Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτές οι 14 αμερικανικές πόλεις έχουν ως "στόχο" την απαγόρευση του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των ιδιωτικών οχημάτων μέχρι το 2030.

 Δεκατέσσερις μεγάλες αμερικανικές πόλεις συμμετέχουν σε έναν παγκοσμιοποιημένο κλιματικό οργανισμό, γνωστό ως "C40 Cities Climate Leadership Group", ο οποίος έχει ως "φιλόδοξο στόχο" μέχρι το 2030 "0 kg [κατανάλωσης] κρέατος", "0 kg [κατανάλωσης] γαλακτοκομικών", "3 νέα είδη ένδυσης ανά άτομο ετησίως", "0 ιδιωτικά οχήματα" και "1 πτήση μικρών αποστάσεων με επιστροφή (λιγότερο από 1500 km) κάθε 3 χρόνια ανά άτομο". 

Οι δυστοπικοί στόχοι της C40 μπορούν να βρεθούν στην έκθεσή της "Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο 1,5°C", η οποία δημοσιεύθηκε το 2019 και φέρεται να επαναδιατυπώνεται το 2023. Ο οργανισμός διευθύνεται και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον Δημοκρατικό δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Σχεδόν 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο απαρτίζουν τον οργανισμό, ενώ στα αμερικανικά μέλη του περιλαμβάνονται οι πόλεις Όστιν, Βοστώνη, Σικάγο, Χιούστον, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Ορλεάνη, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Φοίνιξ, Πόρτλαντ, Σαν Φρανσίσκο, Ουάσινγκτον και Σιάτλ.

Η κάλυψη των στόχων του C40 Cities από τα μέσα ενημέρωσης ήταν σχετικά αραιή. Οι λίγες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που το συζήτησαν δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από τους εταιρικούς "ελεγκτές γεγονότων". Σε έναν "έλεγχο γεγονότων" που είχε ως στόχο τον συντηρητικό σχολιαστή Glenn Beck, το AFP Fact Check ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και τα όρια στα αεροπορικά ταξίδια και την κατανάλωση ρούχων στην πραγματικότητα "δεν ήταν συστάσεις πολιτικής". 

Το AFP παραθέτει μια παράγραφο από την αρχική έκθεση "Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο 1,5°C", η οποία έχει ως εξής: "Η παρούσα έκθεση δεν υποστηρίζει τη μαζική υιοθέτηση αυτών των πιο φιλόδοξων στόχων στις πόλεις της C40- μάλλον, περιλαμβάνονται για να παρέχουν ένα σύνολο σημείων αναφοράς που οι πόλεις και άλλοι φορείς μπορούν να εξετάσουν όταν εξετάζουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις μείωσης των εκπομπών και μακροπρόθεσμα αστικά οράματα".

Όμως αυτή η παράγραφος, που πιθανότατα συμπεριλήφθηκε στην έκθεση ως υποχρέωση σε περίπτωση αντιδράσεων, φαίνεται να έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια του "στόχου", ο οποίος σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να οριστεί ως "επιθυμητός στόχος". Ο στόχος της εξάλειψης του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των ιδιωτικών οχημάτων έως το 2030 "βασίζεται σε ένα μελλοντικό όραμα αποδοτικής παραγωγής πόρων και εκτεταμένων αλλαγών στις επιλογές των καταναλωτών", σημειώνει η έκθεση - κάτι που οι συντάκτες της σαφώς ελπίζουν να επιτύχουν. Αν αυτοί δεν ήταν οι στόχοι τους, δεν θα τους χαρακτήριζαν "φιλόδοξους στόχους". 

Η επιμονή του "ελεγκτή γεγονότων" ότι οι ρητά δηλωμένοι κλιματικοί στόχοι των πόλεων C40 είναι κατά κάποιο τρόπο ανειλικρινείς, είναι ακόμη λιγότερο πειστική, δεδομένου ότι τους βλέπουμε να αρχίζουν να ξεδιπλώνονται αυτή τη στιγμή. Φέτος, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους των C40 Cities για το 2030, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ανακοίνωσε ότι η πόλη θα θέσει ανώτατα όρια στην ποσότητα κρέατος και γαλακτοκομικών που σερβίρονται από τα ιδρύματα της πόλης, όπως τα σχολεία και οι φυλακές. Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε την πώληση νέων οχημάτων με κινητήρα φυσικού αερίου μετά το 2030 και η Γαλλία απαγόρευσε τις πτήσεις μικρών αποστάσεων "για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα".

Tο 2020, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (το οποίο προωθεί τις πόλεις C40 στην ιστοσελίδα του) εισήγαγε τη "Μεγάλη Επαναφορά", η οποία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την πανδημία του Κόβιντ-19 ως σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει μια παγκόσμια επαναφορά της κοινωνίας για την υποτιθέμενη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτή η επαναφορά, ωστόσο, έχει πολύ περισσότερο να κάνει με τον κοινωνικό έλεγχο παρά με το κλίμα. Αν οι παγκοσμιοποιητές ηγέτες νοιάζονταν πραγματικά για το περιβάλλον, δεν θα ναύλωναν ιδιωτικά τζετ ή δεν θα κατείχαν τεράστιες, ενεργοβόρες επαύλεις στις ακτές της Καλιφόρνιας, οι οποίες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ίδιων των φανατικών του κλίματος, σύντομα θα βρεθούν κάτω από το νερό. 

Όπως δήλωσε ξεκάθαρα το WEF σε ένα διαφημιστικό βίντεο του 2016, μέχρι το 2030 "Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι".

Αυτή τη στιγμή, τα hedge funds και οι ιδιώτες δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν κατοικίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, οι μη ρεαλιστικές πολιτικές μηδενικών εκπομπών εξαθλιώνουν τους Δυτικούς και εκμηδενίζουν τη μεσαία τάξη, γεγονός που τροφοδοτεί την εξάρτηση από την κεντρική κυβέρνηση. Τέτοια εσκεμμένα βήματα προς τα πίσω βλάπτουν επίσης, κατά ειρωνικό τρόπο, τη γη, επειδή τα πλουσιότερα έθνη αποδεδειγμένα έχουν καθαρότερο περιβάλλον και επιβαρύνουν λιγότερο τους φυσικούς πόρους.

Οι ακτιβιστές του κλίματος υποστηρίζουν επίσης "κλιματικά λουκέτα", με τον ίδιο τρόπο που υπήρχαν και τα λουκέτα του Κόβιντ. Οι ιδέες που έχουν διατυπωθεί για το κλείδωμα του κλίματος κυμαίνονται από τον εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους και τον περιορισμό των αεροπορικών ταξιδιών μέχρι την παροχή ενός Παγκόσμιου Βασικού Εισοδήματος και την καθιέρωση ενός μέγιστου επιπέδου εισοδήματος.

Ο δυστοπισμός για το κλίμα δεν τελειώνει εκεί. Ο συνδεδεμένος με το WEF "βιοηθικολόγος" Dr. Matthew Liao έχει προτείνει την ιδέα οι επιστήμονες να τροποποιήσουν γενετικά τους ανθρώπους ώστε να είναι αλλεργικοί στο κρέας. Ο Liao έχει επίσης συζητήσει τη συρρίκνωση του φυσικού μεγέθους των ανθρώπων μέσω ευγονικής ή ενέσεων ορμονών, ώστε να καταναλώνουν λιγότερους πόρους.

Όλες αυτές οι προτάσεις πολιτικής εμφανίζονται ακόμη πιο παράλογες και παράλογες όταν αξιολογούμε πραγματικά τα δεδομένα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Βάση Δεδομένων για τις Καταστροφές, οι θάνατοι που σχετίζονται με ακραία ζέστη, πλημμύρες, καταιγίδες και ξηρασίες έχουν μειωθεί κατακόρυφα καθώς οι εκπομπές C02 έχουν αυξηθεί. Η οικονομία των ορυκτών καυσίμων έχει παράσχει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους θέρμανση, κλιματισμό, συστήματα προειδοποίησης καιρού, μαζική άρδευση και ανθεκτικά κτίρια. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η φιλική προς το περιβάλλον πυρηνική ενέργεια, η οποία είναι ασφαλής και πιο αξιόπιστη από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απεξαρτηθεί η κοινωνία μας από την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Οι παγκοσμιοποιητές ακτιβιστές του κλίματος, ωστόσο, αντιτίθενται στην πυρηνική ενέργεια, υπονομεύοντας περαιτέρω τις υποτιθέμενες καλές προθέσεις τους.  

Τελικά, οι στόχοι του κλιματικού συνασπισμού είναι εγγενώς αντι-ανθρώπινοι. Οι άνθρωποι γενικά χρειάζονται το κρέας και τις πρωτεΐνες που παρέχει για να ευδοκιμήσουν. Η απαγόρευση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο περιορισμός των θερμίδων, η γενετική τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος και η εξαθλίωση των μαζών θα βλάψουν τον πλανήτη και τους ανθρώπους. Το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνει περισσότερα από το να βλάψει τους ανθρώπους - θα σκοτώσει πολλούς από αυτούς.

thefederalist.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου