Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Και μετά τι; Θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε κι άλλους; Θα συνεχίσουμε τον αφοπλισμό μας;

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος συνέπεια της σημερινής συντριβής του Α/Φ της ΠΑ.

Και μετά τι; Θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε κι άλλους; Θα συνεχίσουμε τον αφοπλισμό μας; Θα παραμείνουν τα φτερά των F16 χωρίς stand off πυραύλους; Θα συνεχίσει το ΠΝ να επιχειρεί με 50 χρόνων πλοία και υποβρύχια; Γι' αυτό πολέμησαν; Γι'αυτό δέχονταν τόσα G;

Γι' αυτό βγαίνει στα ανοιχτά το ΠΝ; Η στάση μας είναι ατιμωτική και οι ευθύνες είναι δικές μας. Όχι μόνο της Βουλής. Δικές μας. Είμαστε συνένοχοι σε όλο αυτό. Είμαστε συνένοχοι, γιατί συμφωνούμε στις απευθείας αναθέσεις. Γιατί συμφωνούμε πως ο εξοπλισμός των κλάδων πρέπει να σταματάει, όταν μπροστά ανοίγει η προεκλογική περίοδος. 

Αυτοί δείχνουν το ποιοι είναι και οι πολιτικές ηγεσίες αυτού του τόπου δείχνουν πως δεν θέλουν να καταλάβουν ποιοι είναι. Άρα, το πρόβλημα εντοπίζεται στους δικούς μας και όχι στους Τούρκους. Προεκλογικά πάγωσαν όλα τα προγράμματα.

Ο χρόνος για την άσκηση προαίρεσης της 4η FDI βαίνει μειούμενος, οι κορβέτες αγνοούνται, ενώ η Ιταλία κάνει deal με το Λίβυο φιλαράκι του Ερντογάν. Τα F16 παραμένουν το ίδιο άοπλα, όπως άοπλα ήταν και στην εποχή των Ζαίων. Η έλλειψη διαγωνισμών οδηγεί σε αποτυχίες ανάλογες  του προγράμματος Α/Τ spike. Όσο και να μας πειράζει η αλήθεια, η σύγκριση δεν επιτρέπεται να γίνεται με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. 

zeys-elaynon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου