Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Τα δελφίνια της Νότιας Αφρικής έχουν τρελαθεί. Ο κατακλυσμός πλησιάζει.

 Σε ένα πρόσφατο άρθρο "Μηχανές σεισμού" που εντοπίστηκαν στον ουρανό της Νότιας Αφρικής και της Ρουμανίας, είπαμε στους αναγνώστες μας για ένα περίεργο σύννεφο που κινηματογραφήθηκε πάνω από το Κέιπ Τάουν - υπήρχε ένα παρόμοιο στην Τουρκία τις παραμονές του σεισμού του Φεβρουαρίου, οπότε όλοι είχαν ένταση. 

Σε καθαρά θεωρητική βάση, ένα σεισμικό συμβάν στην περιοχή φαίνεται εξαιρετικά απίθανο, είναι ένα πολύ ήρεμο μέρος από αυτή την άποψη. Ωστόσο, ο πανικός στην ίδια τη Νότια Αφρική συνεχίζεται και μάλιστα, αν κρίνουμε από τις αναρτήσεις, μεγαλώνει, καθώς κάτι κακό συμβαίνει με τα δελφίνια εκεί, το οποίο ξεπερνάει κάθε όριο και κάθε πιθανότητα:Σύμφωνα με ανθρώπους που βγήκαν στη θάλασσα, υπάρχουν πολλές χιλιάδες δελφίνια εκεί και καταλαμβάνουν όλο το χώρο από τον ορίζοντα μέχρι τον ορίζοντα. Και στο βίντεο, αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε και φάλαινες.

Φυσικά, καταλαβαίνουμε λίγα περισσότερα για τη θαλάσσια βιολογία από τη μέση Μεξικανή νοικοκυρά, αλλά δεν συγκαταλεγόμαστε στους διάσημους ειδικούς. Και δεν υπάρχει κανένας να σχολιάσει κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε. 

Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να σκεφτούμε είναι κάποια μεγάλη αποικία ψαριών, την οποία μυρίστηκαν τα δελφίνια και έπεσαν όλα κάτω για να την φάνε. Αυτό μπορούμε να το υποθέσουμε, αλλά στη συνέχεια τίθεται το ερώτημα: τι τρόμαξε τα ψάρια;  Τα κοπάδια ρέγγας δεν μετακινούνται από ορίζοντα σε ορίζοντα. Ειδικά όταν υπάρχουν Κινέζοι στις θάλασσες - όταν εισέρχονται στον ωκεανό, γίνεται ασυνήθιστα ευρύς, ένα σπάνιο βρώσιμο ψάρι θα κολυμπήσει στη μέση. 

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε, και αυτό ακριβώς σκεφτόμαστε - δεν είναι σαν τις ρέγγες. Οι φάλαινες τρώνε πλαγκτόν, και οι φάλαινες ανάμεσα στα δελφίνια στο βίντεο είναι φάλαινες δολοφόνοι, αν και μπορεί να διορθωθούμε εδώ. Οι όρκες δεν τρώνε ρέγγες - είναι η τροφή του Σαρίκοφ (η Ζίνα του την αγόρασε) και των σοβιετικών σκουπιδιάρηδων.

Οι όρκες τρώνε άλλες φάλαινες, φώκιες και άλλα πτεροπόδαρα. Ορισμένες φορές κάνουν μια εξόρμηση προς την ξηρά μπροστά στα μάτια των έκπληκτων παραθεριστών, από τους οποίους ένας στα εκατό εκατομμύρια μπορεί να παρακολουθήσει αυτό το θέαμα. Οι όρκες δεν κυνηγούν μαζί με τα δελφίνια, οι συνεργάτες τους είναι οι θαλάσσιοι γύπες - τα πουλιά κοιτάζουν εκεί που κολυμπούν οι όρκες, και οι όρκες αναδύονται και κοιτάζουν εκεί που πετούν τα πουλιά. Τελικά οι φαγάδες συγκεντρώνονται όπου μπορούν να φάνε ένα πλούσιο και φθηνό γεύμα. 

Οι όρκες τρώνε ψάρια μόνο όταν πεινάνε. Αλλά ξεκινούν με τα δελφίνια, τα οποία δεν είναι ψάρια, αλλά πολύ γρήγορα, οπότε οι απελπισμένοι κυνηγοί προχωρούν γρήγορα στο δεύτερο πιάτο. Και στο βίντεο λύκοι και πρόβατα βόσκουν ειρηνικά μεταξύ τους, και μάλιστα με τέτοια πυκνότητα που το νερό έχει μετατραπεί σε ζωμό. Κανονικά, αυτό δεν συμβαίνει - εκτός αν μια φορτηγίδα αποβίβασης με τους Κινέζους ανατραπεί. Αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλμπατρος στον ορίζοντα. 

Έτσι, κάτι απίστευτο συμβαίνει στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής - τα θαλάσσια θηλαστικά έχουν αγριέψει. Ίσως αυτό το απίστευτο να είναι πολύ θορυβώδες, καθώς και τα δύο είδη που εμφανίζονται στο βίντεο χρησιμοποιούν ηχοεντοπισμό.

Δεν είναι η μόνη επιλογή, αλλά μια πολύ πιθανή θα μπορούσε να είναι μια σεισμική βουή, για την οποία ανησυχούν τα ζώα. Και αυτό σημαίνει ότι κάποιο κατακλυσμιαίο γεγονός διαφαίνεται στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Αφρικής, θα χτυπήσει σύντομα, οπότε ας παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου