Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟΥ: Δεν θα σας αρέσει - Βροχές, καταιγίδες και κακοκαιρία θα σημαδέψουν την επόμενη περίοδο.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μήνα στη Σερβία, ο καιρός ήταν πολύ ασταθής και σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου Marko Čubril, αυτή τη φορά με υπολογισμούς μέχρι τα τέλη Ιουνίου - η αστάθεια συνεχίζεται.

Έως το Σαββατοκύριακο θα είναι εξαιρετικά ασταθής με συχνές βροχές με καταιγίδες και τοπικές καταστροφές, για το Σαββατοκύριακο και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας είναι δυνατή μέτρια σταθεροποίηση με λιγότερο συχνές βροχές, αλλά μετά τις 6 Ιουνίου πιθανότατα θα είναι και πάλι πολύ ασταθής, γράφει το Blic .

Και οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον Ιούνιο υποδηλώνουν σχετικά φρέσκο ​​και εξαιρετικά ασταθή καιρό.

- Θα συνεχίσει να είναι πολύ ασταθής τις επόμενες ημέρες υπό την επίδραση του κυκλώνα μεγάλου υψομέτρου. Θα πρέπει να περιμένουμε συχνές και ισχυρές καταιγίδες μέχρι το Σαββατοκύριακο, ενώ θα υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για κακοκαιρία και θα πέσουν πάνω από 30 χιλιοστά βροχόπτωση σε λίγη ώρα σε μικρή περιοχή με εμφάνιση χαλαζιού, ισχυρή ακτινοβολία και θυελλώδεις ανέμους. - λέει ο Marko Čubrilo .

Προειδοποιεί για την εκδήλωση αστικών πλημμυρών, την υπερχείλιση αβαθών, χειμαρρωδών ρεμάτων, την εμφάνιση υδάτων στα χωράφια καθώς και τα νερά του υπογείου.

Τονίζει ότι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν μπόρες δεν μπορούν να προβλεφθούν εκ των προτέρων και οι χάρτες του δείχνουν στην πραγματικότητα ζώνες όπου, σύμφωνα με τις προβλέψεις αριθμητικών μοντέλων, θα έπρεπε να είναι οι πιο συνηθισμένες, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι τέτοιες εξελίξεις σχηματίζονται και διαλύονται σε λιγότερο από το μισό μια ώρα, δεν υπάρχει μαθηματικό μοντέλο που να μπορεί να τις προβλέψει με μεγάλη επιτυχία.

Οι αστάθειες θα κινηθούν γενικά νότια-βόρεια με μικρές διακυμάνσεις, ενώ την Παρασκευή ασθενή ψυχρό μέτωπο θα έρθει και από τα βορειοδυτικά.

Οι ημερήσιες μέγιστες έως το τέλος της εβδομάδας θα κυμαίνονται γύρω από τον μέσο όρο, ενώ για το Σαββατοκύριακο, με λιγότερο συχνές βροχές και χαμηλότερη αναλογία υγρασίας στην ατμόσφαιρα, θα είναι ελαφρώς κάτω από το μέσο όρο.

- Γύρω στις 5 Ιουνίου θα είναι πιο σταθερός με λιγότερες συχνές βροχές και μέγιστες ημερήσιες θερμοκρασίες έως περίπου 27 βαθμούς Κελσίου και είναι πολύ πιθανό μετά τις 7 Ιουνίου να ακολουθήσει μια νέα περίοδος πολύ ασταθούς καιρού - λέει ο Čubrilo.

Μακροπρόθεσμα, προσθέτει, προς το παρόν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, και ίσως ακόμη και στις αρχές Ιουλίου, δεν υπάρχει σήμα για μεγαλύτερη σταθεροποίηση και ισχυρότερη απόψυξη, και εάν η τρέχουσα πρόβλεψη γίνει πραγματικότητα, το πρώτο μέρος του καλοκαιριού θα μπορούσε να φέρει ακόμη και σχετικά φρέσκο ​​και ασταθές καιρό.

- Καθώς πρόκειται για πολύ μακρινά χρονικά διαστήματα, οι αλλαγές είναι περισσότερο από πιθανές, αλλά προς το παρόν, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, δύσκολα μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη, θερμότερη και πιο σταθερή περίοδος - καταλήγει ο Čubrilo.

novosti.rs 

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου