Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Οι Παλαιστίνιοι γιορτάζουν τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές στην Τουρκία φωνάζοντας μουσουλμανικό κάλεσμα για σφαγή των Εβραίων.

 Οι Παλαιστίνιοι έδειξαν τη χαρά τους για την προεδρική εκστρατεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, ανηφορίζοντας στο Όρος του Ναού και φωνάζοντας ένα παραδοσιακό μουσουλμανικό κάλεσμα για σφαγή των Εβραίων.Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη νίκη του τη Δευτέρα αφού κέρδισε το 52% των ψήφων. Η Τουρκία λειτούργησε ως καταφύγιο για τους στελέχη της Χαμάς και η τρομοκρατική οργάνωση που είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση της Γάζας ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρη τον Ερντογάν.

Λίγο αργότερα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι ανέβηκαν στο Όρος του Ναού και πραγματοποίησαν συγκέντρωση για να γιορτάσουν τη νίκη του Ερντογάν μπροστά στον Θόλο του Βράχου που χτίστηκε στη θέση των Εβραίων Ναών. Η συγκέντρωση περιλάμβανε μαζικές φωνές «Khaybar Khaybar ya yahud, Jaish Muhammad sa yahud», που σημαίνει «Οι Εβραίοι θυμούνται τον Khaybar, ο στρατός του Muhammad επιστρέφει». Αυτό το άσμα αναφέρεται σε μια μουσουλμανική σφαγή Εβραίων το 628 Κ.Χ.


Η Anti-Defamation League εξήγησε την κακή σημασία αυτής της φράσης στον ιστότοπό της :

«Η επίκληση αυτού του συνθήματος σήμερα σε μια τέτοια διαδήλωση μετατοπίζει προβληματικά τη σύνθετη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση σε μια θρησκευτική μάχη μεταξύ Ισλάμ και Ιουδαϊσμού. Επιπλέον, στον εορτασμό μιας προηγούμενης στρατιωτικής ήττας των Εβραίων, αυτό το άσμα μπορεί να εκληφθεί ως απειλή ένοπλης βίας ή βίαιης απέλασης εναντίον των Εβραίων σήμερα».

Σε ορισμένες χώρες, αυτό το άσμα ταξινομείται ως υποκίνηση σε βία και είναι παράνομο. 

Ο Ερντογάν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Τουρκίας το 2014. Υπό τον Ερντογάν, η Τουρκία είχε σποραδικές σχέσεις με το Ισραήλ με περιοδικές περιόδους πολιτικής εχθρότητας. Πρόσφατα έγιναν κινήσεις προς την προσέγγιση και το 2022, οι δύο χώρες άνοιξαν ξανά πρεσβείες που είχαν κλείσει από το 2018.

Ο Ερντογάν έχει συχνά θέσει το Όρος του Ναού ως προτεραιότητα στις δημόσιες δηλώσεις του. Τον περασμένο μήνα, επέκρινε το Ισραήλ για την καταστολή της παλαιστινιακής βίας στην τοποθεσία.

«Καταδικάζω τις άθλιες πράξεις κατά της πρώτης λίμπλας των μουσουλμάνων και ζητώ να σταματήσουν οι επιθέσεις το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ερντογάν.

Η Qibla αναφέρεται στην κατεύθυνση που προσεύχονται οι μουσουλμάνοι. Ο Μοχάμεντ, ο ιδρυτής του Ισλάμ στη Σαουδική Αραβία, προσευχήθηκε αρχικά προς τον τόπο των κατεστραμμένων Εβραίων ναών στην Ιερουσαλήμ. Αργότερα το άλλαξε και έδωσε εντολή στους οπαδούς του να προσεύχονται προς την Κάαμπα στη Μέκκα, απαγορεύοντάς τους να προσεύχονται προς την τοποθεσία στο Όρος του Ναού. Για το λόγο αυτό, το Al Aqsa, το μόνο τζαμί που υπήρχε στο Όρος του Ναού πριν από την έναρξη της ισραηλινής κυριαρχίας το 1967, κατασκευάστηκε στα νότια του Dome of the Rock. Με αυτόν τον τρόπο, οι μουσουλμάνοι μπόρεσαν να προσεύχονται στο τζαμί με την πλάτη τους στραμμένη προς την τοποθεσία των Εβραίων ναών.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου