Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Οι κάτοικοι της Οκλαχόμα εντόπισαν παράξενο σύννεφο μανιταριών που μοιάζει με πυρηνική έκρηξη.

 

Κάτοικοι στο Norman της Οκλαχόμα την Κυριακή εντόπισαν ένα παράξενο σύννεφο μανιταριών μετά από μια σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το Norman και άλλες κοντινές πόλεις.

Το παράξενο σύννεφο καταγράφηκε σε βίντεο και δείχνει ένα τεράστιο σωρευτικό σύννεφο να κινείται προς τα πάνω μέσα από ένα σύννεφο στρώματος που έκανε τους θεατές να συγκρίνουν την παράξενη θέαση με μια πυρηνική έκρηξη.

Οι ειδικοί του καιρού είπαν ότι το ασυνήθιστο μοτίβο σύννεφων είναι αυτό που προκάλεσε χαλάζι και ισχυρούς ανέμους στην κεντρική Οκλαχόμα και σε ορισμένες περιοχές του Τέξας το Σαββατοκύριακο.


Ανά Newsweek :

Ο ουρανός πάνω από το Νόρμαν της Οκλαχόμα, την Κυριακή, έμοιαζε με τον απόηχο μιας πυρηνικής βόμβας, χάρη στα σύννεφα που έφερε μια ισχυρή καταιγίδα.

 Το βίντεο του περιστατικού δείχνει ένα σωρευτικό σώμα που φαίνεται να κινείται προς τα πάνω μέσα από ένα σύννεφο στρώματος, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός μανιταριού, στο ηλιοβασίλεμα. Ένα άλλο κλιπ, που δημοσιεύτηκε από τη φάρμα της οικογένειας Fowler στο Paoli, στα νότια του Norman, δείχνει τον σχηματισμό να εκτείνεται σε όλο τον αγροτικό ορίζοντα ενώ ο άνεμος ακούγεται να φουσκώνει.

Οι μετεωρολόγοι WeatherNation είπαν ότι το ασυνήθιστο μοτίβο σύννεφων ήταν το ίδιο κύτταρο που είχε φέρει σημαντικές χαλαζοπτώσεις στην κομητεία Seminole στην κεντρική Οκλαχόμα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο σταθμός της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) στην περιοχή εξέδωσε προηγουμένως μια σειρά από ισχυρές προειδοποιήσεις για καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους για την κεντρική Οκλαχόμα όλο το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για χαλάζι μεγέθους πινγκ-πονγκ έως μπέιζμπολ.

Η καταιγίδα μετατοπίστηκε τελικά στο Τέξας και προκάλεσε χαλάζι τεράστιου μεγέθους να πλήξει το Round Rock του Τέξας που βρίσκεται βόρεια του Ώστιν.

Η εκπρόσωπος της Πολιτείας του Τέξας Καρολίνα Χάρις κατέγραψε τη χαλαζόπτωση όπως συνέβη

Η τελευταία συνέπεια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου