Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η μετά θάνατον ζωή αρχίζει με το θάνατο.

Το γεγονός ότι η μετά θάνατον ζωή υπάρχει αποδεικνύεται από τις ιστορίες ανθρώπων που επέζησαν από κώμα ή κλινικό θάνατο. Όλοι τους κατέληξαν σε μέρη που, ίσως, θα μπορούσαν να ταυτιστούν ως παράδεισος, κόλαση ή καθαρτήριο.Πέντε χρόνια σε δεκαπέντε λεπτά.

Η Linda Kramer, κάτοικος Αυστραλίας, πήγε στο μπάνιο στις 6 Μαΐου 2001 και εκεί έχασε τις αισθήσεις της. Αργότερα αποδείχθηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση κλινικού θανάτου για 15 λεπτά.

Η γυναίκα βρέθηκε σε ένα χωράφι διάσπαρτο με λουλούδια, μια γραφική οροσειρά φαινόταν από μακριά και ακόμη πιο μακριά - γιγάντιοι ουρανοξύστες. Με αυτόν τον τρόπο, η Linda ανακάλυψε ότι ήταν σε θέση να πάρει οποιαδήποτε μορφή και να μεταμορφωθεί σε άλλα πλάσματα που γνώρισε σε αυτό το μέρος.


Θα μπορούσε επίσης να είναι αμέσως οπουδήποτε ήθελε να είναι. Στον παράδεισο (όπως χαρακτήρισε αυτό το μέρος), η Linda πέρασε, σύμφωνα με τα συναισθήματά της, περίπου πέντε χρόνια, αν και στην πραγματικότητα χρειάστηκε μόνο ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να αναζωογονηθεί.

Οι περιπέτειες ενός νευροχειρουργού.

Ο Αμερικανός νευροχειρουργός Eben Alexander τέθηκε σε τεχνητό κώμα από γιατρούς το 2008 λόγω οξείας βακτηριακής λοίμωξης. Παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για μια εβδομάδα.

Ξυπνώντας, ο Αλέξανδρος θυμήθηκε τα οράματα που είχε επισκεφτεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αρχή βρέθηκε στο σκοτάδι, το οποίο στη συνέχεια διαπέρασε ένα λευκό φως. Συνοδευόταν από υπέροχη μουσική. Και τότε του εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία τον συνόδευσε στην «Κοιλάδα των Πυλών».

Όπως θυμάται ο ερευνητής, η γυναίκα δεν πρόφερε λέξη, αλλά τον κοίταξε με μάτια που γυαλίζουν και ένα ζεστό χαμόγελο έπαιζε στο πρόσωπό της. Τον γέμισε με ένα αίσθημα απεριόριστης αγάπης. Ο Αλέξανδρος συνάντησε επίσης σε αυτό το μέρος μια συγκεκριμένη οντότητα, παρόμοια με μια θεότητα.

«Υπάρχει νόημα στη ζωή μας και η απόδειξη αυτού από τη σκοπιά της νευροεπιστήμης είναι ότι η συνείδησή μας επιβιώνει από τον θάνατο του σώματος και η ενωτική δύναμη της αγάπης είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μας ενώνει», κατέληξε. αργότερα, περιγράφοντας την «μεταθανάτια» εμπειρία του.


"Στείλτε τον πίσω στο ντους"

Το 2012, ένας κάτοικος του Ντάλας (ΗΠΑ, Τέξας) ονόματι Phil Roiz έφαγε για δείπνο μια προσυσκευασμένη σαλάτα από ένα σούπερ μάρκετ, η οποία προφανώς αποδείχθηκε μπαγιάτικη. Σύντομα ένιωσε αδιαθεσία, άρχισε να έχει κοιλιακούς πόνους και εμετούς. Παρόλα αυτά, ο Φιλ δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια και πήγε για ύπνο.

Το επόμενο πρωί, ο άντρας πήγε στο ντους και έκανε πάλι εμετό. Ο Φιλ έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο πάτωμα της καμπίνας του ντους, χτυπώντας το κεφάλι του. Την ίδια στιγμή, το πεσμένο σώμα έφραξε την αποχέτευση και ο θάλαμος άρχισε να γεμίζει με νερό.

Ο Ροΐζ δεν έχασε τις αισθήσεις του, προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά δεν του είχε απομείνει δύναμη και το νερό κάλυψε το πρόσωπό του.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, βρίσκομαι σε ένα μέρος που μοιάζει με δωμάτιο, στο μέγεθος μιας συνηθισμένης κρεβατοκάμαρας», θυμάται ο Phil. «Υπήρχε το πάτωμα του μπάνιου μου, αλλά υπήρχαν άλλοι άνθρωποι γύρω μου σε άλλα δωμάτια. "

Σύμφωνα με τον άνδρα, ένας τύπος στεκόταν στα τέσσερα δίπλα του και γκρίνιαζε. Έμοιαζε σαν να ήταν πολύ άρρωστος. Εκεί κοντά ήταν μια γυναίκα, η οποία επίσης γκρίνιαζε, και ο Φιλ κατά κάποιον τρόπο ήξερε ότι ανησυχούσε για τα δύο μικρά παιδιά της.

Ξαφνικά, δύο ανθρωποειδή όντα, μάλλον αρσενικά, εμφανίστηκαν μπροστά στον Φιλ. Έσκυψαν από πάνω του κοιτώντας τον.


«Αυτός στα δεξιά μου είπε σε αυτόν στα αριστερά μου: «Τι κάνει εδώ; Δεν ανήκει εδώ. Στείλτε τον πίσω στο ντους», θυμάται ο Roiz.

Μετά από αυτό, ένιωσε ότι κινούνταν κάπου μέσα από ένα φωτεινό τούνελ, και τον περιέβαλαν πολύχρωμα φώτα. Τότε ο Φιλ ξύπνησε στο ντους και βρέθηκε να κοιτάζει από ψηλά το σώμα του. Το νερό σχεδόν του σκέπασε το κεφάλι. Λίγες στιγμές αργότερα, ο άνδρας επέστρεψε στο σώμα του. Κατάφερε να ανακτήσει κάποιες δυνάμεις και κατάφερε να σταθεί όρθιος.

Ο Αμερικανός ισχυρίζεται ότι αυτό το περιστατικό τον άλλαξε για πάντα.

"Δεν ανησυχώ πια για τον θάνατο. Ξέρω ότι συνεχίζουμε να ζούμε και η ψυχή μας ζει για πάντα και καταλήγουμε σε διαφορετικά μέρη", λέει. Δεν βλέπει όμως πλέον το νόημα να ανέβει στα σκαλιά της καριέρας, να κερδίζει χρήματα και διάφορα υλικά οφέλη.

Είναι ο θάνατος συνέχεια της ζωής;

Ο Eben Alexander, αναλογιζόμενος την εμπειρία του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μετά τον φυσικό θάνατο, μέρος του ρεύματος της συνείδησης ή της προσωπικότητας ενός ατόμου συνεχίζει να υπάρχει.

Η ύπαρξη συνεχίζεται είτε στον «λεπτό» κόσμο, ή ακολουθεί η αναγέννηση σε άλλο σώμα. Ταυτόχρονα, η μνήμη των προηγούμενων ζωών στο φυσικό κέλυφος διαγράφεται, αλλά μερικές φορές όχι εντελώς, και μπορεί να αναδυθεί υπό ορισμένες συνθήκες.

Όσον αφορά τα οράματα κοντά στο θάνατο, οι περισσότεροι επιστήμονες τείνουν να τα θεωρούν ως αποτέλεσμα μιας έκρηξης εγκεφαλικής δραστηριότητας κατά τη διαδικασία του θανάτου, δηλαδή συνηθισμένων παραισθήσεων. Ωστόσο, οι μυστικιστές ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέονται με την αρχή της μετά θάνατον ζωής: οι ψυχές υφίστανται μια ορισμένη επιλογή και μετά πηγαίνουν εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει.

Συγγραφέας Irina Shlionskaya

pravda.ru
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου