Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ο Πούτιν συνεχάρη τον Ερντογάν για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας.

 Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας . Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή 28 Μαΐου η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.«Η νίκη στις εκλογές ήταν φυσικό αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς εργασίας σας ως αρχηγός της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ξεκάθαρη απόδειξη της υποστήριξης του τουρκικού λαού στις προσπάθειές σας να ενισχύσετε την κρατική κυριαρχία και να ασκήσετε μια ανεξάρτητη, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», αναφέρει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα. .

Ο Πούτιν είπε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή του Ερντογάν στην ενίσχυση των φιλικών ρωσοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τον εποικοδομητικό μας διάλογο για επίκαιρα ζητήματα της διμερούς, περιφερειακής και διεθνούς ατζέντας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεπή υλοποίηση των σχεδιαζόμενων κοινών έργων, πρωτίστως της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Akkuyu και της δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Νωρίτερα, στις 28 Μαΐου, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον δεύτερο γύρο ψηφοφορία αργία της δημοκρατίας και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους.

Σύμφωνα με την τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Ερντογάν κερδίζει το 52,12% των ψήφων μετά την επεξεργασία του 98,22% των ψηφοδελτίων. Το αποτέλεσμα του αντιπάλου του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu είναι 47,88%.

Αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες συνεχάρησαν επίσης τον Ερντογάν για τη νίκη του, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και του εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι .

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθη στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Μετά την επεξεργασία του 100% των ψηφοδελτίων, ο Ερντογάν κέρδισε το 49,51% των ψήφων και ο Κιλιτσντάρογλου το 44,88%.

Στις 28 Μαΐου έγινε ο δεύτερος γύρος. Τα εκλογικά τμήματα ήταν ανοιχτά μέχρι τις 17:00 (συμπίπτει με την ώρα της Μόσχας). Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο θα φτάσει το ρεκόρ του 90% . Ο Kılıçdaroğlu προέτρεψε τους πολίτες να μην τεμπελιάσουν και να πάνε να ψηφίσουν .

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία λόγω της διάδοσης προκλητικών μηνυμάτων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας.

iz.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου