Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα απίστευτα εκπληκτικό βίντεο!

 

Εκπληκτικό σε σύλληψη κι απόδοση βίντεο

Σχόλια: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)


Σ’ ένα εκπληκτικό βίντεο 3ων λεπτών και 5 δευτερολέπτων, ο δημιουργός του Anime Kanzari συμπύκνωσε όλες σχεδόν τις συνέπειες που προκαλούν τα κοινωνικά δίκτυα, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η καταναλωτική μανία και οι πλατφόρμες τύπου Netflix.

Το βίντεο είναι τύπου animation, προσεκτικά μελετημένο και φτιαγμένο με μια ανατριχιαστικά αισθαντική μουσική επένδυση. Αποδίδει άψογα και συνοπτικά τη μάχη της ανθρωπότητας με το χρόνο, της αναγκαιότητα της αποπομπής των πολιτικών, την εξάρτηση από τα κοινωνικά δίκτυα που προκαλούν μία απεγκεφαλοποίηση του πληθυσμού, το πώς η ανάγκη να είμαστε αρεστοί στους άλλους μέσω των «like» οδηγεί στην αποχαύνωση, την απομόνωση που προκαλούν οι πλατφόρμες προβολής ταινιών «on demand» , την απομάκρυνση από σημαντικά και ουσιώδη πράγματα όπως η σταδιοδρομία που προκαλείται από πλατφόρμες τύπου «only fans» και την επερχόμενη σκλαβοποίση του νεοεμφανιζόμενου «metaverse» .

Είναι ένα βίντεο πραγματικό αριστούργημα από κάθε άποψη. Απολαύστε το και προβληματιστείτε… Θα πρότεινα να το διαδώσετε όπου μπορείτε, ώστε να προβληματιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου