Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο κόσμος του 2028: Τι “τρόμαξε” τον Χαράρι; «Αυτό θα είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας», vid.

 «Αυτά δεν συμβαίνουν εδώ», εξακολουθούν να λένε κάποιοι...


Στο Economist μίλησαν οι Yuval Noah Harari και Mustafa Suleyman σχετικά με τη μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση της εποχής μας:

Την «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στις ζωές μας.

Οι δυο τους συζήτησαν τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στο άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας και πώς μπορεί να ελεγχθεί.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνητής νοημοσύνης που είναι συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής της εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης στην εταιρεία, DeepMind (η οποία εξαγοράστηκε από την Google), Mustafa Suleyman, απάντησε τα εξής στην ερώτηση “πώς θα μοιάζει ο κόσμος το 2028“:

«Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια οι πρωτοπόρες εταιρείες θα εκπαιδεύουμε μοντέλα που θα είναι πάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερα από αυτά που βλέπετε σήμερα. Αντί να παράγει κείμενο μονομιάς, το μοντέλο θα είναι ικανό να παράγει μία αλληλουχία ενεργειών προοδευτικά. Αυτός θα είναι ο χαρακτήρας της ΑΙ που θα δούμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Τεχνητές νοημοσύνες που δεν θα μπορούν απλά να πουν πράγματα, αλλά και να κάνουν πράγματα!».

Ο «προφήτης» του WEF και του Great Reset, Χαράρι, αποκρίθηκε με τη σειρά του:

«Όταν το ακούω αυτό ως ιστορικός, για μένα, αυτό που μόλις άκουσα, αυτό είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας! Όχι το τέλος της ιστορίας! Το τέλος της ιστορίας όπου οι άνθρωποι είναι κυρίαρχοι. Η ιστορία θα συνεχίσει με κάποιον άλλον να έχει τον έλεγχο!!

Σε 5 χρόνια θα υπάρχει μία τεχνολογία που θα λαμβάνει αποφάσεις αυτόνομα και θα μπορεί να δημιουργεί νέες ιδέες αυτόνομα!! Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αντιμετωπίζουμε κάτι σαν αυτό»:

απεμπε-EPA photo

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου