Σάββατο 27 Μαΐου 2023

"Καζάνι που βράζει" τα Βαλκάνια! Έκτακτη συνεδρίαση σερβικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Οι Ρώσοι ειδοποίησαν τον Βούτσιτς για έγχρωμη επανάσταση.

 Οι Σέρβοι ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα για μια ακόμα φορά αφού η φωτιά "θεριεύει"- Σχέδιο “Μπελέρη” εφαρμόζουν οι Αλβανοί του Κοσόβου--Βούτσιτς: Δεν υπογράφω για ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.

Σήμερα στις 27 Μαΐου 2023, πραγματοποιείται στο Βελιγράδι η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου συμμετέχει και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε αυτή την συνεδρίαση, συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των θεσμών ασφαλείας στη Σερβία ( Ένοπλες Δυνάμεις και εκκλησία), και πραγματοποιείται μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και των ντόπιων Σέρβων στους σερβικούς δήμους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου επέβαλε δια της βίας τους νέους Αλβανούς δημάρχους στους σερβικούς δήμους Σβετσάν, Λεπόσεβατς και Ζούμπιν Πατόκ, κάτι που συνάντησε την αντίθεση από ομάδες των ντόπιων Σέρβων.
Η αλβανική αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσει τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα δημοτικά κτίρια, ενώ πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας οι νέοι δήμαρχοι μπήκαν στα γραφεία τους.

Στο θέμα έκαναν παρέμβαση οι ΗΠΑ ζητώντας από την αλβανική πλευρά να ηρεμήσουν την κατάσταση, η οποία όμως δεν θα ηρεμήσει από το νέο σχέδιο τύπο “ Μπελέρη” στο Κόσσοβο αυτήν την φορά.

Με τον φασιστικό τρόπο του Ράμα στην Χιμάρα, οι Αλβανοί του Κοσσόβου “φυτεύουν” Αλβανούς δημάρχους σε σερβικούς δήμους για να αλωνίσουν στην συνέχεια, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική σύγκρουση.

Ο Σέρβος πρόεδρος προειδοποιεί τους Αλβανούς και την διεθνή κοινότητα     

“Τίποτα από αυτά που συμβαίνει σήμερα δεν είναι τυχαίο. Δεν θα αποδεχθώ ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο”, αυτό δήλωσε πριν μερικές ημέρες ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς,  σε μεγάλη συγκέντρωση στο Πάντσεβο.

Σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει αμέτρητες δυσκολίες», είπε ο Βούτσιτς. Όπως τόνισε, τίποτα από αυτά που συμβαίνει σήμερα δεν είναι τυχαίο. «Νόμιζαν και περίμεναν να τους παραδώσουμε το Κοσσυφοπέδιο σε μια πιατέλα. Δεν είναι τυχαίο που χθες σταμάτησαν τους Σέρβους και τους έβαλαν πρόστιμο, λένε ότι είναι λάθος. Απλά μην νομίζετε ότι δεν  καταλαβαίνουμε όταν κάνετε λάθη σε βάρος μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά έχουμε ένα χαρακτηριστικό, που είναι να προστατεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους και να μην ζητάμε τίποτα άλλο», είπε ο ίδιος.

Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι Σέρβοι έδωσαν προθεσμία την 1η Ιουνίου για να σταματήσει το “bullying” των Αλβανών και πρόσθεσε ότι “φοβάται ότι θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο σκληροί για να υπερασπιστούμε τη Σερβία”, κατέληξε ο Βούτσις.

Οι Ρώσοι ειδοποίησαν τον Α.Βούτσις για “ χρωματιστή επανάσταση στην Σερβία

Στις 19 Μαΐου 2023, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν για προσπάθειες οργάνωσης και πραγματοποίησης μιας χρωματιστής επανάστασης στη Σερβία, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

"Λαμβάνω δεδομένα από διαφορετικές υπηρεσίες και οι αδελφές μας υπηρεσίες από την Ανατολή, που μας λένε ότι επίκειται απόπειρα χρωματιστής επανάστασης και ούτω καθεξής. Και τους λέω, δεν ξέρω τι προσπαθούν, ξέρω μόνο ότι είναι αηδιαστικό να προσπαθήστε να καταχραστείτε την τραγωδία, τον θάνατο των παιδιών, για να γίνετε μεγαλύτεροι, καλύτεροι και πιο έξυπνοι για τον λαό μας από ποτέ», είπε ο Βούτσιτς στο πλήθος.

Το σερβικό αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, το Λαϊκό Κόμμα, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης και ορισμένοι άλλοι αντίπαλοι του Βούτσις ( που είναι προσκείμενη στην δύση) συγκέντρωσαν υποστηρικτές και πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων στις 8 Μαΐου για μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή (κοινοβούλιο) προς το κυβερνητικό κτίριο της χώρας.

Το σύνθημα της δράσης ήταν «Η Σερβία ενάντια στη βία», είπαν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της πορείας ότι συμμετείχαν 50 χιλιάδες άτομα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας δεν έδωσε επίσημες εκτιμήσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Ο Βούτσιτς είπε τότε ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τα συναισθήματα των πολιτών για πολιτικούς σκοπούς σε σχέση με δύο σφαγές στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον ίδιο, στη δράση διαμαρτυρίας στις 8 Μαΐου προσήλθαν το πολύ εννέα χιλιάδες άτομα. Οι διαμαρτυρίες επαναλήφθηκαν στις 12 και 19 Μαΐου με το κλείσιμο σημαντικών συγκοινωνιακών αρτηριών του Βελιγραδίου.

Η Σερβία, η Ελλάδα και η Ρωσία είναι στο στόχαστρο της νέας τάξης, όπως και κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είχαν τα περισσότερα θύματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους, και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου