Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Παρακολουθήστε αμερικανικό σκάφος με 60 τανκς Bradley με προορισμό την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν σχέδια μάχης κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής,

καθώς μια ρωσική εαρινή επίθεση θα μπορούσε να είναι μπροστά μας. Οι δυτικές χώρες στέλνουν άρματα μάχης και άλλα οχήματα για να αποτρέψουν την επερχόμενη κλιμάκωση των μαχών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι 31 άρματα μάχης M1 Abrams (χωρίς μυστική θωράκιση) θα σταλούν στην Ουκρανία. Η Γερμανία, η Νορβηγία, η Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ θα στείλουν και άλλα άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των Leopard 2. Ακόμη και το Μαρόκο θα στείλει παλαιότερα άρματα μάχης της σειράς T-72, που χρησιμοποιούνται σήμερα στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα. 

Όλα αυτά τα "δωρηθέντα" άρματα ακούγονται υπέροχα, αλλά αν δεν φτάσουν στην Ευρώπη και δεν τρέξουν στο πεδίο της μάχης μέχρι την άνοιξη, τότε οι Ουκρανοί ίσως δυσκολευτούν να αποκρούσουν τους Ρώσους. 

Ένα δελτίο τύπου μέσω της Διοίκησης Μεταφορών των ΗΠΑ (USTRANSCOM), ενός τμήματος του αμερικανικού στρατού που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο, ανέφερε λεπτομερώς την περασμένη εβδομάδα ότι ένα μεγάλο πλοίο roll-on/roll-off με την ονομασία "ARC Integrity" φόρτωσε 60 οχήματα μάχης Bradley που προορίζονται για την Ουκρανία. 


Από τη Δευτέρα, και σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της USTRANSCOM που σημειώνει το όνομα του σκάφους, τα δεδομένα μέσω του  MarineTraffic  δείχνουν ότι το ARC Integrity είναι γεμάτο στον Ατλαντικό Ωκεανό και θα φτάσει στο λιμάνι στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας στις 7 Φεβρουαρίου. 

Η USTRANSCOM χρησιμοποιεί μεγάλα αεροσκάφη ro-ro για τη μεταφορά όλων των ειδών στρατιωτικού εξοπλισμού σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα μαχητικά οχήματα φορτώνονται σε λιμάνια κατά μήκος των κρατών της Ανατολικής Ακτής και του Κόλπου. 

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου