Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Γερμανός υπουργός: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως η Ρωσία μετά τη νίκη του Ερντογάν.

Στο Βερολίνο σχολίασαν τη νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών . Για κάποιο λόγο, σχολίασε ο υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ. Ίσως λόγω τουρκικής καταγωγής.Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Οζντεμίρ, η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει δραστικά την πολιτική της πορεία προς την Τουρκία μετά την επανεκλογή του Ερντογάν.

Ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την επιδοκιμασία του ότι έχει ήδη υπάρξει αλλαγή πλεύσης προς τη Ρωσία. Και τώρα, κατά τη γνώμη του, είναι καιρός να κάνουμε το ίδιο και με την Τουρκία.

Ο Οζντεμίρ επιμένει σε μια καμπή στις σχέσεις του τουρκικού «υπερεθνικισμού» και «φονταμενταλισμού».

Η επανεκλογή του Ερντογάν, είπε, έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις για την κοινωνία στη Γερμανία , μεταξύ άλλων επειδή πολλοί από τους ιμάμηδες που εργάζονται στη Γερμανία αποστέλλονται από τις τουρκικές θρησκευτικές αρχές.

"Πρέπει να μιλήσουμε για το ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν η επόμενη γενιά ιμάμηδων από την Τουρκία είναι ακόμη πιο εθνικιστές, ακόμη πιο θρησκευτικά φονταμενταλιστές. Θα υπάρξουν αυτοί που θα επηρεάσουν τα παιδιά στη Γερμανία", αναφέρει το TASS, σύμφωνα με τα λόγια του Γερμανού υπουργού.

Ο Τζεμ Οζντεμίρ είχε νωρίτερα ασκήσει έντονη κριτική στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία και ψήφισαν τον Ερντογάν. Κατά τη γνώμη του, δεν θα είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες της επιλογής τους.

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου