Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Υβρίδια λύκων κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα και επιτίθενται σε ανθρώπους.

 Η «πολιορκία» των λύκων σε χωριά ή και πόλεις είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις όσοι ήρθαν σε επαφή με αυτά τα ζώα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για υβρίδια, καθώς η συμπεριφορά τους είναι απρόβλεπτη και δεν διστάζουν να επιτεθούν στον άνθρωπο.


Στις επαρχιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης έχουν εμφανιστεί αγέλες από 20 λύκους που κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα, στα οποία στήνουν καρτέρι! «Στις 15 Ιανουαρίου ένας φίλος μου, την ώρα που κυνηγούσε, στα 80 μέτρα μπροστά του είδε να επιτίθενται στον σκύλο του έξι λύκοι. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει, το πήραν το ζώο άρον άρον από τα δόντια τους, με φωνές, φασαρία, το έφερε στον κτηνίατρο, ωστόσο το σκυλί κατέληξε» δήλωσε εκπαιδευτής σκύλων από την περιοχή.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες βρέθηκε χτυπημένος από αυτοκίνητο νεκρός λύκος λίγα μέτρα έξω από την Επανομή, κοντά σε σούπερ μάρκετ.

Την άποψη ότι πρόκειται για υβρίδια υποστηρίζει και ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά αυτών των λύκων. «Την ώρα που εκπαίδευα έναν σκύλο και τον φώναξα, πετάχτηκαν οι λύκοι με το άκουσμα της φωνής μου, ωστόσο δεν πλησίασαν. Ενας γνήσιος λύκος δεν έχει τόσο μεγάλα αυτιά. Ενας γνήσιος λύκος, εάν δει άνθρωπο ή σκυλιά, φεύγει, τρομάζει, αυτά μάλλον είναι υβρίδια» είπε.

Τα υβρίδια διατηρούν τα άγρια ένστικτα του λύκου, έχουν όμως εξοικείωση με τον άνθρωπο, που δεν τον φοβούνται, αλλά μπορεί να του επιτεθούν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν εθιστεί στο κρέας σκύλου.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου