Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

«Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ» ο Βούτσιτς έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καταλάβετε το παιδί σας, αλλιώς αυτό το παιδί θα κάνει ένα θαύμα./Βούτσιτς: Οι Σέρβοι δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR, αλλά από τις ειδικές δυνάμεις του Κούρτι και τους ψεύτικους δήμαρχους! Τραυματίστηκαν 52 Σέρβοι και 41 στρατιώτες της KFOR.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Σερβίας, Aleksandar Vučić, απευθύνθηκε στους πολίτες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ Ο Βούτσιτς έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καταλάβετε το παιδί σας, αλλιώς αυτό το παιδί θα κάνει ένα θαύμα

Φωτογραφία: Tanjug

Ο πρόεδρος είπε ότι έλεγε εδώ και μήνες ότι ο Aljbin Kurti είχε μόνο μία επιθυμία - να προκαλέσει συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, να οδηγήσει σε αιματοχυσία σε ολόκληρη την περιοχή, και λίγοι ήθελαν να ακούσουν την αλήθεια και να κατανοήσουν την ουσία.

- Τις τελευταίες τρεις μέρες ακόμη και ένας αδύναμος και πολιτικά αναλφάβητος μπορούσε να καταλάβει τι ήταν προετοιμασμένο για σήμερα. Όλα οργανώθηκαν από τον Aljbin Kurti για να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των Σέρβων και του ΝΑΤΟ και αυτός, που είναι ο μόνος υπεύθυνος, πλένει τα χέρια του Pilat και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του - είπε ο Vučić.


Ο πρόεδρος είπε ότι οι Σέρβοι ήθελαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τη βίαιη κατάληψη της Oština.

- Σέρβοι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχιας στις 7 σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν μπροστά από τους δήμους Zvečan, Zubin potok και Leposavić για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την εισβολή παράνομων κατακτητών Kurti στα σερβικά κτίρια, επειδή στρατιώτες της KFOR, αν και έδωσαν εγγυήσεις, δεν προστάτευσε τους Σέρβους και δεν απέτρεψε την παράνομη και βίαιη κατάληψη δήμων και τη βία στην οποία εκτέθηκαν οι Σέρβοι. Τους Σέρβους περίμεναν στρατιώτες της KFOR και συρματοπλέγματα και οι «δήμαρχοι» του Κούρτι που επέλεξε στην τουαλέτα του ή στο υπουργικό του γραφείο, όλα είναι ένα. - αυτός είπε.

Ο πρόεδρος λέει ότι η KFOR άφησε τους «δημάρχους» του Κούρτι να μπουν στα κτίρια του Δήμου και μετά «τους προστάτευσαν δήθεν από τους Σέρβους», αντί να κάνουν το αντίστροφο.

- Αυτός ο ψεύτικος δήμαρχος είναι ακόμα στον Δήμο Λεπόσαβιτς. Οι περισσότεροι Σέρβοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον δήμο Zvečan, όπου το πρωί η KFOR άφησε μέρος των εργαζομένων στην είσοδο, όπου ήταν τα λεγόμενα. συναντήθηκαν με δακρυγόνα από αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου και διώχθηκαν βίαια - λέει ο πρόεδρος και προσθέτει:

- Δύο οχήματα ROSU παρέμειναν περικυκλωμένα από Σέρβους, στα οποία ο σερβικός λαός κρέμασε μια σημαία και έγραψε τέσσερα γράμματα S, αλλά οι Σέρβοι δεν άσκησαν βία. Οι Σέρβοι πρότειναν στην KFOR να αντικαταστήσει τη ROSA με ειδικές δυνάμεις και να παραμείνει η KFOR. Οι Σέρβοι δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR.

- Τότε ο διοικητής της KFOR για την ανατολική περιοχή είπε ότι κατανοούσε τις σερβικές απαιτήσεις και ότι θα τις μεταβιβάσει. Η KFOR θέτει στη συνέχεια την όλη συμφωνία με το γεγονός ότι οι Σέρβοι απελευθερώνουν δύο οχήματα μάχης ROSA πίσω από τον κλοιό της KFOR, πιο κοντά στον δήμο, επειδή οι Αλβανοί αστυνομικοί τους φοβούνται τρομερά τους παρόντες Σέρβους, παρόλο που οι ίδιοι οι Σέρβοι βρίσκονταν στον διπλό κύκλο. ROSA και KFOR. Οι Σέρβοι δεν συμφώνησαν σε αυτό και τότε η KFOR ανέλαβε δράση. Στην πρώτη σειρά ήταν οι Igor Simić και Goran Rakić. Άρχισαν να τους χτυπούν στα πόδια και το κεφάλι και ο Dragiša Milović, ο οποίος ήταν στην πρώτη σειρά και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην KBC Kosovska Mitrovica, τραυματίστηκε σοβαρά. Τους χτυπούσαν, τους κλώτσησαν, τους έσυραν. Προσπάθησαν να τραβήξουν τον Σίμιτς στον κύκλο τους εντελώς. Οι Σέρβοι μετά βίας τον χώρισαν την τελευταία στιγμή. Κάνουν τον Μίλοβιτς και τον Ράκιτς, αρχίζουν να πετούν βόμβες-σοκ στον κόσμο που είναι όρθιος, κάποιοι αρχίζουν να κρύβονται και άλλοι δέχονται τον αγώνα. Με γροθιές, σε μέλη της KFOR οπλισμένα μέχρι τα δόντια. Ένα μέλος της ROSU με καλάσνικοφ γονατίζει στο έδαφος και πυροβολεί αρκετούς πυροβολισμούς.

Ο Dragiša Galjak, ένας αχθοφόρος από την Kosovska Mitroivica, χτυπήθηκε από πίσω, λέει ο Vučić. 

- Τον χτύπησαν δύο σφαίρες. Τότε οι Σέρβοι απάντησαν με πέτρες. Ελεύθεροι σκοπευτές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία. Περισσότεροι από 52 Σέρβοι τραυματίστηκαν. Τρεις Σέρβοι τραυματίστηκαν σοβαρά - είπε.

Οι Σέρβοι προειδοποίησαν την KFOR ότι οι Αλβανοί είναι οπλισμένοι στο δημοτικό κτίριο, λέει ο πρόεδρος. 

Ο Dragiša Milović έχει σοβαρές σωματικές βλάβες από χτυπήματα, ο Časlav Sofronijević τραυματίστηκε σοβαρά από πολλά χτυπήματα, εξηγεί.

Τέσσερις Σέρβοι συνελήφθησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την KFOR για την απελευθέρωσή τους, είπε ο Βούτσιτς.

Συνολικά 41 μέλη της KFOR τραυματίστηκαν. Τρεις είναι σοβαρά τραυματίες, ισχυρίζεται ο Βούτσιτς και λέει ότι ελπίζουμε κανείς από αυτούς να μην είναι απειλητικός για τη ζωή του.

- Για όλα φταίει ο Αλτζμπίν Κούρτι. Προειδοποίησα για αυτό, αλλά κανείς δεν ήθελε να το ακούσει - είπε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος είπε ότι η Σερβία δεν θα επιτρέψει τη δίωξη, το πογκρόμ ή τη δολοφονία του σερβικού λαού.

- Μια συνάντηση με τον Κουίντα έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 8 το πρωί - είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι μάλλον δεν θα πάει στη Μπρατισλάβα γι' αυτό.

Ο πρόεδρος λέει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ειρήνη και ζητά από τη διεθνή κοινότητα να συζητήσει με τον Aljbin Kurti.

Λέει ότι παρακαλεί ασταμάτητα τις χώρες του Κουίντε να «καταλάβουν τα παιδιά τους».

Αμέσως μετά την ομιλία, ο Πρόεδρος της Σερβίας θα περάσει στη διοικητική γραμμή.

Ο Βούτσιτς θα διανυκτερεύσει με τον στρατό και από εκεί θα παρακολουθεί την κατάσταση.

novosti.rs

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Βούτσιτς: Οι Σέρβοι δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR, αλλά από τις ειδικές δυνάμεις του Κούρτι και τους ψεύτικους δήμαρχους! Τραυματίστηκαν 52 Σέρβοι και 41 στρατιώτες της KFOR.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλά απόψε για την κατάσταση στο Κόσοβο και τα Μετόχια, από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την ομιλία, ο Πρόεδρος της Σερβίας θα περάσει στη διοικητική γραμμή. Θα διανυκτερεύσει με τον στρατό και από εκεί θα παρακολουθεί την κατάσταση.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TV PINK / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΟΘΟΝΗΣ

- Λέμε εδώ και μήνες ότι ο Κούρτι έχει μόνο μια επιθυμία, να προκαλέσει συγκρούσεις και να οδηγήσει σε αιματοχυσία. Λίγοι ήθελαν να ακούσουν την αλήθεια και να καταλάβουν την ουσία. Τις τελευταίες τρεις μέρες όλοι, ακόμα και οι πολιτικά αναλφάβητοι, μπορούσαν να καταλάβουν τι ετοιμάζεται για σήμερα, όλα τα οργάνωσε ο Κούρτι για να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Σέρβων και ΝΑΤΟ και έπλενε τα χέρια του και έλεγε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό - είπε.Βούτσιτς.

Επεσήμανε ότι οι Σέρβοι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, στο Zvečan, στο Leposavic και στο Zubin Potok, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή οι στρατιώτες της KFOR, παρά τις εγγυήσεις, δεν προστάτευσαν τους Σέρβους, παρόλο που είχαν δώσει επανειλημμένα εγγυήσεις ότι θα το έκανε.

- Δήμαρχοι υπό εισαγωγικά, που επέλεξε ο Κούρτι στην τουαλέτα ή στο υπουργικό του γραφείο. Οι Σέρβοι μας δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR, αλλά από τις ειδικές δυνάμεις του Κούρτι και τους ψεύτικους δήμαρχους - είπε ο Βούτσιτς.

- Οι Σέρβοι δεν ενοχλήθηκαν από την Kfor. Ο διοικητής τους για την ανατολική περιοχή είπε ότι κατανοούσε τις σερβικές απαιτήσεις. Η KFOR όρισε την όλη συμφωνία με το γεγονός ότι οι Σέρβοι θα απελευθέρωναν δύο αστυνομικά οχήματα. Οι Σέρβοι δεν συμφώνησαν σε αυτό. Σας λέω την απόλυτη αλήθεια. Και μετά μπήκαν στη δράση.

Ποιοι είναι οι τραυματίες Σέρβοι στο Κόσοβο και τα Μετόχια;

Ο Ντράγκισα Γκάλιακ πυροβολήθηκε από πίσω, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου