Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η αμερικανική εκκλησία πέφτει σε δαιμονικά πνεύματα.

 Το μόνο πράγμα που οι περισσότεροι από εμάς αποτυγχάνουν να κάνουν είναι να διακρίνουν πότε έχουμε να κάνουμε με δαιμονικά πνεύματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να οξύνουμε την ικανότητά μας να διακρίνουμε τα πονηρά πνεύματα και τη δράση τους. Γι' αυτό, το να έχουμε το χάρισμα της διάκρισης των πνευμάτων είναι ιδιαίτερα πολύτιμο, αλλά μην αμφιβάλλετε ποτέ ότι όλοι πρέπει να αναπτύξουμε αυτή τη διάκριση, ειδικά όταν εργαζόμαστε στη διακονία της απελευθέρωσης. Σε αυτόν τον πνευματικό πόλεμο, η διάκριση των πνευμάτων είναι η αιχμή του δόρατος.


Ένα από τα προβλήματα που βλέπουμε με τη διάκριση των πνευμάτων είναι ότι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την πίστη επειδή ακολουθούν άλλα πνεύματα αντί για το Άγιο Πνεύμα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εδάφιο:


Και το Πνεύμα μιλάει ρητά, ότι στους έσχατους καιρούς μερικοί θα απομακρυνθούν από την πίστη, δίνοντας προσοχή στα πνεύματα που παραπλανούν και στις διδασκαλίες των δαιμόνων. -1 Τιμόθεο 4:1

Στο παραπάνω εδάφιο, ο απόστολος Παύλος γράφει στον πνευματικό του γιο, τον Τιμόθεο, για να του δώσει μια εικόνα του πνευματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να θυμάστε ότι οι έσχατοι καιροί στους οποίους αναφέρεται ο Παύλος σε αυτό το εδάφιο άρχισαν την Πεντηκοστή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ο Παύλος ζούσε στην αρχή των έσχατων ημερών όταν είπε αυτά τα λόγια πριν από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια. Τώρα, όταν οι άνθρωποι ρωτούν: "Λέτε ότι ο Ιησούς πρόκειται να επιστρέψει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, πού είναι όλα τα σημάδια του ερχομού Του; Πού είναι;" Πάντα απαντώ: "Αν διαβάσετε τη Βίβλο, θα συνειδητοποιήσετε ότι Του πήρε τέσσερις χιλιάδες χρόνια για να εμφανιστεί την πρώτη φορά". Όσο αληθινό κι αν είναι αυτό, το προφητικό χρονοδιάγραμμα επιταχύνεται ξαφνικά με εκπληκτικό ρυθμό, οπότε καλύτερα να προσδεθούμε.

Στο εδάφιο-κλειδί μας, όπου ο Παύλος αναφέρεται σε εκείνους που "θα απομακρυνθούν από την πίστη", δεν μιλάει για ασεβείς ανθρώπους που δείχνουν το μεσαίο δάχτυλο στο πρόσωπο του Θεού, φτύνουν τη Βίβλο και μισούν την εκκλησία. Μιλάει για τους πιστούς που θα απομακρυνθούν από την εκκλησία, από την αλήθεια της Βίβλου, από το κήρυγμα, από την προσευχή, από τη νηστεία και από την απελευθέρωση και τα θαύματα. Και ο λόγος για τον οποίο θα απομακρυνθούν είναι συγκλονιστικός. Θα δώσουν προσοχή σε πνεύματα που παραπλανούν. Αυτό, φυσικά, δεν είναι αναφορά στο Άγιο Πνεύμα για το οποίο γίνεται λόγος στο πρώτο μέρος του εδαφίου. Πρόκειται για πονηρά πνεύματα, και αυτά τα σκοτεινά πνεύματα αποπλάνησης θα τους παρασύρουν τελικά στο να δεχτούν "διδασκαλίες δαιμόνων".


Οι διδασκαλίες των δαιμόνων είναι ψευδοθρησκείες και άλλες ψευδείς διδασκαλίες που απορρίπτουν τη Βίβλο: η λατρεία των ειδώλων, η λατρεία του ανθρώπου, η λατρεία των αντικειμένων, η λατρεία των αγαλμάτων, η λατρεία των χαντρών, η λατρεία των γουριών και των φυλαχτών και των κρυστάλλων και των ωροσκοπίων κ.λπ. και τελικά θα υπερασπιστούν κάθε είδους διαστροφή που είναι αντίθετη με τον Λόγο του Θεού. Οι άνθρωποι της εκκλησίας θα πάρουν κυριολεκτικά το μέρος των δαιμόνων και του αποκρυφισμού και της μαγείας. Αν δεν το έχετε δει αυτό να κλείνει τον κύκλο του στην εποχή μας, τότε δεν έχετε δώσει προσοχή. Εν ολίγοις, ο Παύλος λέει ότι θα υπάρξει δαιμονική δραστηριότητα στην εκκλησία κατά τις έσχατες ημέρες, η οποία θα καταστρέψει την εκκλησία.

Η επιρροή της δαιμονικής δραστηριότητας στη ζωή της αμερικανικής εκκλησίας είναι ένα απόλυτο γεγονός, και μέσα από όλες τις προσπάθειές μου να πολεμήσω εναντίον της, ανακάλυψα ότι δεν μπορείς να απευθυνθείς στη συνείδηση ενός δαίμονα. Εργάζεται για να καταστρέψει τη συνείδηση του ξενιστή του και δεν έχει δική του συνείδηση. Ένα δαιμονικό πνεύμα είναι κενό αυτής της συναισθηματικής σύνδεσης με τον Θεό, έτσι κάνει τους ανθρώπους να ζουν μουδιασμένοι και στεγνοί και χλιαροί και άγονοι,και σε αυτό το πλαίσιο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ένας δαίμονας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άτομο χωρίς σώμα που έχει καταλάβει ένα ανθρώπινο σώμα.

Καθώς βλέπουμε όλο και περισσότερη δαιμονική επιρροή στον πολιτισμό μας, πρέπει να προσέξουμε τις προειδοποιήσεις του Παύλου. Ο διάβολος κυνηγάει σκληρά τον λαό του Θεού και κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρέπει να ζωστούμε με την πανοπλία του Θεού, να μείνουμε κοντά στον Λόγο Του και να έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στον Χριστό.

christianpost.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου