Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Ένας προϊστορικός Άγγελος της Αποκάλυψης βρέθηκε στη Γιακουτία.

 

Πριν από λίγες ημέρες, ο χρήστης του tiktok yura.amyr28rus δημοσίευσε ένα πολύ αμφιλεγόμενο βίντεο με ένα γλυπτό ενός αγγέλου που ανασύρθηκε από τον μόνιμο παγετό. Ο τόπος της ανακάλυψης είναι το κοίτασμα άνθρακα Elga:

Οι σχολιαστές διχάζονται σχετικά με το τι είναι και αν το εύρημα σημαίνει κάτι. 

Για παράδειγμα, ορισμένοι ανεπαρκώς σκεπτόμενοι έχουν προτείνει ότι το γλυπτό είναι ψεύτικο και φτιάχτηκε από ανθρακωρύχους. Η υπόθεση είναι ηλίθια λόγω του γεγονότος ότι η κατασκευή ενός τέτοιου γλυπτού (το υλικό δεν αναφέρεται στο βίντεο) είναι εξαιρετικά δύσκολη και μακροχρόνια, ακόμη και εκατομμύρια προβολές του βίντεο δεν θα αποδώσουν. 

Επιπλέον, η δράση λαμβάνει χώρα στο τμήμα Moksha του Διαδικτύου, το οποίο κατοικείται από Mokshas που κλέβουν οτιδήποτε κακό. Το κλιπ έχει ήδη κλαπεί πολλές φορές, αλλά τα πράγματα μόλις αρχίζουν.  Δεν δημοσιεύουμε το πρωτότυπο για τεχνικούς λόγους. Αν και είναι πιθανό να μην είναι ούτε αυτό το πρωτότυπο: έτσι είναι οι bog tiktokers. 

Μια δεύτερη θεωρία του καναπέ προτείνει ότι πρόκειται για ταφόπλακα. Η έκδοση είναι ακόμη πιο ηλίθια από την πρώτη. Γιατί; 

Πρώτον, το κοίτασμα άνθρακα του Έλγκα, όπου βρέθηκε αυτό, εξορύσσει κάρβουνο κοκκοποίησης. Ο άνθρακας κοκκοποίησης είναι πάντα βαθύς. Ακόμα και αν υπάρχει ανοιχτή εξόρυξη εκεί, μιλάμε για δεκάδες μέτρα. 

Δεύτερον, ας δούμε στο χάρτη περιγράμματος πού βρέθηκε αυτό:

Το κοίτασμα άνθρακα Elga είναι ένα προγονικό κινεζικό έδαφος που ο κ. Muravyov-Amursky κατέλαβε από την αυτοκρατορία Qing το 1858 στο πλαίσιο της Συνθήκης του Aigun:

Μέχρι το 1858 ζούσαν εκεί Κινέζοι και οι επιτύμβιες στήλες με αγγέλους δεν είναι κατά κάποιο τρόπο χαρακτηριστικές για την Κίνα. Σε μεταγενέστερο χρόνο δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί επειδή η περιοχή ήταν αραιοκατοικημένη, κάτι που, φυσικά, δεν άργησε να συμβεί. 

Ο Nikolay Nikolayevich Muravyov, ο ιδρυτής του Βλαδιβοστόκ και του Χαμπάροφσκ, ήταν Ρώσος κόμης, οπότε όταν απέσπασε εδάφη από την Κίνα, το έκανε για τον ρωσικό λαό. Αλλά το 1917, οι Ουντμούρτ, οι Μορντοβιανοί και οι Μόκσα ήρθαν στην εξουσία στη Ρωσία - δηλαδή οι δουλοπάροικοι, οι οποίοι εξακολουθούν να κυβερνούν στους βάλτους τους και να εμπορεύονται κινεζικό ξυλάνθρακα με την Κίνα. Και όλοι οι κόμητες που δεν κατέφυγαν στο Παρίσι, όπως γνωρίζουμε, σφαγιάστηκαν. Έτσι, αν ο Νικολάι Νικολάεβιτς γνώριζε ότι αυτό θα συνέβαινε - θα επιθυμούσε να επιστρέψουν τα εδάφη στην Κίνα και όλοι οι επαναστάτες και οι απόγονοί τους μαζί με τους επαναστάτες ναυτικούς και τους υπόλοιπους Μοκσά - να θαφτούν στα ορυχεία. Πιστεύουμε ότι ο σύντροφος Σι θα διορθώσει σύντομα αυτό το τερατώδες ιστορικό λάθος της καταμέτρησης. 

Αλλά πίσω στην προέλευση του γλυπτού. Στο βαθμό που μπορεί κανείς να κρίνει από την τεχνολογία της δημιουργίας του - είτε πρόκειται για πέτρα είτε για χαλκό - είναι προϊόν ενός προϊστορικού πολιτισμού. Γι' αυτό το λόγο, οι πιλότοι των ελικοπτέρων ερειπίων στάλθηκαν στη Γιακουτία για να κρύψουν το τεχνούργημα. Αυτή είναι η γνώμη των περισσότερων σχολιαστών, αν και οι απόψεις διίστανται και σε αυτόν τον τομέα. 

Ένα τόσο σπάνιο εύρημα είναι αναμφίβολα ένα μυστικιστικό σημάδι, οπότε το σημάδι πρέπει να ερμηνευτεί με κάποιο τρόπο. Και στην προσπάθειά τους να το ερμηνεύσουν, οι περήφανοι πατριώτες ενθουσιάστηκαν και είδαν στο γλυπτό τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος προφητεύει τη νίκη του λαού της Μόκσα στην Ουκρανία. 

Η θεωρία είναι πολύ διασκεδαστική, διότι όταν ο Βλαδίμηρος, ο πρίγκιπας του Κιέβου, βάφτισε τη Ρωσία, οι Μόκσα κάθονταν σε χριστουγεννιάτικα δέντρα στους βάλτους τους και μουγκρίζανε λόγω υποανάπτυκτης φωνητικής συσκευής. Οι Mokshas, όσο μορφωμένοι και αν ήταν, συνέχισαν να χρησιμοποιούν τη διάλεκτο του βάλτου, όπου όλες οι λέξεις περιστρέφονται γύρω από τη σεξουαλική πράξη. Και τώρα οι Mokshas βομβαρδίζουν το Κίεβο. Ποιος Αρχάγγελος Μιχαήλ;  Ο Αρχάγγελος έρχεται στους Μοκσά με μια ατομική βόμβα ή κάποιο άλλο όπλο ολικής εξόντωσης. 

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, ο σχολιαστής Filin πρότεινε μια πιο λογική εκδοχή, με την οποία συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό το γλυπτό είναι πιθανότατα μέρος μιας σύνθεσης που απεικονίζει τους τέσσερις Αγγέλους της Αποκάλυψης, τα ονόματα των οποίων είναι Discord, War, Famine και Death. Ο άγγελος κρατάει ασπίδα και σπαθί, οπότε πρόκειται είτε για Πόλεμο είτε για Διχόνοια, δηλαδή για εμφύλιο πόλεμο. Εδώ οι Mokshas έχουν βρει ένα για τον εαυτό τους. Σύντομα θα βρεθούν και άλλοι Άγγελοι, οπότε μείνετε συντονισμένοι. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ :  Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου