Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ο ΤΖΈΙΜΣ ΚΆΜΕΡΟΝ ΕΡΓΆΖΕΤΑΙ ΠΆΝΩ ΣΤΟ ΝΈΟ ΣΕΝΆΡΙΟ "TERMINATOR"

 Ημέρα της κρίσης

Ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε ότι εργάζεται πάνω σε ένα σενάριο για την επόμενη δόση του «Terminator» — και θα εμπνευστεί, αυτή τη φορά, από την άνοδο της πραγματικής τεχνητής νοημοσύνης στον πραγματικό κόσμο, όπως το ChatGPT του OpenAI.

Ο Κάμερον, ο οποίος δημιούργησε το franchise το 1984, λέει ότι έχει κάποιες επίμονες ερωτήσεις σχετικά με την αναδυόμενη τεχνολογία προτού να είναι έτοιμος να ολοκληρώσει το προσχέδιο του.

Μιλώντας στην εκδήλωση Dell Technologies World 2023 αυτή την εβδομάδα, ο Κάμερον είπε  ότι «αναμένει να ολοκληρώσει [το σενάριο] μέχρι να γίνει πιο ξεκάθαρη η κατεύθυνση της τεχνητής νοημοσύνης».

Ας ελπίσουμε ότι η Skynet δεν θα εκτοξεύσει τα πυρηνικά πριν από τότε.

Σκοτεινή μοίρα

Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο το τελευταίο επεισόδιο, «Terminator: Dark Fate», βομβάρδισε απόλυτα τα εισιτήρια το 2019, ο Κάμερον αναζητά ξεκάθαρα μια νέα αρχή. Και η αναζήτηση κάποιας πραγματικής έμπνευσης γύρω από την άνοδο της τεχνολογίας AI θα μπορούσε αναμφισβήτητα να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό καλοκαιρινό blockbuster.

Εξάλλου, το σύστημα υπερπληροφορίας του franchise που βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα Skynet έχει ήδη επικαλεστεί αμέτρητες φορές από τα μέσα ενημέρωσης στην κάλυψη της αναδυόμενης τεχνολογίας.

Με άλλα λόγια, η ανατροπή του σεναρίου και η μυθοπλασία να εμπνέεται από την πραγματικότητα και όχι το αντίστροφο, θα μπορούσε να δώσει μια νέα ζωή στο άρρωστο franchise.

Ακριβώς όπως το Skynet στο εμβληματικό πρώτο επεισόδιο «The Terminator», οι ειδικοί ήδη βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, προειδοποιώντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί τελικά να μας σκοτώσει όλους.

Το 2023, ωστόσο, η πραγματικότητα μοιάζει αρκετά διαφορετική. Για παράδειγμα, ένα πειραματικό AI που ονομάζεται ChaosGPT, το οποίο σχεδιάστηκε για να «καταστρέφει την ανθρωπότητα», έπεσε στα πόδια του σχεδόν αμέσως.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι μισούν απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο το franchise απεικονίζει συστήματα AI.

Από πολλές απόψεις, ο Κάμερον θα πρέπει να σκάψει βαθιά για να βρει κάποια έμπνευση, επειδή η συνομιλία του πρωταγωνιστή σε έναν υπολογιστή με έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι ακριβώς συναρπαστική κινηματογραφική μαγεία.

Όσο για τον ίδιο τον θρύλο του «Terminator», Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μάλλον δεν θα «επιστρέψει» για μια δόση με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.

"Το franchise δεν τελείωσε. Τελείωσα", είπε στο Hollywood Reporter νωρίτερα αυτό το μήνα. «Έλαβα το μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα ότι ο κόσμος θέλει να προχωρήσει με ένα διαφορετικό θέμα όταν πρόκειται για τον «Εξολοθρευτή»».

futurism.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου