Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου "Ring of Fire" στις 14-10-23. Μπορεί να αλλάξει εμάς και τη ζωή μας?

 

Μη χάσετε τη θεαματική δακτυλιοειδή ολική ηλιακή έκλειψη του 2023
Στις 14 Οκτωβρίου 2023, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συγκλονιστούν από ένα ουράνιο γεγονός επικών διαστάσεων. Μια δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη θα κοσμήσει τον ουρανό, δείχνοντας τον υπέροχο «δακτύλιο της φωτιάς» της Σελήνης που περιβάλλει τον Ήλιο. Αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί σε περιοχές από τις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες έως τη Βραζιλία, γεγονός που θα επιτρέψει στους λάτρεις της αστρονομίας και της παρατήρησης του ουρανού να έχουν μια μοναδική εμπειρία.
Τι είναι μια δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη;
Μια δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ιδανική θέση μεταξύ της Γης και του Ήλιου, αλλά λόγω της ελλειπτικής τροχιάς της, είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας για να αποκρύψει εντελώς τον Ήλιο. Σε αντίθεση με μια ολική ηλιακή έκλειψη, όπου η Σελήνη κρύβει εντελώς τον Ήλιο, μια δακτυλιοειδής έκλειψη είναι ένα μαγευτικό θέαμα όταν ένας φωτεινός δακτύλιος ηλιακού φωτός περιβάλλει τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης. Αυτό το συναρπαστικό θέαμα εξηγείται από τη φαινομενική μικρότητα της Σελήνης σε σύγκριση με τον Ήλιο.
Ο όρος "δακτύλιος" προέρχεται από τη λατινική λέξη "annulus", που σημαίνει "δακτυλιοειδές", το οποίο περιγράφει τέλεια το εντυπωσιακό οπτικό θέαμα που παρατηρείται κατά τη διάρκεια αυτού του ουράνιου φαινομένου.
Παρατήρηση του "δακτυλίου της φωτιάς"
Το αποκορύφωμα της δακτυλιοειδούς ολικής ηλιακής έκλειψης είναι η μαγευτική επίδραση του "δακτυλίου της φωτιάς". Όταν η Σελήνη περνά μπροστά από τον Ήλιο, δεν έχει χρόνο δεν προλαβαίνει να τον καλύψει εντελώς, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένας φωτεινός δακτύλιος στο φόντο του σκοτεινού ουρανού, που μοιάζει με έναν φλεγόμενο κύκλο φωτιάς. Αυτό το μαγευτικό φαινόμενο κάνει τους παρατηρητές και τους αστρονόμους να ανυπομονούν για κάθε δακτυλιοειδή έκλειψη, καθώς παρουσιάζει ένα εκπληκτικό οπτικό θέαμα που αφήνει τους θεατές με δέος. Ωστόσο, πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την παρατήρηση του "δακτυλίου της φωτιάς". Η έντονη φωτεινότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μάτια εάν παρατηρηθεί χωρίς την κατάλληλη προστασία. Για μια αξέχαστη εμπειρία, είναι απαραίτητη η χρήση πιστοποιημένων γυαλιών ηλίου ή άλλων ασφαλών μεθόδων παρατήρησης.
Η τροχιά μιας δακτυλιοειδούς ολικής ηλιακής έκλειψης
Η δακτυλιοειδής ολική ηλιακή έκλειψη του 2023 θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και, περνώντας από το Μεξικό, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, θα προσελκύσει την προσοχή των θεατών. Τελικά, η έκλειψη θα αποχαιρετήσει την ήπειρο, ολοκληρώνοντας τη μεγαλοπρεπή εμφάνισή της στη Βραζιλία.
Αν και η διαδρομή της δακτυλιοειδούς έκλειψης θα είναι η πιο συναρπαστική, όσοι βρεθούν έξω από την άμεση διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μια μερική ηλιακή έκλειψη υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Αυτό το ουράνιο φαινόμενο παρέχει την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συναντηθούν και να θαυμάσουν τα θαύματα του σύμπαντος μας.
Αποσπάσματα από εμπειρογνώμονες και επιστήμονες
Η διάσημη αστρονόμος Δρ Sarah Roberts, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για την επερχόμενη δακτυλιοειδή ολική ηλιακή έκλειψη, δήλωσε: «Αυτά τα ουράνια φαινόμενα είναι απίστευτα σπάνια και παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ομορφιά και το μεγαλείο του σύμπαντος μας. Είναι μια υπενθύμιση του πόσο μικροί είμαστε στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων».
Ο Δρ James Thompson, καθηγητής αστροφυσικής, προσθέτει: «Οι δακτυλιοειδείς εκλείψεις μας δίνουν πολύτιμες γνώσεις για τη μηχανική του ηλιακού μας συστήματος. Μελετώντας αυτά τα φαινόμενα, μπορούμε να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας για τις ουράνιες κινήσεις και να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας για το σύμπαν.
Ιστορική σημασία
Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι ηλιακές εκλείψεις ήταν η γοητεία των πολιτισμών και συχνά έχουν αποδοθεί σε υπερφυσικά φαινόμενα ή θεϊκή παρέμβαση. Οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν μύθους και θρύλους που σχετίζονται με αυτά τα ουράνια φαινόμενα, θεωρώντας τα ως οιωνούς ή μηνύματα από τους θεούς.
Σήμερα έχουμε μια επιστημονική κατανόηση των ηλιακών εκλείψεων, αλλά η ελκυστικότητα και η επιρροή τους παραμένουν εξίσου ισχυρές. Χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της απεραντοσύνης και της ομορφιάς του σύμπαντος μας, προκαλώντας δέος και θαυμασμό σε όλους όσους τα παρατηρούν.
πηγή 27-9-23
https://earth-chronicles.ru/news/2023-09-27-174465
 
==============
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 η Σελήνη θα διασχίσει την όψη του Ήλιου και μια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή στην Αμερική.
Αυτή η έκλειψη είναι η δεύτερη από τις τρεις « Μεγάλες Αμερικανικές Εκλείψεις »: η πρώτη ήταν ολική έκλειψη το 2017 και η επόμενη θα είναι άλλη μια ολική έκλειψη Ηλίου το 2024 .
Μια έκλειψη δεν έρχεται ποτέ μόνη της —δύο εβδομάδες αργότερα, στις 28–29 Οκτωβρίου , μπορεί να δει κανείς μια μερική έκλειψη Σελήνης στη νυχτερινή πλευρά της Γης .
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου στις 14-10-23, που θα σαρώσει περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής— θα συνοδεύεται από μια μερική έκλειψη Σελήνης στις 28-29 Οκτωβρίου , ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.
===============
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου (που ονομάζεται: Δαχτυλίδι της Φωτιάς) στις 14 Οκτωβρίου 2023 μπορεί να αλλάξει εσάς και τη ζωή σας!
Σεπτέμβριος 27, 2023 
Μαγικές ενέργειες φωτός και σκιάς, καταστροφή και αναγέννηση:
Οι ηλιακές εκλείψεις πάντα ενέπνευσαν [ενθουσίαζαν] και γοήτευαν τους ανθρώπους. Δεν είναι περίεργο, γιατί πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει ξαφνικά το σκοτάδι στη μέση της ημέρας; Ενώ στο παρελθόν πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν με φόβο σε μια ηλιακή έκλειψη, τώρα ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα μετά από αυτά τα πολύ ιδιαίτερα φυσικά γεγονότα.
Στις 14 Οκτωβρίου 2023, μας περιμένει ένα πολύ ιδιαίτερο αστρολογικό και πνευματικό highlight [αποκορύφωμα] γεμάτο μαγεία και δύναμη, δηλαδή η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη, που ονομάζεται Δαχτυλίδι της Φωτιάς. Αυτή η εκδήλωση στις 14 Οκτωβρίου 2023 είναι τόσο ξεχωριστή που έχει ακόμη και το δικό της άρθρο στη Wikipedia.
Τι είναι όμως η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη; Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για πνευματικές τελετουργίες; Και ποιες τελετουργίες πρέπει να αποφεύγουμε; Το ακόλουθο άρθρο το εξηγεί.
Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου - αστρολογική έννοια
Μια ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται μεταξύ του ήλιου και της γης, έτσι ώστε να σκοτεινιάζει τον ήλιο. Ως αποτέλεσμα, το φως του ήλιου δεν μπορεί να φτάσει στη γη.
Αυτό που είναι μυστικιστικό εδώ είναι ότι η τροχιά του φεγγαριού έχει κλίση γύρω από τον ήλιο κατά περισσότερο από πέντε μοίρες, οπότε είναι πολύ σπάνιο να συμβεί αυτή η τέλεια γωνία για την ευθυγράμμιση του φεγγαριού, του ήλιου και της γης, που είναι η ιδιαιτερότητα μιας ηλιακής έκλειψης. Μια ηλιακή έκλειψη μπορεί να συμβεί μόνο κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης, η οποία είναι γνωστό ότι συμβολίζει μια νέα αρχή.
Σαν να μην ήταν αρκετά ξεχωριστή μια ηλιακή έκλειψη, η δακτυλιοειδής έκλειψη ξεπερνά αυτή την αποκλειστικότητα. Σε αυτό το μυστικιστικό γεγονός, η Σελήνη βρίσκεται επίσης μεταξύ του Ήλιου και της Γης, αλλά η τροχιά της είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο.
Ως αποτέλεσμα, μπορεί να φανεί η εξωτερική άκρη του ήλιου, η οποία είναι ορατή σε εμάς ως φωτεινός δακτύλιος - ο λεγόμενος δακτύλιος της φωτιάς [δαχτυλίδι της φωτιάς]. Αυτή η φάση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε από ένα δευτερόλεπτο έως πάνω από δώδεκα λεπτά.

(σχετικό δημοσίευμα--Το μυστικό της λήψης – Η τέχνη της ευγνωμοσύνης στο νόμο της έλξης)

Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη – πνευματικό νόημα
Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη αντιπροσωπεύει έναν πολύ ιδιαίτερο πνευματικό οιωνό. Ειδικά ο όρος «δακτύλιος της φωτιάς» συμβολίζει δύο έννοιες της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, οι οποίες πρέπει να γίνουν κατανοητές σε ολιστικό επίπεδο: Η φωτιά αντιπροσωπεύει την ιδιαίτερη δύναμη και δύναμη της φύσης της ηλιακής έκλειψης στις 14 Οκτωβρίου 2023. Έτσι, η φωτιά έχει τη δύναμη να καταστρέψει καίγοντας τα πάντα γύρω της χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απώλειες.
Αλλά κάθε καταστροφή, στο πνεύμα της δυαδικότητας, δημιουργεί χώρο για αναγέννηση, για εξελίξεις και νέες ευκαιρίες. Έτσι, η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου στις 14 Οκτωβρίου 2023 προσφέρει ευκαιρίες για εσωτερική ή/και εξωτερική ανάπτυξη.
Μια νέα αρχή είναι επίσης δυνατή κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης. Ταυτόχρονα, η φωτιά θερμαίνει και μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση. Η ζωή σας μπορεί επίσης να αλλάξει με μαγικό και ισχυρό τρόπο κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης.
Ακριβώς όπως η φωτιά αντιπροσωπεύει την καταστροφή και την αναγέννηση και επομένως έναν κύκλο, το δαχτυλίδι συμβολίζει επίσης έναν κύκλο. Κάθε ηλιακή έκλειψη αντιπροσωπεύει ένα τέλος καθώς και μια νέα αρχή.
(σχετικό δημοσίευμα--Η δύναμη του υποσυνείδητου – Η πηγή μας για μια θετική ζωή!)
Ακόμη και οι πρόγονοί μας είδαν τις ηλιακές εκλείψεις ως σημάδι από το σύμπαν ότι τελειώνει ένας συγκεκριμένος κύκλος και αρχίζει ένας νέος κύκλος. Αυτός είναι ένας (φυσικός) κύκλος. Κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, ο δακτύλιος της φωτιάς και επομένως ένας νέος κύκλος είναι ιδιαίτερα εστιασμένος. [στο επίκεντρο].
Αλλά όπου υπάρχει φως, υπάρχει και σκιά, επίσης με την έννοια της δυαδικότητας. Ειδικά κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, το φως και η σκιά είναι επίσης παρόντα ταυτόχρονα. Οι ηλιακές εκλείψεις κάνουν τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται, να απολαμβάνουν συνειδητά και να αντανακλούν [αναστοχάζονται] τις γεμάτες φως πτυχές της ζωής τους. Ίσως έχετε μια μεγάλη έμπνευση για τον εαυτό σας και τη ζωή σας;
Ίσως ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ποιοι τομείς και ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά σημαντικοί για εσάς στη ζωή; Οι ενέργειες της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης το καθιστούν δυνατό.
Αλλά είναι ακριβώς αυτές οι ενέργειες που σας φέρνουν αντιμέτωπους με τις σκοτεινές πλευρές σας, έτσι ώστε να γίνουν πιο συνειδητές και προσιτές σε εσάς. Ταυτόχρονα, θα αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση των κρυφών πλευρών σας.
Οι ηλιακές εκλείψεις και ειδικά ο πνευματικός οιωνός του Δακτυλίου της Φωτιάς στις 14 Οκτωβρίου 2023 δεν είναι μόνο οπτικά και αστρολογικά στιγμιότυπα, αλλά σημαντικές στιγμές για την προσωπική σας ανάπτυξη. Είναι σημαντικά γεγονότα στο σύμπαν που επηρεάζουν κάθε άτομο σωματικά και ψυχολογικά. Έτσι, το πνευματικό νόημα της έκλειψης ηλίου είναι ότι οι κρυμμένες πηγές της δύναμής μας γίνονται ορατές. Ο λόγος για αυτό είναι οι ισχυρές και μαγικές ενέργειες της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης.
Τελετουργίες κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης
Αλλά πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πολύ ιδιαίτερες και ισχυρές ενέργειες της ηλιακής έκλειψης για τον εαυτό σας και τη ζωή σας; Τα παρακάτω τελετουργικά θα σας βοηθήσουν. Αυτή η γνώση του Δακτυλίου της Φωτιάς και των τελετουργιών κάτω από το ζώδιό του, η οποία είναι κρυμμένη από τους περισσότερους ανθρώπους, θα σας επιτρέψει να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να κάνετε το επόμενο βήμα στην πνευματικότητα και την αστρολογία.
Επιπλέον, υπάρχουν επίσης τελετουργίες που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης για να αποφύγετε αρνητικές ενέργειες.
Θετικές τελετουργίες
Τα ακόλουθα τελετουργικά θα αλλάξουν πραγματικά το παιχνίδι για εσάς, την προσωπική σας ανάπτυξη και τη μελλοντική πορεία της ζωής σας εάν τα εκτελέσετε κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης στις 14 Οκτωβρίου 2023:
Περνώντας χρόνο με την οικογένεια σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα
Η επανέναρξη των εγκαταλειμμένων δραστηριοτήτων
Η εκτέλεση τελετουργιών για να απαλλαγεί [να απελευθερωθεί κανείς ] από κατάρες ή μαγεία
Απελευθέρωση από ασθένειες
Να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες
Ο καθαρισμός του δικού του κάρμα (γι 'αυτό, είναι κατάλληλο να κάνετε ένα ντους αντίθεσης μισή ώρα πριν από την έκλειψη)
[a contrast shower-- ντους με «θεραπευτική αντίθεση» – η πράξη της γρήγορης αλλαγής της θερμοκρασίας του σώματος από ζεστό σε κρύο και πάλι πίσω, εναλλάσσοντας ζεστό και κρύο νερό ]

Σχεδιάζοντας τη δική σας μελλοντική πορεία στη ζωή
Εκτέλεση τελετουργιών για την εκπλήρωση των επιθυμιών αγάπης και της επιστροφής ενός συντρόφου (για παράδειγμα: πριν πάτε για ύπνο, μπορείτε να βάλετε μια φωτογραφία και ένα προσωπικό αντικείμενο του αγαπημένου σας προσώπου κάτω από το μαξιλάρι σας και να απεικονίσετε [να οραματιστείτε] μια σχέση μαζί του)
Διαλογιστείτε και οραματιστείτε
Διεξαγωγή αυτο-προβληματισμού [αυτοστοχασμών]
Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου έχει να κάνει με το σύμβολο μιας νέας αρχής, μιας αναγέννησης και ενός νέου κύκλου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις ενέργειες για τον εαυτό σας για να κάνετε κάτι θετικό για τον εαυτό σας, καθώς και για να προβληματιστείτε και να παρατηρήσετε τον εαυτό σας:
Τι μάθατε τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες και μήνες; Ποια θέματα σας αφορούσαν περισσότερο;
Υπήρξαν αλλαγές; Τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς στη ζωή; Από αστρολογική και πνευματική άποψη, οι ηλιακές εκλείψεις είναι η ιδανική στιγμή για να ξανασκεφτείτε και να διαμορφώσετε τον εαυτό σας και την τρέχουσα πορεία σας στη ζωή.

Οι μυθικές, θαυματουργές και μαγικές δονήσεις θα σας κάνουν [παρακινήσουν] να μάθετε και να προβληματιστείτε, ώστε να βγάλετε συμπεράσματα από το παρελθόν σας για τη μελλοντική σας ζωή.
Και ποιος ξέρει, ίσως συμβεί ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός που θα οδηγήσει τη ζωή σας σε υπέροχες και νέες κατευθύνσεις; Εμπιστευτείτε το σύμπαν!
Ταυτόχρονα, η δακτυλιοειδής έκλειψη είναι η ιδανική στιγμή για να απαλλαγείτε εύκολα από κακές συνήθειες, αρνητικό κάρμα ή ασθένειες. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, οι επιθυμίες [ευχές] γίνονται πραγματικότητα, τις οποίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο σύμπαν με τη βοήθεια διαμεσολαβήσεων και οραματισμών με την έννοια του νόμου της έλξης.
Αυτές οι τελετουργίες έχουν μια πολύ ιδιαίτερη, και ισχυρή δύναμη κατά τη διάρκεια της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης, όπως, μεταφορικά η δύναμη της φωτιάς στο σύμβολο του δακτυλίου της φωτιάς.

Αρνητικά τελετουργικά
Θα πρέπει να απέχετε από τις παρακάτω ενέργειες κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης και ειδικά κατά τη διάρκεια του Δακτυλίου της Φωτιάς στις 14 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή να μην τις εκτελέσετε:
Πραγματοποίηση επενδύσεων
Αγορά ακινήτου ή άλλα σχετικά πράγματα
Η σύναψη συμβάσεων
Λήψη επαγγελματικών και οικονομικών αποφάσεων
Κατανάλωση αλκοόλ
Η γέννηση των παιδιών (επειδή θα λάβουν όλες τις αρνητικές ιδιότητες των γονέων τους σύμφωνα με ένα μύθο)
Εκτέλεση [Διεξαγωγή] γάμου ή διαζυγίου
Η προσφορά ή/και ο δανεισμός αντικειμένων
Δράμα και άγχος
 
Αποτέλεσμα
Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στις 14 Οκτωβρίου 2023 έχει πολύ ιδιαίτερη πνευματική και αστρολογική σημασία, επειδή συμβολίζει το φως και τη σκιά καθώς και την καταστροφή και την αναγέννηση. Χωρίς τον ένα πόλο, ο άλλος πόλος δεν μπορεί να υπάρξει. Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη είναι ένας πνευματικός οιωνός γεμάτος δύναμη και μαγεία, τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας και τη ζωή σας μέσα από τις θετικές τελετουργίες.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο ορατός δακτύλιος της φωτιάς, ο οποίος έχει πολλές επιδράσεις και επιρροές, εξ ολοκλήρου στη δύναμη και τον συμβολισμό της φωτιάς, πάνω μας.
πηγή 27-9-23
==================

28–29 Οκτώβριος 2023 Partial Lunar Eclipse
Στις 14 Οκτωβρίου, μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου θα σαρώσει περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής— συνοδεύεται από μια μερική έκλειψη Σελήνης στις 28-29 Οκτωβρίου , ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 η Σελήνη θα διασχίσει την όψη του Ήλιου και μια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή στην Αμερική.
Αυτή η έκλειψη είναι η δεύτερη από τις τρεις « Μεγάλες Αμερικανικές Εκλείψεις »: η πρώτη ήταν ολική έκλειψη το 2017 και η επόμενη θα είναι άλλη μια ολική έκλειψη Ηλίου το 2024 .
Μια έκλειψη δεν έρχεται ποτέ μόνη της —δύο εβδομάδες αργότερα, στις 28–29 Οκτωβρίου , μπορεί να δει κανείς μια μερική έκλειψη Σελήνης στη νυχτερινή πλευρά της Γης .

Οι εκλείψεις χρειάζονται Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο
Η βασική προϋπόθεση για μια ηλιακή έκλειψη είναι η Νέα Σελήνη , η οποία συμβαίνει όταν η Σελήνη περνά ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Μια σεληνιακή έκλειψη απαιτεί Πανσέληνο , όταν η Σελήνη βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από τον Ήλιο.
Η Σελήνη χρειάζεται περίπου 29,5 ημέρες για να περάσει από όλες τις φάσεις της και η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος χωρίζονται κατά περίπου δύο εβδομάδες.
Η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη έχει κλίση κατά περίπου 5,1 μοίρες σε σχέση με την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Αυτός είναι ο λόγος που οι εκλείψεις δεν συμβαίνουν κάθε μήνα: στη Νέα Σελήνη και στην Πανσέληνο, τις περισσότερες φορές, η Σελήνη είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά για να ευθυγραμμιστεί ακριβώς με τη Γη και τον Ήλιο.
Περίπου κάθε έξι μήνες, η Γη έρχεται σε ένα γλυκό σημείο στην τροχιά της όπου μπορεί να συμβεί μια τέλεια —ή σχεδόν τέλεια— τριπλή ευθυγράμμιση της Γης, της Σελήνης και του Ήλιου. Κάθε γλυκό σημείο διαρκεί περίπου 34,5 ημέρες: μια εποχή έκλειψης.

Εάν υπάρχει Νέα Σελήνη κοντά στη μέση μιας εποχής έκλειψης, θα σχηματίσει μια ευθεία γραμμή με τη Γη και τον Ήλιο. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ολική έκλειψη ηλίου ή μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου , εάν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο. Με παρόμοιο τρόπο, μια Πανσέληνος κοντά στη μέση μιας εποχής έκλειψης θα προκαλέσει μια ολική έκλειψη Σελήνης .
Τι είναι η υβριδική έκλειψη Ηλίου;
Από την άλλη πλευρά, αν μια Νέα Σελήνη ή μια Πανσέληνος πλησιάσει στην αρχή ή στο τέλος μιας εποχής έκλειψης, η τριπλή ευθυγράμμιση δεν θα είναι τέλεια. Σε αυτήν την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι είτε μια μερική έκλειψη Ηλίου , μια μερική έκλειψη Σελήνης , είτε, εάν η Σελήνη περάσει μόνο από το αμυδρό εξωτερικό μέρος της σκιάς της Γης, μια μισογύνη έκλειψη Σελήνης .
==============
το σχετικό μας βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου