Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Βόμβα Βορίδη για τρίτες κάλπες: Υποχρεωτικά αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία – Ένας ο βαθύτερος λόγος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες", σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη.

Μπορεί να βαδίζουμε στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Ιουνίου, μπορεί η συντριπτική νίκη της ΝΔ στις 21 Μαΐου να έφερε προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε πίσω με μεγάλη διαφορά, ωστόσο ζητούμενο για τη ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία και δια στόματος Μ. Βορίδη η …πόρτα για τρίτες κάλπες σε περίπτωση μη επίτευξης του στόχου παραμένει ανοιχτή.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης μιλώντας στο mega υπογράμμισε ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.
Κληθείς να απαντήσει αν η ΝΔ θεωρεί σίγουρη την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου μετά το 40,7% στις πρώτες εκλογές (21ης Μαΐου), ο κ. Βορίδης είπε ότι «ίσα, ίσα που νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο επίδικο των εκλογών. Διότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένας μεγάλος κίνδυνος. Το ότι πήραμε το 40,7%, η αυτοδυναμία μπορεί να μην την παίρνεις ακόμα και αν έχεις 39% κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Το 40,7% από το 39% είναι 1,7%», για αυτό λέω ότι εδώ είναι το επίδικο των εκλογών».
Όπως εξήγησε, δεν είναι τι θέλουμε και τι όχι, καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλο κόμμα.
Όπως είπε, «δεν είναι θέμα να μελετήσουμε… παρακολουθούμε τις τοποθετήσεις των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ λέει «όχι». Όλοι λένε όχι. Επομένως, εδώ δεν είναι θέμα αν θέλουμε ή δεν θέλουμε. Εδώ τίθεται ένα ζήτημα αντικειμενικό. Είναι προφανές ότι προγραμματική σύγκληση και προγραμματική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει. Συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό».
Συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μια σαφή τοποθέτηση, που συσχετίζεται με τις πολιτικές του φιλοδοξίες και επιδιώξεις, θεμιτές πολιτικές φιλοδοξίες, θεμιτές επιδιώξεις λέω εγώ, για την εκλογική αναμέτρηση αυτή και λέει ότι «εγώ δεν πρόκειται να μπω σε μια τέτοια κυβέρνηση, μην το συζητάτε, 147 ή 148 να έχετε μην κοιτάτε από δω». Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, υποχρεωτικά θα πάμε σε τρίτες κάλπες».
Ακόμη, για το αν η ΝΔ θα ζητήσει την ανοχή του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.
Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, «ήδη έχουμε τοποθετηθεί ήδη. Έχουμε πει ότι είναι αδύνατον. Γιατί έχουμε πει ότι είναι αδύνατον; Γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο με ένα κόμμα, το οποίο έχει φιλορωσική εξωτερική πολιτική, με ένα κόμμα που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Εμείς κάθε προσπάθεια θα την καταβάλουμε, αλλά όμως, αυτή η προσπάθεια γίνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, το οποίο εξηγεί γιατί είναι τόσο κρίσιμες οι επικείμενες εκλογές. Αυτές οι εκλογές και είναι σημαντικό να το ξέρουν οι πολίτες, πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ γέννημα συγκεκριμένης συγκυρίας

Ο κ. Βορίδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές, λέγοντας πως υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος για αυτό που έγινε.
«Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή, που δεν ξέρω αν είναι λάθη ή απόψεις που διατυπώθηκαν. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Αυτό του έδωσε έναν συγκεκριμένο τόνο και μια συγκεκριμένη φυσιογνωμία. Καθώς βαδίζουμε σε μια άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη μια τέτοιου τύπου φυσιογνωμία», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου