Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα μηδέν στην Σουηδία με τους αλλοδαπούς – Κατεβαίνει ΣΤΡΑΤΟΣ στους δρόμους, vid.

 Εκτός ελέγχου η κατάσταση..


Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας δήλωσε την Πέμπτη ότι κάλεσε τον επικεφαλής του στρατού για να συζητήσει πώς οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που έχει αναστατώσει την χώρα!

Σε ομιλία του την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει τον στρατό. «Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα πράγματα στην Ευρώπη οδηγούνται στο απόλυτο αδιέξοδο, το χάος και ενδεχομένως στην χούντα!!! Ποιός πολίτης θα αρνηθεί την παρέμβαση του Στρατού ή μιας παγκόσμιας αυταρχικής εξουσίας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά του έστω και με λιγότερα προς το ζην;;;

Δεν είναι σαφές πώς θα εμπλακεί ο στρατός, αλλά προηγούμενες προτάσεις έχουν επικεντρωθεί στην ανάληψη από τους στρατιώτες καθηκόντων προστασίας, ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι αστυνομικοί για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Το πρωτοφανές αυτό κύμα βίας συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών. Συγκλονίζει εδώ και εβδομάδες τη χώρα, η οποία αγωνίζεται να σταματήσει αυτές τις εκρήξεις – που τις περισσότερες φορές στοχεύουν στον εκφοβισμό των μελών αντίπαλων συμμοριών και των συγγενών τους – και τους σχεδόν καθημερινούς θανατηφόρους πυροβολισμούς.

Οι δράστες αυτών των βίαιων περιστατικών είναι όλο και πιο νέοι και οι επιθέσεις αυτές προκαλούν θύματα, που είναι οι παράπλευρες απώλειες, τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφορμή ήταν ο θάνατος τριών ατόμων μόνο χθες – από την αρχή του μήνα οι θάνατοι από πυροβολισμούς ή βομβιστικές επιθέσεις έχουν φτάσει τους δώδεκα. Η πλειονότητα των θανάτων ήταν περαστικών που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο ή ανθρώπων που αναγνωρίστηκαν λανθασμένα από τους δράστες. Πολλά από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας.

Η εμπλοκή του στρατού στην καταπολέμηση του εγκλήματος θα ήταν ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα για την Σουηδία, μεταδίδει το Associated Press. Δεν είναι σαφές με ποια ιδιότητα θα εμπλακεί ο στρατός.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-TT NEWS AGENCY
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου