τηλεθεατές.

Το Rossiya 24 είναι το κορυφαίο ειδησεογραφικό κανάλι της Ρωσίας και οι οικοδεσπότες των τοκ σόου του προσπαθούν κυρίως να πείσουν το ακροατήριό τους ότι το Κίεβο ευθύνεται για τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και πολλούς μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κάρλσον ισχυρίστηκε χωρίς αποδείξεις ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ» τον εμπόδισε να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν. «Προσπάθησα να πάρω συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ με εμπόδισε», δήλωσε σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το ελβετικό περιοδικό Die Weltwoche. 

Ο Κάρλσον ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα εκπομπή δύο φορές την εβδομάδα στο Twitter. Το πρώτο επεισόδιο, στις 6 Ιουνίου, συγκέντρωσε σχεδόν 120 εκατομμύρια προβολές.

Υπενθυμίζεται ότι το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και ο Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους τον Απρίλιο, λίγο καιρό αφού η Fox Corp κατέληξε σε διακανονισμό με την εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion.

Η εκπομπή του, «Tucker Carlson Tonight», είχε το 2022 κατά μέσο όρο 3,3 εκατ. τηλεθεατές, γεγονός που την είχε αναγάγει στην πιο δημοφιλή βραδινή εκπομπή της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης.

Mε πληροφορίες από Washington Post

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου